Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 17:37

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 408 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Next
Author Message
 Post subject: Re: Pozeri
PostPosted: 06. 03. 2009. 16:13 

meni kul viditi nekog trOO metalca ili sta vec ........ a da je jos star onak ... prejebeno ........ eo neki dan sam vidio na autobusnoj stanici lika duga kosa i na zatiljku celavo ( ima 45-50 godina sto posto ) maja od sepulture , doli su marte bile i gace crne ali siroke :mrgreen: bas mi kul tak nesto viditi .......... sada je najgore to sto kada starija trOO ekipa ili nemora biti trOO vidi nekog lika koji ima 15 - 18 godina i nosi crne majice , gace uske , marte,starke,vansice, gori prsluk il tak nesto i on se odman fura na njih ... onak wtf?

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 16:42 
@nameless

kontam zasto si napiso da sam debilan...zato sto branim lika koji je s tobom u zestokoj raspravi :mrgreen: :mrgreen:

nego da predjem na stvar

to sto ti takve ljude ne postujes je, stob ti reko , FAIL...ne mogu da vjerujem da si to reko...takve recenice se ocekuju od napaljenih klinaca koji su tek culi za korn ili slipknot pa im ovi true ljudi izgledaju smijesno i debilno a takvi kao vi nju brideri su im cool jer imate modu kao i ovi balavci sto se vrte po MTVju.

ja nisam true kao libijac, acronian i co (a postujem ih i pomalo im zavidim) jer slusam i ja gore vec pomenuti slipknot i jos neka "smeca" kako ih vole zvati ti zakleti trueri,a vala i neam toliko god da sam zivio u vrijeme nekog zlatnog perioda metala, ali sam barem zapamtio kako je to lijepiti traku na kaseti i jebavati se satima i gubiti zivce samo da bih cuo po pjesmu-dvije slejera ili metalike, i vjeruj mi da mi je to ostalo draze nego svi sada uslovi koje imam a to je ono "klikni jednom i imas cijelu diskografiju"...a mozes zamisliti kako je morgothu bilo u njegovo doba zbaviti neku plocu ili kasetu i koliko mu je znacilo da ih posjeduje...a to ti je ko ona reklama sto se vrti za vrijeme lige prvaka NEPROCJENJIVO. mislim da to vi necete nikad skontati a mozda i ne zelite...

ne znam bate al ovo ti je dosad najgori post...nije zbog toga sto si me okarakterisao kao debila (zaboli me kurac, vrijedjan bio, vrijedjan cu biti i opet ce me bolit kurac) vec zbog kinderskog razmisljanja...

nego dabogda da ti osto vjeran nju bridu narednih 20 god pa dozivio sudbinu da ti se neki nju brid ,il kakav vec zanr izadje do tada ,klinci od 16-17 god smiju zbog tvog stila i poznavanja tog zanra...jer u neku ruku ti si tu bio kad se taj nju brid radjao isto kao sto je i morgoth bio tu kad se radjao thrash ili death a to je svidjelo se tebi ili ne po kvaliteti i svemu ostalom miljama ispred nju brida....

PostPosted: 06. 03. 2009. 16:52 
Administrator

svi ste vi jedna vrsta Pozera..

sjedi ba kući,slušaj metal,ZA SEBE,i zaboli te kurac za ostale..

kako glupe rasprave,ko je truu,ko je nju briid,ko je stariji,ko je mlađi..jebo vas takav metal!

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 16:56 

Lustmord wrote:
svi ste vi jedna vrsta Pozera..

sjedi ba kući,slušaj metal,ZA SEBE,i zaboli te kurac za ostale..

kako glupe rasprave,ko je truu,ko je nju briid,ko je stariji,ko je mlađi..jebo vas takav metal!

POZER!

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 16:58 
@Lustmord
pa sam sebe pokopa :mrgreen:

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:05 
Moderator

Koliko ovdje ima papaka. Čuj da poštujem starije, a što? Ja mogu i da poštujem klince od 10 godina. Stvarno mogu. Ako želim. A mogu i starce od 50 godina, opet ako želim. Pljujete po svemu a stari su vam kult, ma kako god samo da je star i sve vam super. Koje predrasude prema ostalima. Podsjećate me na ove ovce od naroda koji glasaju uvijek za iste; "ma opet ću ja za njega dat glas, kakav god da je-naš je".
Čuj pozer. Šta je to pozer? Ima vas dosta iskompleksiranih pa su vam, zbog nekih vaših desetih "ličnih" problema, ostali pozeri?
Pa šta ako neko sluša istovremeno Deicide i Šabana? Ja tu ne bih nikoga nazvala pozerom. Ako osoba kaže da je Šaban seljak i da su za njega svi seljaci koji ga slušaju a opet ga taj isti sluša e to je problem jer to je licemjerje. To je ustvari njegova ličnost licemjerna i takve ljude ja fakat ne mogu. Ali ako kaže da ga voli i sluša, tu nema šta vas da je briga i da pričate "pozer, pozer, sluša Šabana, uaaa pozer!!", pa šta, pa šta fakat onda ako sluša?! Haj recite šta vi imate od toga? I još se prepirete oko oblačenja, buahahaha! Pa ne mogu da vjerujem heeej, boli vas briga ko se kako oblači ali vas ipak nervira i ipak pišete kilometarske postove, buahaha.

- Vid mu pirsinga, hja glupana, a metalac!
- Koji kreten, pa ovdje nema metalca bez pirsinga!

ili
- Ja imam prišivke na prsluku i ja sam metalac, i to pravi!
- Ja po obući uopšte ne izgledam kao da slušam metal, i zato sam ja pravi metalac!

E ovakva vam je rasprava, znači besmislena.
Šta je zapravo metalac? Moje skromno mišljenje je da je metalac onaj koji se bavi metal muzikom. Jer ako sam ja metalka, onda sam i košarkašica jer gledam košarku, pa Boga mi i teniserka, političarka, klasičarka, vid mee Fato eeej pa ja sam i mašinovođa, brate evo me sjedim u šumi i slušam cvrkut ptica ja sam i ptičarka, i cirkusantica i to praava, oldskul a vi ste pozeri!
ÄŒuj metalac.

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:10 
Administrator

SODOM wrote:
@Lustmord
pa sam sebe pokopa :mrgreen:

hjooo,moraš li baš svakom loncu poklopac biti,jebo ga ti više..

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:11 
@furija
ne kontas o cem je rijec....Slusati deicide i sabana ne mozes, nema sanse...prosaberi se ba malo....

metalci jesu ljudi koji slusaju metal a ovi sto ga sviraju su haman muzicari :mrgreen: .
postujem i ja djecu od 10 god i isto tako ne postujem neke ljude od 50 i tako to al o tome nije rijec...

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:12 
Moderator

Joj na kojoj ja temi ozbiljno moram pisati - e fakat mi je nigdje veze trošit vrijeme na stvari koji se razriješe uz 2 minute razmišljanja hladne glave...i to bez intelektualnog napora.

Gle, prvo ovako, svako dissanje na račun obleke, načina govora, stila života i slično je samo po sebi glupav, pogrešan i sport bez ikakvog efekta (osim dizanja živaca - koje se diže bez nekog posebnog razloga). A pogotovo u subkulturama koje su podijeljene po muzičkim (ukus) linijama. Ovoga ima na stranicama ove teme i ako to nije smiješno onima koji su isto pisali (čitaj provaljivali) onda ne znam, zapitajte se :lol: .

Ja lično imam jedan stav, a vjerujem da je on prirodno prisutan u onima koji, neću reć breederima, nego onima koji prosto ne gaje pretjeranu ljubav prema tim nekim kultovima metal muzike (i subkulture) a taj stav je da se poštuje to...ta stara škola, ti temelji jebote.
Taj stav je ispravan i spaljuje glupavi stereotip da su "ovi klinci disrispektuju staru stvar" :lol: . Respekt prije svega dakle ;-) .

Ali...

I sada dolazim do djela gdje moram stati u odbranu Namelessovu.

Postoji još stereotipa sličnog tipa usmjeren na te "nove klince". Mislim to samo "novi klinci" je floskula. Posebno u jednoj sredini gdje mlađa raja (ajmo reć do 18) sluša, odnosno žarko želi da bude pripadnik te veličanstvene grupe metalaca. Mislim da kontate šta hoću reći. Taj old-skul "vanabizam" kod tih mlađih klinaca zna biti jako iritantan - posebno u sredini, Sharane, gdje su "novi klinci" populacija blizu tvog godišta i koje ti nazivaš "poprsnim metalcima" ( :lol: ), koji uživaju u muzici koju gotive i respektiraju staru školu. I onda takvi stereotipi normalno postoje kao dio ukupnog paketa kod te mlađe raje. Čime se direktno na neki "nišan" (koji je u funkciji liječenja kompleksa onog ko "nišani" a šta bi drugo bio, borba za ideale? :lol: ) stavljaju ovi...breederi.

Sad bi se priča mogla nastaviti s ove tačke i došlo bi se do zaključaka da "ako ne slušaš to i to nisi - metalac" a pogotovo nisi ako si...breeder :mrgreen: . Ja lično nisam, nit želim biti metalac a poštujem one koji to jesu. Samo znajte ljudi, prije nego krenete srati Andreju - vaše provokacije na račun new breeda i tih fol-golova :mrgreen: su ga izazvale. A jebiga, koga ne bi. Ne vejrujem da misli tako, pogotovo što znam šta sve sluša (a fakat ima raznovrsan ukus što se tiče metala) ali jebiga, bilo je ovdje "true" nastupa i to, nažalost, kao protivnika ovom novom (njubrideraju).

Ne može se ljudi iz osjećaja umski razvijati kakva pametna rasprava. Muzika i ono što dolazi s njom su prije svega osjećaji. I koji kurac onda ova rasprava? Zapitajte se dobro zašto nekoga pljujete zbog muzike koju sluša a vi ste uz svoju osjećajima povezani. To pljuvanje je uvijek ili rezultat kompleksa ili neznanja (tj. one skrivljenje nezrelosti) i ako će vas zabaviti, jebote, onda barem ne zadržavajte ozbiljan ton ni u tragovima, onda nek to prozivanje bude zajebancija.

Kakvi trueri, kakvi brideri, kakvi p(r)oseri i kakvi bakrači, mani ozbilje ba...jebote to.

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:14 
Moderator

SODOM wrote:
@furija
ne kontas o cem je rijec....Slusati deicide i sabana ne mozes, nema sanse...prosaberi se ba malo....

metalci jesu ljudi koji slusaju metal a ovi sto ga sviraju su haman muzicari :mrgreen: .
postujem i ja djecu od 10 god i isto tako ne postujem neke ljude od 50 i tako to al o tome nije rijec...

O tome je riječ nego se ne možete sabrat od huje :lol:
Ja sam se "prosabrala". Slušam i death metal i pop, jbg. može bit da je do mene, glupa sam pa može oboje zajedno, a ti si oldskul pa slušaš samo jedno te isto, te jedno te isto, pa jedno te isto, što bi Rambo reko.

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:19 
ne slusam ja jedno te isto...varas se i to puuuuuno

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:19 

Šta je uopšte true?
Biti odan određenom krugu bandova,a ostalo mrziti i ponižavati?Hm,to je meni poprilično smiješno.Ja bih nazvao true one osobe koje nikada,ama baš nikad neće odreći stvari koji vole(u ovom slučaju metal),poštovati će to dok ne budu pokopani.Eh,to je true.Takođe gledati stil i procjenjivati ga,a ovo je gay,ovo true-skroz debilno.Svaki band ima određeni krug fanova,i bolje da je tako,barem se po tome razlikujemo od džigeraša.Izleti nova pjesma Saše Matića,i već su je svi zagotivili,pjevaju je po cesti.Koliko god neki srali po tradiciji old school,moraju se složiti da je ljepše kupiti album i fino ga slušati,zagleati omot,nego u jednom danu skinuti pola gige i na silu preslušavati...Klasika je klasika 8)

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:24 
Moderator

SODOM wrote:

Onda tvoj post upućen meni da se saberem da to dvoje ne može - ne važi? Ne striktno ta dva izvođača nego ta dva pravca. Kontradiktoran si. I na "jedno te isto" sam mislila na metal. Ti slušaš death-thrash i šta li još, pa to je jedno te isto.
EDIT:
Ne da su thrash i death isti, nego se to dvoje smjenjuje (da ne bude zabune).

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:26 

furija wrote:
SODOM wrote:

Onda tvoj post upućen meni da se saberem da to dvoje ne može - ne važi? Ne striktno ta dva izvođača nego ta dva pravca. Kontradiktoran si. I na "jedno te isto" sam mislila na metal. Ti slušaš death-thrash i šta li još, pa to je jedno te isto.
EDIT:
Ne da su thrash i death isti, nego se to dvoje smjenjuje (da ne bude zabune).

POZERICA!

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:29 
dzigerasi su kud i kamo bolji ljudi od metalaca...u vecini slucajeva su gluplji ali su veca raja i moze se sa ljudima popit bez nekih bezze rasprava o muzici.

eto prvo ti je to slaganje...sasa izda novu pjesmu i svi je pjevaju ovo ono jer im i nije bitan kvalitet pjesme (glupi su kao sto rekoh) nego im je bitno da je raja oko njih sretna vesela i samim time i njima je dobro,samo nek je dernek...neki metal bend izbaci album i bude popljuvan od metalaca i onda sta nakon toga da misle ovi dzigerasi...sloga na nivou nea sta.

@furija

oba ta pravca imaju svoje podzanrove i taj broj ode u pm...a pusti sodom sebi i rammsteina i slipknota i system of a down, disturbed , hladno pivo ajs nigrutina i tako to...

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:30 

I ibrahima Jukana :lol:

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:30 

SODOM wrote:
dzigerasi su kud i kamo bolji ljudi od metalaca...u vecini slucajeva su gluplji ali su veca raja i moze se sa ljudima popit bez nekih bezze rasprava o muzici.

eto prvo ti je to slaganje...sasa izda novu pjesmu i svi je pjevaju ovo ono jer im i nije bitan kvalitet pjesme (glupi su kao sto rekoh) nego im je bitno da je raja oko njih sretna vesela i samim time i njima je dobro,samo nek je dernek...neki metal bend izbaci album i bude popljuvan od metalaca i onda sta nakon toga da misle ovi dzigerasi...sloga na nivou nea sta.

@furija

oba ta pravca imaju svoje podzanrove i taj broj ode u pm...a pusti sodom sebi i rammsteina i slipknota i system of a down, disturbed , hladno pivo ajs nigrutina i tako to...

POZER!

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:32 
Moderator

SODOM wrote:
@furija

Odlično. Ali onda ona teza o sabiranju ne važi, jbg jednostavno ne važi ja sam upoznala takvih ljudi koliko hoćeš. Vole i jedno i drugo, šta ćeš, njihova stvar ne trebamo se miješat.

@Shiteater
:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:34 
@shiteater

POZERKO

PostPosted: 06. 03. 2009. 17:35 
Pathologist wrote:
I ibrahima Jukana :lol:

eh da...sa Nazifom Gljivom najjaci

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 408 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]