ja sranja, izbaci me govno, napisah omanju disertaciju, hajd mozda je i bolje, da se nekome nebi usro u cejf, to mi je posebna vrlina...
Od mog prvog citanja
Dagona, postao sam totalno zaljubljen i prestravljen Lovecraftovim djelom. Eto lika kojeg je zaista cejf citati, neko ko pise ono sto tvoja sjebana podsvjest sanja. Priznat cu da je Ktulu opus glavom i bradom iznad ranijih plagijata Poea i Dunsanya, ali
The Doom that came to Sarnath je definitivno dragulj koji se ne smije zaobic.
Dugo vremena sam bio skoro ekskluzivno opsjednut Lovecraftom, ali nakon par njegovih nedjela dosta njegove literature sam morao gledati sa dozom gadjenja. Nemojte me pogresno shvatiti, obozavam Lovecraftovu impliciranu mizantropiju, ateizam, ne jebanje ni morala ni vrijednosti, ali Rasizam i latentni Seksizam je tesko progutati.
Mislim, ja pravo volim Burzum, ali za razliku od Lovecrafta, Vikernes nikad nije kaljao svoj "umjetnicki rad" sa svojim ocitim minimalnim intelektom. Lovecraft je bio nadaren, neopisive i neizracunljive vaznosti (jednostavno sam prestao i citati i gledati horore nakon toga, nisu me mogli ni pomjeriti), ali da je bio tipicno bjelo glupo govno je neosporivo...
Htjedoh kupiti Houllebecqov
Protiv Svjeta, Protiv Zivota (koji BM u naslovu haha, a tek u sadrzaju), ali mi se nije davala cvanjcika za dvjesta strana jos jednog bjelog zapadnjackog kenjca koji opet, pise ono sto bi moja uvrnuta podsvjest htjela citati, o jos jednom slicnom, bjelom, zapadnjackom govnetu. No evo vam pa uzivajte, svakako kvalitetno stivo, jedan mali odlomak...
http://books.guardian.co.uk/extracts/story/0,6761,1498708,00.html#article_continueLacking love and attention? Oh yeah! Kako Lovecraft, pa tako i Houllebecq, ali to je u mom svjetu nista novo, enjoy the worx, hate the motherfucker...