Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 08. 07. 2025. 14:22

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1311 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 66  Next
Author Message
 Post subject: Re: Metallica - New Album pt. II
PostPosted: 21. 08. 2008. 20:31 

et ljudi izasla je ...

http://www.metallica.com

malo se strpite do pete minute..poslije toga malo ko nesto blanjaju...nije los solo
kvalitetna pjesma..samo slabo to meni nesto...nisam odusevljen :) ali ajd.
ponekad kao da cujem nesto triviuma u pjesmi hehe...sto nije dobro bar u mom slucaju
et da cujem vasa misljenja

Profile  

PostPosted: 21. 08. 2008. 20:39 

katastrofa!!!
pjesma je toliko trivijalna da ne mogu vjerovati..

Profile  

PostPosted: 21. 08. 2008. 20:41 

jao..ima i hima i triviuma...ali ovaj 6:28 solo kad pocne...zivi ride the lightning ..fight fire solo hehe...et malo ima nostalgije u pjesmi

Profile  

PostPosted: 21. 08. 2008. 20:48 

meni to ovako zvuci..
na pocetku su ko skontali neku trivijalnu melodiju i vrtili je 2-3 minute..
eno to malo razradili.. i poslije pete su rekli jamesu daj majke ti suti vishe jebo te tvoj vokal i poceli improvizirati. Onda je Kirk rekao hocu da sviram kao nekad i poceo solazu..
poslije solaze opet improviza i tako sve do kraja dok nisu skontali sta to mi snimamo i zaustavili se bas kad ih je poshlo

Profile  

PostPosted: 21. 08. 2008. 20:50 

pa slozio bi se....samo brete ovaj klinjak na pocetku ...haha..sta je ovo jebo ih hosef...ovo ce i emo raja slusati ccc

volim ih brete jako...ali mutavo nekako zraci.....nije za old skul fanove

Profile  

PostPosted: 21. 08. 2008. 21:30 

Ova pjesma ima puno vise smisla nego ono smece Cyanide. Puno je slusljivija, ima furki, dijelova i riffova koji na momente podsjete na staru Metallicu. Opet, neizostavni su i ovi njihovi "moderniji" momenti. Da bar James moze "iscupati" vokal (makar) kao na Blacku, bilo bi bolje. Nazalost njegov glas je vec dugo kurton, a sad jos zvuci i nekako "komercijalno"...
Sad ono sto se mene najvise dojmilo - to je dio oko 6.30 kad krene Kirkova sola. Eh, kad bi bilo vise takvih dijelova i pjesama skovanih na taj kalup, onda bi to bilo pravo. To bi u principu bilo ono cemu se nadam od Metallice u 2008. godini. U neku ruku mi i daje tracak nade. Ali, sto neko od vas rece, nece ovo biti album za stare fanove sigurno... Ipak, moglo bi biti i dobrih momenata, pjesama i dijelova. Definitivno nece biti djubre kao Reload i St.Anger...

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 00:15 

Burnt iN Effigy wrote:
jOOOHAAAA, kad pocne zavijati oj Jahorino jebo te Trebevic :mrgreen:

.

ok libijo, smiri :razz:

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 00:21 

jebiga ovo je ta balada najavljena. druga polovica pjesme ubi. e sad ove zesce pjesme ce slomit sve pred sobom ako budu ovakve ko ovaj zesci dio "tdtnc"-a.

jebo vas trivium i him.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 00:36 
ljudi ba,pa zar ste ocekivali da ce za singl postavit thrasheraj...pa valja ba malo zadovoljit mtv s jednom ili mozda dvije laganini pjesme,a krkanluk je zamotan gdje mu je i mjesto

PostPosted: 22. 08. 2008. 01:26 
Moderator

Pa eto... Drugi dio pjesme i nije los. Uglavnom nadam se da ova pjesma nije highlight albuma.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 01:55 

SODOM wrote:
ljudi ba,pa zar ste ocekivali da ce za singl postavit thrasheraj...pa valja ba malo zadovoljit mtv s jednom ili mozda dvije laganini pjesme,a krkanluk je zamotan gdje mu je i mjesto

upravo tako. ne bas krkanluk al "metalika" 8)

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 02:28 

ljudi ne serite, sami su rekli ovo je najvise downbeat pjesma na albumu, dakle zna se sta se ovim htjelo...

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 02:54 
Moderator

Ej pjesma je super, ja je evo bas sad slusam s cimerom...

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 03:44 

Samo je Metallica mogla izazvati fenomen etikete Trivium i Him, nikako obrnuto. Cekaj, ba, nedam tako, ma koliko vi to semanticno u prenesenom/il' da da onomatopeje znacenju izrekli. Ovo je hit! 'Ocemo li svi cuti ovu pjesmu?, 'oce li je i papak pustiti u autu kad pokupi kakvu "alternativku"?, 'oce li i kakvo djevojce uz nju plakati?. 'Oce! Ovo je hit. Dzaba.

Da, ima tu i Motorhead smeka, jednostavnog vozanja od 04:20 pa nadalje... Meni je ovdje jedino zakazao Lars. Jarane, ti si osmislio pojam jednostavnog, a ubojitog prelaza, nemoj povrsnosti. Doduse, da, aranzmanski je, po meni, za filing ove pjesme, prelaz na 03:49 promasaj, al' dobro... Svi smo jebeni kriticari.

Odlican kraj. Iznenadjujuce dobar kraj.
Jasa, jarane, ne valja matematika, ne valja Jasa nikako. To ja zbog tebe.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 04:02 

pjesma je odlicna, dobro ceca rece, jebeni hit :razz:
kraj je prezajeban. mogu mislit kakve ce ove zesce s albuma bit. jedva se ceka.
ovo je metalika jebiga, vratili su se na svoje. svaka cast.
ko je ocekivao kakav underground, nema pojma o ovom bendu, iskreno jebiga... metalika je to 8)

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 04:15 

Addi zna znanje.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 09:55 
~°~ wrote:
Samo je Metallica mogla izazvati fenomen etikete Trivium i Him, nikako obrnuto. Cekaj, ba, nedam tako, ma koliko vi to semanticno u prenesenom/il' da da onomatopeje znacenju izrekli. Ovo je hit! 'Ocemo li svi cuti ovu pjesmu?, 'oce li je i papak pustiti u autu kad pokupi kakvu "alternativku"?, 'oce li i kakvo djevojce uz nju plakati?. 'Oce! Ovo je hit. Dzaba.

Da, ima tu i Motorhead smeka, jednostavnog vozanja od 04:20 pa nadalje... Meni je ovdje jedino zakazao Lars.

a ja ko ce drugi neg on, sto on ne pogide umjesto cliffa...metallici treba novi bubnjar tipa paul bostapha i to bi bilo to...
al et ima srece u nesreci jer ne do bog da su za basistu izabrali onog Pepera,tada bi sasvim sigurno ocekivali album tipa Load.

PostPosted: 22. 08. 2008. 10:22 
Burnt iN Effigy wrote:
Treba kurac, ne bi im ni Lombardo pomogao. Metallica nije takav tip benda, koji fura extremne brzine pa da u pjesmi double bass fura sve vrijeme uz 2-3 prelaza . . .

ne mora cijelo vrijeme...uzmi npr testament ,pa ljudi malkice koriste keca i double bass al to urade na pravom mjestu i zvuci perfektno da perfektnije ne moze biti.. e njima upravo tako nesto i treba, a mislim da bi upravo bostaph bio savrsen za njih.

PostPosted: 22. 08. 2008. 10:32 

Burnt iN Effigy wrote:
Treba kurac, ne bi im ni Lombardo pomogao. Metallica nije takav tip benda, koji fura extremne brzine pa da u pjesmi double bass fura sve vrijeme uz 2-3 prelaza . . .

ali bi mogli sigurno da hoce!
to ti je 100%, nije neka nauka kec ili dvica sa double bassom na visokom tempu :D
tezi je neki sinkopirani Larsovski ritam u sporijem tempu(i ostati u istom)100 puta od toga,
a ja Larsu ovaj prelaz halalim, slab sam na 'tallicu :D

ne mora ba muzicar svirat sve sto zna svirat

kao sto je jason newsted rekao u kriznom periodu za metallicu, parafraziram, ljudi seru kako smo omeksali, pa ljudi, mi da hocemo mozemo uzeti svaki death metal bend na brzini..

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 10:37 
Riot wrote:
Burnt iN Effigy wrote:

ali bi mogli sigurno da hoce!
to ti je 100%, nije neka nauka kec ili dvica sa double bassom na visokom tempu :D
tezi je neki sinkopirani Larsovski ritam u sporijem tempu(i ostati u istom)100 puta od toga,
a ja Larsu ovaj prelaz halalim, slab sam na 'tallicu :D

ne mora ba muzicar svirat sve sto zna svirat

kao sto je jason newsted rekao u kriznom periodu za metallicu, parafraziram, ljudi seru kako smo omeksali, pa ljudi, mi da hocemo mozemo uzeti svaki death metal bend na brzini..

nisam siguran da iko od njih zna sta je ded metal...
bas me zanima (ajd addi iskopaj ovo tespiha ti) koje bendove sad slusaju clenovi metalike...znam da su bili odusevljeni slipknotom systemom i a7x-om...

Post new topic Reply to topic  [ 1311 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 66  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]