heh, u pravu si, je ILDJARN pankerski u zvuku, cak i industrial/mehanicki prizvuk po toj hladnoci, ne po instrumentima. WAR i GOAT nisam sluso. super sto i tebi pase HAVOHEJ. provjeri BEHERIT ak imas volje, finci, krenuli iz SARCOFAGO / BLASPHEMY skole, al bili bas posebni, kasnije kolko znam prvi postali bas experimentalni, zadnja dva albuma su primitivnija elektronika. cak je jedan od njih poslje imo solo projekt koji su dost poredili sa TANGERINE DREAM, poslje nestali. imali su jos par bratskih bendova / projekata, npr BLACK CRUCIFIXION, men odlican bend, prije black sirovi, pa na fin dark/folk metal, sad opet rade, imaju novi album koji su zapoceli snimat prije nekih 15 godina, heh. vise gothic metal, sto bas i ne volim, al meni ovaj od njih zakon, zove se Faustian Dream, no to je mozd i zato sto sam BEHERIT fan, heh, mada poslje prvog dema i nemaju neke vaze po clanovima sa BEHERIT, ali navuko se. BURZUM, mislim da je ideoloski totalno unazadio black, ali muzicki sto je je, i te kako osvjezio. pasu mi i njegove black i ambient faze, cak mogu reci da je dost muzicki utjeco i na neke gruuthaagy stvari. a od BURZUM klonova, kojih sad ima masa ko i od DARKTHRONE, nadje se pravo dobrih, spomenuh URFAUST, jos mi se istako VINTERRIKET, i mislim od istog lika jos hladno mizantropski psihodelicniji DARK SPACE, dobra muzika, atmosfere, mada je ona vargova psihoticnost neponovljiva.
|