Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 17:38

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 408 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Next
Author Message
 Post subject: Re: Pozeri
PostPosted: 25. 02. 2009. 13:56 

lord krvolok wrote:
no_username wrote:
Napijte vi dobro"metalce od glave do pete" tj. "pozere" pa da vidite kako se sluša Maja Marijana,a ne slavna Pantera na koju se toliko znaju furati radi nekog šupljeg respekta u toj domaćoj "metal jet-set " sceni..:) A takvih u Sa ima ko logoraša iz 94'...

Auu zar je do tog doslo??Ja recimo slusam Panteru,al volim i Crvenu Jabuku ne znam jel to sad ok :?

Znaš u čemu je stvar?! Furanje...Furanje da neko nizašta drugo lafo ne zna nego za death,black,trash i sav taj old school,pročita svu Wikipediju i počne vaziti kako je nastao metal ,ko su mu začetnici i koje imaju sve vrste i podvrste metala,a ovamo kad se napije khm."jebo metal" :)
Mislim da ga takvi upravo brukaju,metal je za one koji istinski uživaju u tome bez ikakvog foliranja!

Zašto nebi bilo uredu da slušaš i Crvenu jabuku jer onda nemaš ograničen muzički ukus,a to je dobro u neku ruku jer ne omaložavavaš drugo i imaš šire poglede okolo.Još je gore ljude osuđivati na osnovu muzičkog ukusa.Npr. trebam li se sad odreći svog najboljeg prijatelja ako on sluša narodnjake ponekad?Slušanje narodnjaka ne znači za svakog maloumnost kako neki prosuđuju jer nisu svi ljudi na istoj domeni mentalne svijesti.

Ne znam koliko ste upućeni u naučna istraživanja...U SAD su hardvarski naučnici istraživali dugo o sistemu učenja studenata,načinu polagana ispita i vremenskom roku njihovih davanja.Istraživanja su pokazala da lakše uče i polažu osobe koji slušaju heavy metal jer je riječ o inteligentnim osobama koje su mnogo više svjesnije o onom što ih okružuju pa im pomaže nadvladati pritisak pod kojim se nalaze.Kratak zaključak jeste da je heavy metal za nadprosječno inteligentne osobe!
No,opozivam se na ovu činjenicu iz razloga što se mnogi "metalci" tzv. "pozeri" opozivaju na to da je heavy metal za pametne pa sad tu žele da istaknu svoju individualnost al' opet na pogrešan način!Ništa originalno...U svemu što radite,radite s ljubavlju i originalnošću jer vi ste jedna individualna ličnost koja živi jedan i svoj život,a ne tuđi.U suprotnom slučaju značilo bi da nemate svoj stav i karakter jer niste pronašli svoje mjesto u svijetu! :)

Znam,napisala sam malo više...Ovo je samo nadovezivanje na tvoj komentar-nikakvo osuđivanje,daleko od toga! ;)

Ne predstavlja nikakav sram slušati i drugu vrstu muzike uz metal sve dok je to u normalnim granicama i bez nekog furanja koje je apsurdno u svakom slučaju!

Pozz!

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 15:44 

a ja volim sok od jabuke :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 15:48 

mrkva wrote:
a ja volim sok od jabuke :mrgreen:

Zdravlje je u modi ;)

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 16:09 

;-)

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 20:15 

@ no_username:

Napisala si fin postić,naravno da su kompleksi ona najveća bolest metalaca,znam bruku takvih koji godinama i godinama slušaju možda 7-8 bendova,što je meni poprilično primitivno i dječije,da ne kažem retardirano.Samo ono za Crvenu Jabuku-ne mogu ja ni sekunde to...

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 20:22 

ma pozeri su zakon

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 20:50 

ja misli mda je to Archangel :(

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 21:27 

stari serator wrote:
ili ako mi je osoba interesantna iz drugih razloga skrenem razgovor na neku pogodniju (sarajevo/zeljo) temu....

vidi se da nisi u toku...
sad je IN - casual - ultras prica...

HZ87 i TM87...

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 22:40 

sve osim narodnjaka je pederska muzika :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 25. 02. 2009. 23:32 

Pathologist wrote:
@ no_username:

Napisala si fin postić,naravno da su kompleksi ona najveća bolest metalaca,znam bruku takvih koji godinama i godinama slušaju možda 7-8 bendova,što je meni poprilično primitivno i dječije,da ne kažem retardirano.Samo ono za Crvenu Jabuku-ne mogu ja ni sekunde to...

"Primitivno i dječije" možda isto tako i želja za isticanjem i bivanje u centru pažnje..No,poprilično iritantna i apsurdna činjenica!Takvih ih ima dosta..:/

A zašto ne možeš podnijet tu činjenicu ako neko voli nekad laganije pa udari po Crvenoj jabuki npr. Nije svakome dan počeo fino pa da odmah po brutal death metalu opali..:)
A nešto sumnjam u to da su metalci toliko žestoki da nemaju nekad svojih laganih misli i opuštajućih varijanti pa makar to bilo mimo njihove prepoznatljive "muzičke orijentacije" :)

ÄŒista radoznalost ;)

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 11:41 

no_username wrote:
Pathologist wrote:
@ no_username:

"Primitivno i dječije" možda isto tako i želja za isticanjem i bivanje u centru pažnje..No,poprilično iritantna i apsurdna činjenica!Takvih ih ima dosta..:/

A zašto ne možeš podnijet tu činjenicu ako neko voli nekad laganije pa udari po Crvenoj jabuki npr. Nije svakome dan počeo fino pa da odmah po brutal death metalu opali..:)
A nešto sumnjam u to da su metalci toliko žestoki da nemaju nekad svojih laganih misli i opuštajućih varijanti pa makar to bilo mimo njihove prepoznatljive "muzičke orijentacije" :)

ÄŒista radoznalost ;)

Volim se ja opustit,više uz neku ambijentalu i psihodeliju,ali ne mogu taj ex-yu rock nikako...To mi je baš ogroman klišej,totalno isprazno,nula inovativnost,ne dira me nikako,Jebiga,svakom svoje.

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 12:21 

_MisericorD_ wrote:

vidi se da nisi u toku...
sad je IN - casual - ultras prica...

HZ87 i TM87...

Hz87 8)

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 13:26 

Pathologist wrote:
no_username wrote:
Pathologist wrote:
@ no_username:

ÄŒista radoznalost ;)

Volim se ja opustit,više uz neku ambijentalu i psihodeliju,ali ne mogu taj ex-yu rock nikako...To mi je baš ogroman klišej,totalno isprazno,nula inovativnost,ne dira me nikako,Jebiga,svakom svoje.

Shvatam...Ex-yu rock je više za one koji žele biti u nekom svom fazonu,furati domaće uz čitanje Zagora i po koji šminkeraj! Divim im se,nek nastave :)

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 13:32 
Shiteater black wrote:
jase razvalim na senna M, emilija kokić, kassandra, mandi, E.T. i te oldskul trešaste stvari, nema boljeg kad sam pijan u birtiji. i ne, ne zajebavam se.

a gdje je Josip Katalenic??? :( :( :(

PostPosted: 26. 02. 2009. 13:56 

:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 17:16 

domaci rok na to i izadje...
znas ja ti ne volim narodnjake, i to...ja slusam rok al sam sminker i volim bit u centralu

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 17:32 

Na krovu se hardver pusi, na tavanu softver susi, ja sam pozer u srcu i dusi!!!

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 18:50 
Moderator

_MisericorD_ wrote:
domaci rok na to i izadje...
znas ja ti ne volim narodnjake, i to...ja slusam rok al sam sminker i volim bit u centralu

Word!

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 19:02 

SODOM wrote:
Shiteater black wrote:
jase razvalim na senna M, emilija kokić, kassandra, mandi, E.T. i te oldskul trešaste stvari, nema boljeg kad sam pijan u birtiji. i ne, ne zajebavam se.

a gdje je Josip Katalenic??? :( :( :(

on mi ide na kurac a i nije bio na sceni u mojoj mladosti jer je u to vrijeme bio balav poput mene :(

Profile  

PostPosted: 26. 02. 2009. 22:11 

:mrgreen:

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 408 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]