gogi_the_bastard wrote:
nista protiv same ideje protesta, iako nas je zadnjih nekoliko godina naucilo ( bar neke ) da od mirnog okupljanja/smrzavanja/prezenja na suncu dok ovi sa druge strane prozora mirno ispijaju kaficu i cerekaju se prizoru ispod sebe, nema nista. kao sto rece, branko rogosic, dok se kuka i motika ne uzme u ruke, nista od toga.
usput, koliko sam upoznat, te 2 napadnute djevojke su iz revolta, jel tako? jbg, zao mi cura, al kradje mobitela, maltretiranja i ne znam ni ja sta se desavaju svaki dan, zna svako ko prodje navecer kroz veliki park sta se sve tamo desava i kakva se bagra okuplja. zar nije malo licemjerno napraviti protest oko toga tek kad su clanovi te iste organizacije napadnuti? ponavlja, podrzavam ideju, ali...
Joj gogi, kao prvo u revolt moze doc svako i nesto prijavit i neku ideju dati sta da se radi dalje, ljudi su uvijek otvoreni za tako nesto.
Kao drugo, sjecas se protesta protiv naknadnog placanja skolarine gdje je univerzitet tjeo uzet skoro milion maraka potpuno bespravno. Eh dobili su kurac ako se sjecas
nema nista ni od sjedenja a jos gore ima od nasilnih protesta, samo te okarakterisu kao RULJU.