Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 07. 2025. 16:11

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: MAU MAUS
PostPosted: 13. 06. 2007. 22:06 

Osnovano 1979 u industrijskom gradu Šefildu u engleskoj-Meni osobno najjači Bass o Punk-Hc band svih vremena koji je dolazio sa područja engleske.A njihov ep Society Rejects ne skida mi se sa gramofona već 10-tak godina-inače orginalno izdat 1981-Zvuk ep-a je odličan-Bubanj jebeno izražen i čvrst,te dosta brz-veoma sličan GBH-u ali samo na city baby attacked by rats-koji također je jedan od rijetkih albuma koji koristi takav način bubnjanja-npr jedna stvar od GBH-a passinger on the menu-Uvod zvuči ko techno kolko je bubanj izražen-to je slučaj kod Mau mausa-non stop-Od početka do kraja-ep ne posustaje-najbolji ep te godine uz superbrzi i dobar američki In god we trust-ok manje poznate bandove neću sada nabrajat-jel su izdali premalo takvih stvari-iako ih je bilo...
Kasnije su još ubrzali na Facts of war ep-u,no izgubili "onaj jebeni bubanj"-što su nadoknadili odličnim prijelazima i suludim gitarama koje ubijaju u svoja 3 akorda-Što se tiče vokala-on me podsjeća na Miletov iz faze Đinovski-katkad pomislim da je on pokrao način pjevanja od mau mausa(mile iz HP-a)-No to nisam u 15 godina vidio ni u jednom intervijuu od hladnog piva...Kasnije band prelazi na OI i izdaje relativno dobar oi punk album,no pomalo ljigav i prespor za moj ukus-bend se raspada 1986-nakon turneje sa Varukersima-koji su tada pičili trešcore,a Mau maus se nisu jednostavno sviđali HC publici sa svojim novim stvarima,tako da je raspad bio neizbježan-jebiga...

Profile  

Post subject: Re: MAU MAUS
PostPosted: 23. 06. 2007. 16:40 

Eh da,skoro sam zaboravio reći da je prvi ep Society Reject objavljen kao split sa prvim ep-jem Disordera 8) -što im još više ide u prilog-Kasnije su ga objavili i zasebno 1982 ,jel se tražila "pločica" više :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]