as_the_sun_sets wrote:
Hm! Cemu tolika odbojnost prema autorima koji malo promjene svoj stil i neizbjezno pljuvanje i omalovazavanje "novotarija"? Meni se svidja i Kill-Bill faza Tarantina, Pupl fiction era, ali i najnovija. Na drugim forumima dosta "true" likova koji se furaju na underground kinematografiju pljuju Basterdse, pa cak i recimo Departed kao smece od filmova?!
bojim se da tome prilaziÅ¡ iz pogreÅ¡nog ugla, ne radi se o mijenjanju stila kod reditelja ( kamo sreće da je to, i da je smisleno ) već jednostavno o - krizi. ja ne mrzim lika jer mi se ne sviÄ‘aju njegovi kasniji filmovi, samo Äekam neÅ¡to bolje.
govorimo o reditelju koji polako ostaje bez ideja i gubi na snazi, sluÄaj sliÄan KusturiÄinom ili Woody Allenovom prije desetak godina. takve stvari se jednostavno deÅ¡avaju rediteljima, svaki ima period od par filmova kojima fali vrhunski performans na koji smo navikli ( osim Kubricka, koji je vjeÅ¡to izbjegao to sramoćenje jer je genij

). drugo je kad se mrzi nova Metallica jer je to fol, a bogami i tu se globalizira i ispada veći krelac od 'hejtera' - meni recimo smeta Å¡to oni podilaze publici umjesto da sviraju muziku u koju vjeruju ko nekad 83', mogu nove stvari i biti dobre al kad ja znam da to dolazi od istraživanja tržiÅ¡ta...zakljuÄim da u ovom trenutku nema puno razlike izmeÄ‘u Metallice i fabrikovanih boy bendova. istom, nevjerovatno genijalnom logikom sam nekad usporedio metalcore/ new breed sa turbo folkom, jer nema identiteta i banalno i bez ikakvog umjeća koriÅ¡tenja utjecaja KRADE Å¡ta mu treba iz viÅ¡e pravaca metala, a kao Å¡to svi znamo,
muzika je miljenica svih muza, harmonija svih umjetnosti, turbo folk nije muzika, turbo folk je miljenica masa, kakofonija svih ukusa i mirisa. al svakom svoje, jebe se meni za nju brid.
as_the_sun_sets wrote:
Departed da ne spominjem, FILMCINA. Ali valjda je u cilju odrzavanja true statusa sasvim normalno da se pljuje po necem kvalitetnom, jer nije underground ili po sablonu undergrounda koji se mora striktno postovati

meni je Departed zanatski, rutinski film kakvih je 90ih bilo u izobilju, ne vidim apsolutno ništa fascinantno u njemu, mislim film je kvalitet kad ga uporediš s onim šta se danas snima...al brate.
šablon undergrounda?