Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 05. 07. 2025. 00:09

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ofermod
PostPosted: 17. 11. 2005. 21:44 

Kultni Svedski ArhiSatanisti, po mnogima odgovorni za citav ortodoksni pokret. Ako ste propustili fenomenalni 7" Mysetrion tes Anonimas, nemojte to uciniti ponovo, NOEVDIA je izbacila reizanje sa bonusima ;).

Genijalan hiperbrzi podli Svedski blek ne predaleko od brzine i vihora Dodheimsgarda na "Satanic Art"-u bez pederske eksperimentacije...obavezno stivo!

Profile  

Post subject: Re: Ofermod
PostPosted: 06. 08. 2008. 22:32 

sluso dost prije Mysetrion tes Anonimas, dobro je, MAYHEM skola, je podmuklo al nema tu sviracku snagu bas ko De Mysteriis Dom Sathanas. meni Dödfödd bili nekak bolji, valjd zato jer su depresivniji. od njih cak imam i original Total Holocaust Records kazetu, uletila u trejdu sa smell the stench. moja preporuka SSORC iz japana, kombinacija MAYEM i BLASPHEMY, nije onak krajnje podmuklo al mi lezi, crna grubost. ovi OFEMORD mi dobri, u nekom intervjuu il nest izjavili dost smo prodavali drogu, vrijeme je da izadjemo iz zamke zvane underground, haha... e da, takodjer kanadsko / bangladeski WEAPON, prvi EP violeted hejab je zlo, ima dozu originalnosti u okviru tog trad okultnog bleka, dobar je i ovaj novi Para Bhakti... Salvation.

Profile  

PostPosted: 07. 08. 2008. 00:52 

oćel više taj pentagrammaton? no, prestat ću se više nadat, očito je tipu prava misterija kako ostati izvan zatvora dovoljno vremena da se izda album :lol:

Profile  

PostPosted: 22. 09. 2008. 22:42 

masala

sad samo da ne bude kita ko one dvije nove stvari sa mysterion reizdanja i svi sretni

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 20:21 

hajd, poslusacu, nadam se da ce bit ko i za zadnju maglu kad je saiyajin reko da ne valja :mrgreen:

mada imam dojam da je ovo standardno novo noevdia smetlje...

Profile  

PostPosted: 26. 09. 2008. 20:29 

oh noez

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2008. 05:04 

gori hala ocam!

albumcina...

riff za riffom...a tekstovi...

Profile  

PostPosted: 27. 09. 2008. 05:23 

Ovaj cemo da pamtimo, kad vec ne ko De Mysteriis il Storm...onda barem kao WorldWithoutEnd il Rabid Death's Curse, iako je Dreaming in the Veins of Kingu omanji MA tribjut :P

Profile  

PostPosted: 03. 10. 2008. 19:06 

hvala +Abigail+, skinuo i ja. nebi ja ovo stavljao u neke epohalne albume, nikako ne u rang sa prvim valom norveskog blacka, mozda drugim, koji mi je rijetko napet, al ima ovdje i nest od one podmuklosti i sive opojne trulezi, dovoljno da mi bude ok za poslusat. dobar mid tempo BM.

Profile  

PostPosted: 03. 10. 2008. 19:09 

ma ni sa drugim ba, mozda sa ovim albumima sto nesto valjaju u zadnjih pet godina i moze u kos...

druga ubi, al fakat...ostale su...neznam, nije Mysterion al to nisam ni ocekivao. Ljudi stare, upitome se...znam da su neki ocekivali jebeni Salvation/WWE...nista od toga, samo standardan, ali zao, Svedski BM. Ima i malo Dissectiona na momente hehe, vjerujem da ljubitelji starog Ofermoda nisu bas otkinuli na to (kao ni ja na zadnji Watain kurcev)

Profile  

PostPosted: 03. 10. 2008. 19:12 

da, u pravu si. slusljivo ali vise me opusta nego nest posebno voza, nije skroz prijetece kak to treba bit, al ni skroz prazno kak je to danas inace.

Profile  

PostPosted: 03. 10. 2008. 19:24 

evo i kvalitetnijeg ripa http://link-protector.com/607022/

ne znam, meni je ovo previše midtempo, fali mi brzine...jeste dobro, druga mi legla najviše zasad, al jebga, neću bit nesikren pa reć kako nisam očekivao više...

Profile  

PostPosted: 03. 10. 2008. 19:30 

mislim dab bilo bolje das Dödfödd nastavili raditi, njihov zadnji demo je imo neku vanserijsku auru, mada je ono vise melodicni depra mid tempo bio, mislim da Ondskapt jos imaju nest od toga, mozd bi njih trebo vise poslusat, huh. od trad mayhemovskog BM men kanadsko bangladeski WEAPON trenutno najbolji.

Profile  

PostPosted: 03. 10. 2008. 20:23 

heh, men ce ipak ovaj OFERMOD biti cesce u winampu, nije vrh, al odlicna background muzika ;)
kad stignem pronjuskam malo za te sto spominjes, evo mali offtopic, WEAPON violated hejab na dunkelheit - http://dunkelheit616.blogspot.com/2008/ ... -2005.html , lagano progresivno al vise ko rani MAYHEM nego ovo danas, ima atmosfere, mada jos koda se malo traze, ovogodisnji EP isto ima ok atmosferu, mada manje drzak nekak, nisam sluso prvi demo, vidim planiraju i full length nagodinu pa ak kog zanimaju, ev i myspace - http://www.myspace.com/weaponchakra

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2008. 08:39 

kktz wrote:
mislim dab bilo bolje das Dödfödd nastavili raditi, njihov zadnji demo je imo neku vanserijsku auru, mada je ono vise melodicni depra mid tempo bio, mislim da Ondskapt jos imaju nest od toga, mozd bi njih trebo vise poslusat, huh. od trad mayhemovskog BM men kanadsko bangladeski WEAPON trenutno najbolji.

Ondskapt je meni bio genijalan na prvom. Na drugom su me nevidjeno smorili i izgubili. Incidentno neki stari dederi kojim sam ga proslijedio su imali finih rijeci za dodens, al meni je trubadurija.

Dodfodd su bili jebeni, njih sam cuo prije nego pola razvikanih svedjana jos u ono doba, al kao sto si i sam reko, to je malo drugaciji film.

Weapon su pravo jebeni, al sad je to totalno elitna ekipa. Sta ce deklarisani fasisti u bendu sa firaunima ja neznam, al eto, Pit, i to je Amerika. Weapon jeben bend do bola svakako. Definitivno glavom i bradom iznad bilo cega iz balijskih zemalja. Tako se to radi, jebo vas alah.

Ako ti valja Weapon, definitivno poslusaj bend bubnjara, Gloria Diaboli.

Uglavnom Caller of the Storms (Blasphemy) mu je sad na gitari. A koliko znam on (Malevolus/Othalaz/Frater M.666) je bio glavna karika u ne malo NS-u naginjujucem Godless North-u (jeben bend ipak). Dobro sad je lik samodeklarisani horsas pa moze imat crnca u bendu. Al sad da ulazimo u Blasphemy bajke nema potrebe, cuo sam ih par iz prve ruke, jedan nas jaran iz Sarajva je zavrsio u Vankuveru i pravo je dobar sa Kelly-em iliti Bestial Saviour Of The Undead Legions, malo je reci da su Caller i Nocturnal jebeni ludjaci...samo sto nam je reko par ruznih o Deathlordu...kao i Axis of Advanceu, Revengeu, hehe...

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2008. 08:58 

Burnt iN Effigy wrote:
Meni od tog fazona leze Shining i Malign. Ova kompilacija iz 2005 je pravo jebena, steta sto su zauzeti Ofermodovima i Watainovima pa ne izdaju skoro nista :|

Meni je cetvrti shining kurcina teska. Prva tri su i dobri. Al onda odose oni u onaj Lifelover/Woods of Infinity umjetnicki fol. Kvarforth se nenormalno izofiro, kako sa introm za cetvorku, pa tako i sa isceniram suicidom. Onda su ga i Bestial Mockery upratili...

No Bestial Mockery su zaista dno war/thrash black metala. Tako ogavno prosjecan bend je tesko naci. Al boli kurac Shining...odose oni na turneju po Kini...

Malign mi je udure al ni blizu jednog Crafta, Ofermoda, Arckanuma...

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2008. 09:01 

Saiyajin wrote:
evo i kvalitetnijeg ripa http://link-protector.com/607022/

ne znam, meni je ovo previše midtempo, fali mi brzine...jeste dobro, druga mi legla najviše zasad, al jebga, neću bit nesikren pa reć kako nisam očekivao više...

ja sam od one dvije "nove" sa Mysterion reizdanja tacno znao kakav ce album biti..i mene je na kraju pozitivno iznenadio. Oni od vas koji su ocekivali Chained to Redemption/Mysterion tes Anonimas su zaludjenici zesci. To ko da ste od Sworn to the Darka ocekivali pandan Rabid Death's Curse-u...il od Fuck the Universe-a jedan Total Soul Rape...

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2008. 09:05 

kktz wrote:
heh, men ce ipak ovaj OFERMOD biti cesce u winampu, nije vrh, al odlicna background muzika ;)

Rekoh ti, ako mu pristupis bez ikakvih ocekivanja iznenadjuje maksimalno. Dobro ja se nikad nisam kleo u bendove cija se decenijska karijera sastoji od dvije pjesme al sve u svemu sasvim solidan retro-tradicionalan Metal bez ikakvih govnastih pretenzija...

Weaponov full length se ceka ko ozeblo sunce. Samo da ne bude mrtvi vor metal. Al tu su Sabazios i Othalaz...tesko da ce na dobro hehe, al moze i na genijalno :P

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2008. 12:17 

stari serator wrote:

ja sam od one dvije "nove" sa Mysterion reizdanja tacno znao kakav ce album biti..i mene je na kraju pozitivno iznenadio. Oni od vas koji su ocekivali Chained to Redemption/Mysterion tes Anonimas su zaludjenici zesci. To ko da ste od Sworn to the Darka ocekivali pandan Rabid Death's Curse-u...il od Fuck the Universe-a jedan Total Soul Rape...

a šta ćeš kad sam ja nepopravljivi optimist :lol: čak sam se onomad nadao da će reinkaos biti ok album, premda je sve upućivalo na megakarinu...no da, imaš pravo, ovako nešto je bilo sasvim očekivano od ofermoda...

Profile  

PostPosted: 04. 10. 2008. 12:58 

ok libija, hvala na informacijama i preporukama. ma taj kvazinacizam u blacku mi ko fasistoidno vegetarijanstvo u crustu, dokaz das sve scene zakurac, al uvijek ima fala kurcu dobre muzike. nisam tolko duboko u tom dab raspravljo o imenima i ljudima, a i zaboli me, heh. stoji da najbolju muziku ipak prave najvece budale :mrgreen:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]