Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 07. 08. 2025. 16:44

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Your no.1
Agnostic Front 3%  3%  [ 1 ]
Blood For Blood 3%  3%  [ 1 ]
Biohazard 0%  0%  [ 0 ]
Madball 15%  15%  [ 5 ]
Knuckledust 3%  3%  [ 1 ]
25ta Life 0%  0%  [ 0 ]
Ryker´s 3%  3%  [ 1 ]
Hoods 0%  0%  [ 0 ]
Terror 0%  0%  [ 0 ]
Hatebreed (znam da nije pravi hXc, ali..) 12%  12%  [ 4 ]
100 Demons 0%  0%  [ 0 ]
Death Before Dishonor 6%  6%  [ 2 ]
Pro-Pain 9%  9%  [ 3 ]
Sick of it All 0%  0%  [ 0 ]
Strife 0%  0%  [ 0 ]
Cro-Mags 6%  6%  [ 2 ]
Minor Threat 24%  24%  [ 8 ]
Backfire 0%  0%  [ 0 ]
Integrity 3%  3%  [ 1 ]
ostali (znam da fali masa bendova,ali..) 12%  12%  [ 4 ]
Total votes : 33
Author Message
 Post subject: Re: If you could choose one...
PostPosted: 19. 02. 2008. 19:10 

ja sam rekao opet da je to samo moje misljenje.. i da ja na hardkor gledam drugacije..
postujem ja sve starije definitivno i zahvalan sam im na radjanju svega ovoga, ali jednostavno to nije moj stil.. jebga..
a nisam zadrti novi korer koji voli hejtbrid i tak..
a neka malo rasprave, nek je hXc malo zivnuo :D
pozdrav svima !!!

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 20:15 

Avenger wrote:
ok buraz, postujem fakat tvoje misljenje.. ali pravi hXc i Black Flag nemaju niti jedne jedine zajednicke tacke.. u pocetku je to bilo sve zajedno, taj hardcorepunk ili punk/hardcore, ali danas je to drugi svijet sigurno..
punk je dao zivot hardocreu, zivio i UMRO.. danas je hardcore pravac za sebe, ideologija za sebe i sil zivota za sebe.. rodio se iz punka i to je to..
i to je ono sto meni upravo smeta, cinjenica da ljudi bendove tipa Black Flag, Circle Jerks i ostale svrstavaju u hXc.. bilo nekad, dok hardkor nije zazivio kao sasvim drugi svijet..
ALI, opet postujem svacije misljenje i ne zelim da nekom namecem svoje..
to je samo moje neko vidjenje cjelokupne te ideologije, i svega toga..
zivjeli vi meni jos 1000 godina.. ;-)
hXc

Jao ne, jos jedna "true-nije true" rasprava. Uz prilicnu dozu prosipanja.

HC je prefiks, nista vise. Koji se dodaje glagolu PUNK. HC bez PUNK ne znaci AMA BAS NISTA. Jer HC kao prefiks moze biti i za Trance, i za House...HC Punk je od prvog dana bio pravac za sebe i ideologija za sebe.

Ono sto ti vidis kao "hXc" kao i mnogi u Bosni, je NYHC. BF i CJ su puno vise HC nego bilo kakav Hatebreed, Biohazard i vazda ce biti. To sto mnogi koji slusaju NYHC ekskluzivno ne jebu ni Boston, ni Portland, ni Texas, ni Finsku, Svedsku, Japan, Brazil i pogotovo moderni Americki zvuk tipa Tragedy ili World Burns to Death je do njih. I ja sam bio pod ubjedjenjem dok sam zivio u Bosni da je HC od AF do Warzone i nista vise. Al jebiga, iskopas pa nadjes, cak i stvari koje su ti daleko bolje ;)

Tojest, niko mi nemoze reci da Severed Head of State nisu HC. Njihova ideologija i AF-ova ne mogu biti vise suprotne.

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 21:24 

Et', kao obicno slazem se sa libijom.
Jos sve u fino objasni.

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 23:03 

E brate nek sam dozivio da jedan metalac zna sta je pravi hc, i jos nabroji tragedy i
SHOS koji su opasno ovde prashili prije 4-5 godina :)

Takodje cu se sloziti, mada sam vec prije rekao u prethodnim postovima, da ove nove prazne price savremenih hc bendova nemaju veze sa pravim duhom hardkora i ideologijom, koja je identicna punk ideologiji (diy, aktivizam, anarhizam, ljudska prava, zastita okoline...).

Da je danas drugi svijet - jeste, i nema veze sa hardkorom, jer je pola onog cisto maco preseravanje hibridizovane muzike. Ali to je BiH poimanje hc-a, kao sto je i poimanje punka u BL da su to direktori, saht, cokule - totalno izopaceno i pogresno... Punk/hc je mnogo vise u chitanju, razmisljanju i delanju, nego u pukom preslusavanju albuma...

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 23:16 

amen.

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2008. 23:55 

stari serator wrote:
Avenger wrote:
ok buraz, postujem fakat tvoje misljenje.. ali pravi hXc i Black Flag nemaju niti jedne jedine zajednicke tacke.. u pocetku je to bilo sve zajedno, taj hardcorepunk ili punk/hardcore, ali danas je to drugi svijet sigurno..
punk je dao zivot hardocreu, zivio i UMRO.. danas je hardcore pravac za sebe, ideologija za sebe i sil zivota za sebe.. rodio se iz punka i to je to..
i to je ono sto meni upravo smeta, cinjenica da ljudi bendove tipa Black Flag, Circle Jerks i ostale svrstavaju u hXc.. bilo nekad, dok hardkor nije zazivio kao sasvim drugi svijet..
ALI, opet postujem svacije misljenje i ne zelim da nekom namecem svoje..
to je samo moje neko vidjenje cjelokupne te ideologije, i svega toga..
zivjeli vi meni jos 1000 godina.. ;-)
hXc

Jao ne, jos jedna "true-nije true" rasprava. Uz prilicnu dozu prosipanja.

HC je prefiks, nista vise. Koji se dodaje glagolu PUNK. HC bez PUNK ne znaci AMA BAS NISTA. Jer HC kao prefiks moze biti i za Trance, i za House...HC Punk je od prvog dana bio pravac za sebe i ideologija za sebe.

Ono sto ti vidis kao "hXc" kao i mnogi u Bosni, je NYHC. BF i CJ su puno vise HC nego bilo kakav Hatebreed, Biohazard i vazda ce biti. To sto mnogi koji slusaju NYHC ekskluzivno ne jebu ni Boston, ni Portland, ni Texas, ni Finsku, Svedsku, Japan, Brazil i pogotovo moderni Americki zvuk tipa Tragedy ili World Burns to Death je do njih. I ja sam bio pod ubjedjenjem dok sam zivio u Bosni da je HC od AF do Warzone i nista vise. Al jebiga, iskopas pa nadjes, cak i stvari koje su ti daleko bolje ;)

Tojest, niko mi nemoze reci da Severed Head of State nisu HC. Njihova ideologija i AF-ova ne mogu biti vise suprotne.

ok.. respect.. to za prefix HC se slazem i znam sta sve moze znaciti..
a i josh sam mlad i znam da ce se moje misljenje mijenjati kako budem sazanavao sto vise cinjenica o hXc-u.. ali et.. na greskama se uci..
thanx..
a drago mi da je hardcore podforum zazivio opet..
pozdrav ljudi..
hXc

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2008. 11:36 

Eh... poll je prejeben! Al izgleda da sam jedini za Hatebreed. Razlog je ipak nakon dugogodišnjeg slušanja, jedan od najboljih tekstova uopće što se muzike tiče...Ma da ima tu još dobrih bendova... poll je stvarno pretežak :)

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2008. 12:21 

poslusaj amebix, da vidis sta su textovi ;-)

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2008. 19:24 

Heh, znam, imam frienda koji voli baš takvu muziku pa sam nekada i to slušao, ali nekako više volim Hatebreed tekstove. Ako čemo o starim tekstovima, onda bi se radije odlučio na Crass, ma da oni nisu na pollu, i muzika im nije neš, ali imaju genijalne tekstove.

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2008. 21:12 

ja mislim da se bezveze raspravljate sta je hardkor sta nije.
u svakom slucaju danas mozemo pricati samo o POST HARDKOR-u kako god mislili,i svi mi koji slusamo i zivimo ovo danas smo POST hardkor klinci.(2008.godina je : )
kada mi nadjete jednog lika kod nas koji zivi punk nacinom zivota,zivi od danas do sutra,nema gdje da spava niti mu puca jaje za to da li ce,niti ima bilo kakvih stalnih primanja,a dao bi dusu za punk i prodo mater,ja cu ga poljubiti u guzicu.
to je bilo nekad i toga vise nema,i glupo je ziviti u '80tim godinama,kada je 2008.

jedino je sjebano sto neki ljudi to ne shvataju,pa malo je reci blate bendove koji su nastali ne u novom milenijumu,nego i bendove iz '90tih.

i jebem ja sve one koji sjede kuci i navodno slusaju hardkor/punk/i sve ostalo/ a kad treba doci na svirku,i biti punk onda imaju pametnija posla.

i isto kad cujem da neko vise voli da cuje neku buku sa kasete iz '80,gdje se ni ti dobri textovi ne cuju,nit se cuje pjesma u opste,nego nesto sto zvuci,makar,kako treba (a da ne spominjem danasnju produkciju),onda stvarno mislim da to nema veze sa zivotom.

da se razumijemo,ja slusam i gotivim sve matore bendove,pogotovo minor threat,black flag,warzone itd..jer da njih nema hcxhc danas vjerovatno ne bi imao niti jedan text,ali buraz, ne mogu pustiti nesto sto moram da desifrujem da bi znao sta slusam.

btw.citam rolinsov "get in the van" i mogu reci da je knjiga bruka dobra.to je u stvari onaj nacin zivota kojeg danas nema,a koji je izgleda sporan.

..i konacno ne treba nikada ali nikada da se svadjamo,jer nas je toliko malo ovdje,da je to sramota.nego svi na certove,fanzine u ruke,izaci iz svojih soba,pa da vidis onda kako dolaze dobri strani bendovi,a napreduju domaci.

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2008. 22:14 

Lijepo si ti to sve napisao, ali ipak si u istoj poziciji ko i mi. Živiš jednakim načinom života kao i mi, i na "tanjuru" su ti jednaki bandovi kao i nama. Vjerujem da si i bio na dosta punk koncerata (i ja sam bio), ali mogu govoriti samo kako je danas. Kako je bilo prije možeš samo pročitat iz starih fanzina ili nekih knjiga. Nema smisla sada govoriti da je prije bilo bolje. Ja se s time ne slažem. Istina, nekada si jednu te istu kasetu slušao mjesecima, danas imaš tisuće mp3-ca, ali danas je muzika puno šira. Zašto bi se držali jednog te istog pravca kao i neki... zašto biti etiketiran kao punker, metalac, rapper... uopće nema smisla. Danas ima bendova koji su mješavina svega. Ja shvaćam stariju ekipu koja voli oldschool na tome su odrasli, ali kada netko sa 2o godina govori o takvim stvarima to je skroz nepojmljivo!
Moje mišljenje!

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2008. 23:40 

Moj glas otisao Minor Threat-u a otisao bi vjerovatno Kennedysima da ih je bilo na listi! :D. Ljudi vi svi pricate kao da nema vise D.I.Y.-a, kao da nema aktivizma, kao da nema razmisljanja glavom i ljudi koji ne jebu velike izdavacke kuce ni trunke a imaju i fine snimke (moguce za cuti). Malo razmislih koji da navedem primjer... pa jebo vas jest stariji bend ali aktivan je... MOTUS. Jebeni nenadjebivi motus. Jel oni ginu za croatia records, jesu raja, jel imaju aktivne pjesme, inace znam da su i dobri ljudi, nama je hogar bas prvi pomogao oko distro-a itd i sve ostalo a iz bliske su nam okoline. A takvih i boljih primjera ima na tone... Ima hardcorea, ima svega ali emo, macho furachke face zele da utuve ljudima u glavu da nema!

gogi_the_bastard wrote:
poslusaj amebix, da vidis sta su textovi ;-)

Mudro zboris covjece, mudro zboris, mozda bih cak njih najprije izdvojio... :D

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2008. 19:05 
Moderator

da0 glas za hejtbrid,mada su ovaj nju skul hc il stavec,to vi bolje znate.
inace su mi ful dragi i af,madball,soia,terror,b4b,....ruku na srce,neke od ovih bendova nisam slusao pa ne mogu komentarisat...

Profile  

PostPosted: 22. 02. 2008. 09:34 

nisam ocekivao da ce Minor Threat biti lider.. barem za sada... ??????
hXc

Profile  

PostPosted: 22. 02. 2008. 15:31 

xChoicex wrote:
kada mi nadjete jednog lika kod nas koji zivi punk nacinom zivota,zivi od danas do sutra,nema gdje da spava niti mu puca jaje za to da li ce,niti ima bilo kakvih stalnih primanja,a dao bi dusu za punk i prodo mater,ja cu ga poljubiti u guzicu.

Rus bi se, donekle, uklopio u navedeno, al' ga NEMOJ ljubiti u guzicu :mrgreen:

xChoicex wrote:
i isto kad cujem da neko vise voli da cuje neku buku sa kasete iz '80,gdje se ni ti dobri textovi ne cuju,nit se cuje pjesma u opste,nego nesto sto zvuci,makar,kako treba (a da ne spominjem danasnju produkciju),onda stvarno mislim da to nema veze sa zivotom.

TAKO TACNO!!!

Uostalom, mora se neko starat i o pravovjernim genealogijama i o bruku ostalih mnogo bitnih cinjenica :mrgreen: , tako je UNTRUE samo zivit muziku i pravit istu. Samo to?!, pih...

Profile  

PostPosted: 22. 02. 2008. 15:41 

Btw., Pro-Pain je dobio moj glas, izmedju ostalog, i u slavu vremena kad je 15 minuta kasnjenja u hitnu moglo znaciti da ostanem bez pola lista na nozi bukvalno, a sve uz Death On The Dance Floor, hahaha, kako prigodno...

Da toga nije bilo, vjerovatno bi izbor pao na Cro-Mags...

Profile  

PostPosted: 22. 02. 2008. 18:59 
Moderator

uh čojs evo dospio do mene ovaj cd sto si dao avengeru(thnx jasko :D ),ima prejakih stvari...
i pitanje sto medju ovima nema Shau Huluda,koji su mi vrh vrhova,kao ni ovog pregotivnog comeback kida koji upravo slusam :?

Profile  

PostPosted: 23. 02. 2008. 09:42 

Nameless wrote:
uh čojs evo dospio do mene ovaj cd sto si dao avengeru(thnx jasko :D ),ima prejakih stvari...
i pitanje sto medju ovima nema Shau Huluda,koji su mi vrh vrhova,kao ni ovog pregotivnog comeback kida koji upravo slusam :?

ma Choice je tito covjek.. jesi vidio muzike? aaaa, new breederu jedan? hehehe zezam se..
ma kakav ba Shau Hulud.. pusti to.. :D
hXc

Profile  

PostPosted: 23. 02. 2008. 14:05 

autsajder wrote:
majnor tret

xChoicex wrote:
kada mi nadjete jednog lika kod nas koji zivi punk nacinom zivota,zivi od danas do sutra,nema gdje da spava niti mu puca jaje za to da li ce,niti ima bilo kakvih stalnih primanja,a dao bi dusu za punk i prodo mater,ja cu ga poljubiti u guzicu

nije to pank

jbg iz mog isustva bi rekao da jeste,jer je nekad prije bilo tako,i znam ljude koji su tako zivili dok sam ja jos bio mali seronja.
a ako si citao get in d ven onda znas kako je rolins odjebo sve i otisao da zivi ono sto jeste.
znaci jeste :)

sto se tice shaija jbg ne znam,to je jedan od onih bendova koji su stvarno gotivni,ali nikada ne bi rekao da su napravili revoluciju u ovom nekom svijetu muzike,mada opet sve je individualno.isto tako i za kambek kid koji je stvarno odlican bend,meni jedan od pravo dragih.
nista..ima na tom disku odlicnih bendova,tek ce te ih provaliti:)
kad god bude sta trebalo,vi javite pa cemo se nasnimati novog sadrzaja i sl.
uzivajte burazeri.

Profile  

PostPosted: 23. 02. 2008. 15:03 

thanx brate..

btw.. Angel Crew kicks ass :D.. odlican bend..

hXc

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]