Hapa wrote:
Evo jos jedna moja egzistencijalna dilema...
Prije svega zelim naglasiti da nisam ni u kojem slucaju neki seksist ili maskilist(ak’ se tako kaze na naski-nije u smislu da ubijam mase, vec kontra od feminist...

). Naprotiv mislim da su djevojke (jos bolje ako metalke) nesto najljepse sto kroci ovom planetom. Hehe, captatio benevolentiae da ne moze bit’ evidentniji. Interesuje me sljedece: u mom dugogodisnjem metalicnom iskustvu sam primjetio da kada muskarci udju u ove vode, vise iz njih ne izlaze. Sve to za njih postane de facto nacin zivota, gore od mafije: kad si jednom unutra, ne izvuce te vise ni Muhamed a.s.

Dok zenske relativno mlade pocnu slusati rock/metal, sa nekih 13-14 godina. Valjda ih tad fascinira tama i misterija metala, uopste.. (jhoj sto volim napisat’ “uopste†i gdje ne treba.. Nele docet.

). I na kraju ispa’ne da je to sve bila neka vrsta mode za njih, jer sa 21-22 su vec out iz svega sto im je nekad bilo poput religije (znam nekoliko slucajeva). Eto, kladim se da se i ovdje na forumu mogu na prste nabrojati djevojke over 21 - nek’ se jave sve koje spadaju u tu kategoriju (nije lijepo dame pitati za godine, ali u ovom slucaju prolazi..)
Imam li iteke pravo?
Ili serem?

nikada nisam tako razmisljala
puno cura pocne slusati metal da bi se mogle jednostavno furati na to
mene je drugarica juce pitala :''da se furam na hip-hop ili metal?''
hahahaha
moze se neko oblaciti kao metalka ili metalac ali ako ne voli metal nikada nece biti metalac
ja stvarno ne znam od kada sam pocela slusati metal a i ne sjcam se da sam ikada slusala pop ili folk(nedo bog)
svejedno mi je dal cu se obuc sva u ruzicasto ili sva u crno ja cu sebe uvjek smatrati
metalkom dok god budem slusala Slayer
i uopce mi nije bitno sta drugi govore