Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 31. 07. 2025. 01:30

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 4712 posts ]  Go to page Previous  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 236  Next
Author Message
 Post subject: Re: Zadnji film koji ste gledali???
PostPosted: 08. 02. 2010. 15:46 
Moderator

"Departed" sa Leom, Damonom, Jackom i onim Markom? 4 Oskara što su dobili čini mi se. Ono sam dva ili tri puta gledala, premoćan film!

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2010. 16:12 

Po Departed-u se pljuje pretpostavljam jer je remake Inferal Affairs-a (taj sam gled'o, Departed nisam), tj, Scorsese je dobio Oscar-a za remake (jer mu ga prije nisu dali, pa skontali aj dok je jos ziv da mu urucimo kipic).

Last edited by Ryker on 08. 02. 2010. 16:15, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2010. 16:13 
Moderator

as_the_sun_sets wrote:
Hm! Cemu tolika odbojnost prema autorima koji malo promjene svoj stil i neizbjezno pljuvanje i omalovazavanje "novotarija"? Meni se svidja i Kill-Bill faza Tarantina, Pupl fiction era, ali i najnovija. Na drugim forumima dosta "true" likova koji se furaju na underground kinematografiju pljuju Basterdse, pa cak i recimo Departed kao smece od filmova?!

bojim se da tome prilaziš iz pogrešnog ugla, ne radi se o mijenjanju stila kod reditelja ( kamo sreće da je to, i da je smisleno ) već jednostavno o - krizi. ja ne mrzim lika jer mi se ne sviđaju njegovi kasniji filmovi, samo čekam nešto bolje.
govorimo o reditelju koji polako ostaje bez ideja i gubi na snazi, slučaj sličan Kusturičinom ili Woody Allenovom prije desetak godina. takve stvari se jednostavno dešavaju rediteljima, svaki ima period od par filmova kojima fali vrhunski performans na koji smo navikli ( osim Kubricka, koji je vješto izbjegao to sramoćenje jer je genij :mrgreen: ). drugo je kad se mrzi nova Metallica jer je to fol, a bogami i tu se globalizira i ispada veći krelac od 'hejtera' - meni recimo smeta što oni podilaze publici umjesto da sviraju muziku u koju vjeruju ko nekad 83', mogu nove stvari i biti dobre al kad ja znam da to dolazi od istraživanja tržišta...zaključim da u ovom trenutku nema puno razlike između Metallice i fabrikovanih boy bendova. istom, nevjerovatno genijalnom logikom sam nekad usporedio metalcore/ new breed sa turbo folkom, jer nema identiteta i banalno i bez ikakvog umjeća korištenja utjecaja KRADE šta mu treba iz više pravaca metala, a kao što svi znamo, muzika je miljenica svih muza, harmonija svih umjetnosti, turbo folk nije muzika, turbo folk je miljenica masa, kakofonija svih ukusa i mirisa. al svakom svoje, jebe se meni za nju brid.

as_the_sun_sets wrote:
Departed da ne spominjem, FILMCINA. Ali valjda je u cilju odrzavanja true statusa sasvim normalno da se pljuje po necem kvalitetnom, jer nije underground ili po sablonu undergrounda koji se mora striktno postovati :roll:

meni je Departed zanatski, rutinski film kakvih je 90ih bilo u izobilju, ne vidim apsolutno ništa fascinantno u njemu, mislim film je kvalitet kad ga uporediš s onim šta se danas snima...al brate.

šablon undergrounda? :?

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2010. 17:07 

meni tarantino ne odgovara nikako ali ima taj svoj stil i cini mi se da je ostao dosljedan sebi, kao i guy richie npr. kojeg isto tako ne mogu.. ono, jbg, za mene su dugi kadrovi i minimalni dijalog.. tako da to bas i nije do undergrounda

a nije ni kubrick bezgrijesan.. kojeg mu je vraga trebao onaj spartacus

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2010. 17:15 

Pa, sablon... Ne smije imati velik budzet, mora obilovati nadrealnim i tesko dokucivim scenama i dijalozima...

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2010. 17:23 
Moderator

shedifool wrote:
meni tarantino ne odgovara nikako ali ima taj svoj stil i cini mi se da je ostao dosljedan sebi, kao i guy richie npr. kojeg isto tako ne mogu.. ono, jbg, za mene su dugi kadrovi i minimalni dijalog.. tako da to bas i nije do undergrounda

a nije ni kubrick bezgrijesan.. kojeg mu je vraga trebao onaj spartacus

meni Spartacus i nije Kubrickov film :/
lik je došao na pola snimanja da zamijeni reditelja koji je dobio otkaz jer je poslije Paths of Glory pao u depresiju jer nije imao ideju za idući projekt. a krmak kakav je Douglas ga unajmio jer je mlad glup i u takvom stanju pa ga je mogao kontrolirat, ionako je ovome trebalo nešto da se vrati u normalu i eto ti ga. a to je jedna i jedina greška ( ne računajući rane dugometražne filmove kojih se odrekao haha ), i uradio ju je kad je trebao, kasnije je radije snimao film svakih deset godina nego se blamirao djelima koja mu ne priliče, meni je to pošteno.

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2010. 17:31 
Moderator

as_the_sun_sets wrote:
Pa, sablon... Ne smije imati velik budzet, mora obilovati nadrealnim i tesko dokucivim scenama i dijalozima...

kao recimo Lynch kojeg niko ne konta a svi mu se klanjaju? :razz:

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2010. 17:46 
Moderator

Ja recimo ni Lyncha ne volim (uz izuzetak možda Blue Velveta i Twin Peaksa) i veoooma me nervira kad ljudi misle da su vrhunac alternative jer ga oni zaboga vole...

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2010. 18:10 

Quote:
Hm! Cemu tolika odbojnost prema autorima koji malo promjene svoj stil i neizbjezno pljuvanje i omalovazavanje "novotarija"? Meni se svidja i Kill-Bill faza Tarantina, Pupl fiction era, ali i najnovija. Na drugim forumima dosta "true" likova koji se furaju na underground kinematografiju pljuju Basterdse, pa cak i recimo Departed kao smece od filmova?!

Inglorious basterds mi je sjajan film, odusevio me dugim dijalozima, "staticnim" scenama punim napetosti i dinamike, atmosferom koja kombinuje opustenost i leprsavost zajedno sa krvlju, okrutnoscu i realno docaranom ugrozenoscu zivota glavnih junaka.

Departed da ne spominjem, FILMCINA. Ali valjda je u cilju odrzavanja true statusa sasvim normalno da se pljuje po necem kvalitetnom, jer nije underground ili po sablonu undergrounda koji se mora striktno postovati :roll:

Preporucujem ti da se opustis, i dopustis ljudima da imaju razlicito misljenje od tvoga. Sta fali ako neko kaze da je nesto sto ti gotivis sranje?

Ja neki dan preporucio drugu Barona Minhauzena, od Terry Gilliama. Meni odlican film, pa rekoh da mu to dam kao "uvod" u ovaj novi. Kad kaze lik da mu je film bio skroz bezveze i dosadan. Sta cu mu ja, ocigledno nismo dozivjeli stvari na isti nacin.

Mene Inglorious Bastards nije odusevio. Lagano gledanje, zabavan film kakav se od Tarantina moze ocekivati. MOZE OCEKIVATI. I to i Departed su filmovi koje mogu pogledati, i koji ce me zabaviti na 2 sata, ali to je sve. I sta ces sad? Mislis da se pravim true? :)

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2010. 19:02 

biafra wrote:
meni Spartacus i nije Kubrickov film :/
lik je došao na pola snimanja da zamijeni reditelja koji je dobio otkaz jer je poslije Paths of Glory pao u depresiju jer nije imao ideju za idući projekt. a krmak kakav je Douglas ga unajmio jer je mlad glup i u takvom stanju pa ga je mogao kontrolirat, ionako je ovome trebalo nešto da se vrati u normalu i eto ti ga. a to je jedna i jedina greška ( ne računajući rane dugometražne filmove kojih se odrekao haha ), i uradio ju je kad je trebao, kasnije je radije snimao film svakih deset godina nego se blamirao djelima koja mu ne priliče, meni je to pošteno.

znam ja to sve.. al nije kao da je to morao napraviti, niti da si toliko mlad i glup sa 30tak godina pa da budes tako povodljiv.. mada nije frka uopce.. uostalom i jedan tarkovsky ima ono komunisticko-propagandno sranje ..there will be no leave today il kako vec, onaj drugi studentski, bas odroncic.. jbg, ljudi su, grijese.. i opet ih volimo

a ovo sto atss govori za ug shablon je vise kao neki art film :lol: (koji je cesto ug, ali ne mora biti)

btw. lynch je daleko od ug

nego, stargazer.. jesi gledao parnassusa u kinu il si skidao sa neta (ako jesi da proslijedis link.. vec su me dva torrenta zaebala :( )

Profile  

PostPosted: 08. 02. 2010. 21:43 
Knocked Up
pravo simpa film u sustini, nije onaj tipicni holivudski za zene
bruka humora kojeg ce iskljucivo muskarci shvatiti hahaha
bez sovinizma naravno, jel :mrgreen:

PostPosted: 08. 02. 2010. 22:12 

Stargazer wrote:
Quote:

Inglorious basterds mi je sjajan film, odusevio me dugim dijalozima, "staticnim" scenama punim napetosti i dinamike, atmosferom koja kombinuje opustenost i leprsavost zajedno sa krvlju, okrutnoscu i realno docaranom ugrozenoscu zivota glavnih junaka.

Preporucujem ti da se opustis, i dopustis ljudima da imaju razlicito misljenje od tvoga. Sta fali ako neko kaze da je nesto sto ti gotivis sranje?

Ja neki dan preporucio drugu Barona Minhauzena, od Terry Gilliama. Meni odlican film, pa rekoh da mu to dam kao "uvod" u ovaj novi. Kad kaze lik da mu je film bio skroz bezveze i dosadan. Sta cu mu ja, ocigledno nismo dozivjeli stvari na isti nacin.

Mene Inglorious Bastards nije odusevio. Lagano gledanje, zabavan film kakav se od Tarantina moze ocekivati. MOZE OCEKIVATI. I to i Departed su filmovi koje mogu pogledati, i koji ce me zabaviti na 2 sata, ali to je sve. I sta ces sad? Mislis da se pravim true? :)

Ne mislim na to, vec na ljude koji sebe dozivljavaju kao na bogom dane elitiste, i kake li kake po svemu sto je iz holivuda, ako nije neki, pogotovo azijski, underground, onda je sranje i o tom nema rasprave!

Profile  

PostPosted: 09. 02. 2010. 00:01 

Hair, oduševljen sam.

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2010. 13:28 

SPUN, sinoć bio.

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2010. 14:13 
Moderator

Avatar, u kinu sinoć, sjooooooooo filma dobrog!

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2010. 16:23 

Quote:
Ne mislim na to, vec na ljude koji sebe dozivljavaju kao na bogom dane elitiste, i kake li kake po svemu sto je iz holivuda, ako nije neki, pogotovo azijski, underground, onda je sranje i o tom nema rasprave!

Ne znam gdje ti zivis, ja ne poznajem ni jednu osobu koja odgovara tom opisu.

Quote:
nego, stargazer.. jesi gledao parnassusa u kinu il si skidao sa neta (ako jesi da proslijedis link.. vec su me dva torrenta zaebala :( )

Ne vidjeh ovo. Gledao sam ga u kinu, ali sam kasnije skinuo i torrent (prvi rezultat sa isohunt.com) i cini se da je OK kvalitet. Trebao bih ga pogledati jos jednom, nisam pohvatao sve detalje...

Profile  

PostPosted: 11. 02. 2010. 17:15 
Moderator

Stargazer wrote:
Quote:

Ne znam gdje ti zivis, ja ne poznajem ni jednu osobu koja odgovara tom opisu.

Znam ih i ja koliko hoćeš. Gdje ti živiš? :lol:

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2010. 00:19 

furija wrote:
,

Ovo bolje djevojke kontaju.. valjda zbog univerzalnog postulata koji se provlaci kroz film.. tko u njemu vidi, gleda samo efekte, ili vec vidjenu pricu, kao, moze ostati relativno razocaran.. al.. the girl's get what it's about.. ;P
Uglavnom, odlican film..

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2010. 03:27 
Moderator

Archangel wrote:
furija wrote:
,

Ovo bolje djevojke kontaju.. valjda zbog univerzalnog postulata koji se provlaci kroz film.. tko u njemu vidi, gleda samo efekte, ili vec vidjenu pricu, kao, moze ostati relativno razocaran.. al.. the girl's get what it's about.. ;P
Uglavnom, odlican film..

Istina :lol: A ne stvarno je istina to. Ja nisam fan naučne fantastike, i tih silnih efekata i slično, nego eto kad ga svi hvale ili je nešto eeeekstra komercijalno i površinski urađeno samo eto da ga odgledaš oli ima dublju priču, sreća pa je ovo drugo.

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2010. 03:41 

...ne znam meni je se skroz lijepo slegla priča s onim 3D zajebancijama,muzika u filmu kolje (opet James Hohner :mrgreen:) iako soundtrack mogo' bit malo manje pičkastiji,al eto :lol: ...uglavnom film 10/10

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4712 posts ]  Go to page Previous  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 236  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]