evo jedne teme, gdje bi, na osnovu iskustva i viđenog, mogli raspravljati o sljedećim problematikama:
-koliÄina pripadnika muziÄkih subkultura u manjim grafovima
-svirke/organizacija svirki
-bendovi,.......i sl.
Ja sam veci dio zivota živio u Bugojnu. Malo mjesto koje se imalo Äime ponositi. Veliki ex-yu rocks festival (najveći post-war fest u BiH), koji je svake godine okupljao neka velika imena (psihomodo pop,rambo amadeus,yu grupa,kud idijoti,bjesovi,atomsko skloniste,elvis jaxon), ali i dosta demo grupa iz svih krajeva ex-yu..
Evo me sad u Zenici, gdje se sva "scena" grada svodi na (prokletu) Dubiozu Kolektiv..
Činjenica je da se u Zenici može dosta primjetiti svakakvih "alternativaca", ali problem je taj što je većina tih alternativaca u nekom classick/rock i ex-yu rock fazonu (Jasko "Striker" to zna
).. Problem je joÅ¡ oÄitiji Å¡to ti isti rockeri ne podržavaju ostale žanrove, u to sam se osobno uvjerio ljetos kada je na koncertu "Partibrejkersa" bilo oko 5.000 ljudi, a na lokalnoj pank svirci tek 20-tak ljudi..
Ovo je samo uvod u jedan ozbiljni problem sa gradovima koji, da se lakše izrazimo, nemaju scene..
Ljudi, pišite.. Kakva je situacija u ostalim gradovima? Imal' bendova? Imal' duha? Imal' povezanosti i supporta kod bendova (kao u Banja Luci, Travniku, Sarajevu, Tuzli..)?