Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 07. 2025. 07:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 275 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Next
Author Message
 Post subject: Re: Burzum (NorveÅ¡ka)
PostPosted: 19. 02. 2010. 17:24 
Moderator

Je, je, sigurno je. Evo ga i na mediaportalu. Upravo mi se skida :D
Uh... :twisted:

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2010. 18:14 
Moderator

vidi jeste behemota mi :o

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2010. 18:35 

Haj bog te, preznoji se tri puta dok sam ga skino i pola mi pjesama korupt sa ovog ruskog sranja, idemo sad ponovo....

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2010. 19:21 

ja sam skino... eo slusam ovu belus' dod...
na prvo slusanje, 'nako, ima onih burzmovskih momenata, glas je malo olinjao... osrednje, malo sam mozda previse ocekivao, al vidjet cemo, tek je prva pjesma

Profile  

PostPosted: 19. 02. 2010. 19:48 
Moderator

par čudnih post pank ideja, mislim vazda je on imao toga al sad je baš in jo fejs. meni je na prvo slušanje legao, ona Belus' Tilbakekomst (Konklusjon) odlično zatvara. ne znam, daleko je od vrhunskog, prosječan album. nema puno one atmosfere, al nije ni loš sad...u biti ono što sam u najboljem slučaju očekivao, neka ga s rajom :D

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 01:33 

pricekacu neki normalni link, ne zuri mi se :)

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 01:40 

Stari vuk me ipak iznenadio.
A moram priznati da me već okrenuo prvim riffom na Belus Dod, bas nostalgicno.
Prve dvije stvari su mi stvarno genijalne i definitivno dok sam ih slusao jedino sto sam mislio je DA SE KRALJ VRATIO.
Ali, evo nakon par slusanja mogu reci da je album pravo dobar, nije hvis, nit treba da bude, na svoj neki nacin je frisak i donekle je stari burzum.
Kao sto rekoh prve dvije i zadnje dvije stvari su me stvarno odusevile, dok ovo izmedu nije lose, nego je stvarno cudno i neobicno pogotovo kad je burzum u pitanju.
Jedino sto mi bas i ne odgovara su pojedini brzi djelovi bas u tim pjesmama, jer mi nekako ne pasu u tu svu tamu i tromnost koja ustvari i jeste burzum.
Starog vokala nema vidim, ma da eto godine...
Morat ce se na ovo jos odvojit koji dan, da skroz smirim utisak.
Uglavnom, eto nije norveška propala skroz, kroz ovo se vidi da definitivno godine nisu mogle unistit varga, zato sto je njemu black metal u krvi, koliko god on srao okolo i pravio gluposti, ovo je ultimativni dokaz da je black metal prije svega emocija a poslije sve ostalo.
Relativno izoliran od scene i od svega sto se desilo svih tih godina varg se vratio, i bogme najeba se majke klincima i burzum wanna be klonovima.

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 04:29 
Moderator

Hah, eo ovako, dakle nisam album još poslušao, al ako ga je iko mogao bolje recenzirat od Rietasa, najebem mu se mame il je Libijac u pitanju :)

Rietas wrote:
kroz ovo se vidi da definitivno godine nisu mogle unistit varga, zato sto je njemu black metal u krvi, koliko god on srao okolo i pravio gluposti, ovo je ultimativni dokaz da je black metal prije svega emocija a poslije sve ostalo.

Broj jedan.

Rietas wrote:
Relativno izoliran od scene i od svega sto se desilo svih tih godina varg se vratio, i bogme najeba se majke klincima i burzum wanna be klonovima.

Brij dva.

S ovim si sve rekao. I svaka čast buraz. Nisam album poslušao, al dok ovakav tvoj stav pročitam, a itekako za tebe znam da znaš šta pričaš, ne može ne bit true (koliko god neki mrzili il voljeli ovaj pojam). A u tom je cijela poanta. Odnsono ovaj "broj jedan", prvi quote i zadnji dio - od zadnjeg zareza do kraja :) prije svega je emocija ;)

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 15:22 

Andrej opet piješ :razz: :razz: :razz: :razz:
Å alim se, hvala na komplimentima :mrgreen:
Evo lajriski gospodo.

Leukes Scheme (Introduction)

"A thunder throws down the staff,
hits the worm in the head with rocks,
travels with lightning down into the garden;
he finds in the oak a straw."

Belus' Death

"The seid-man climbs the tree
finds there the ancient pain of the earth,
cuts it down in the peace of autumn,
with scissors carves out its heart.

The leaves of the oak fall unto the hill,
the seid-man calls for the spirits!
the seid-man sings sorcery verses.

The bulb is in linen clothes laid,
the holy spirit of the oak.
The seid-man ensures the peace of the world;
fertility, the power of sun in hand!

the seid-man calls for the spirits!
the seid-man sings sorcery verses.

There is the burning power of the sun;
There is the fertile sea of the earth;
In the seid-man's mighty shaft;
in the giant's spirited staff."

The River of Oblivion

"With dying sun and moon
starts the journey to the sea of shadows.
The bear will witness the funeral pyre.
The body is laid in stone heavy grave.

Behind the veil the weeping of the earth is heard;
the light of summer disappearing,
the spirit of the oak is laid in the boat,
winter and autumn wins again.

I shall return.
I shall be back.
When the spirits of winter are weak,
I will come home.

Underneath the ground, the hidden world,
behind the clouds to the west,
ends the long funeral pyre,
where winter and autumn is feasting.

It is cold and dark in the deep,
there grows only the shadows,
there is found the dark creep,
the dimmest of the horrors.

I shall return.
I shall be back.
I will come home.

The dead rest in white clothes
behind heavy, cold stone doors,
but if you listen to the army of death
you will sometimes hear the song.

The dead rest in white clothes
behind heavy, cold stone doors,
but if you listen to the army of death
you will sometimes hear the song.

I shall return.
I shall be back.
I will come home."

Kaimadalthas' Descend

"Corpse of the oak spirit; the magic wand.
Mage with key and mask,
naked and white, into the grave,
only dressed in the ashes of our world.

Along walls; long, pointed spears,
On the bences chainmails of steel.
Without a sound he goes in,
on the hill sees the ashes of pyres.

I travel to the deep darkness there all is dead.

Into the dark realm of the mountain,
there sits the silent dead.
Must not give into the fear,
but travel to the desolase of the world.

The roof is covered with giant shields,
helmets, belts, knives and swords;
over the brown mold of the stone hall
a creature, the ghost of a woman!

The seid-man's form out in the tree,
hangs, it tilds its head.
The cow is bleeding, hears it moaning,
the seid-man unties his knots.

The seid-man receives the gifts
that the pale dead gives to him,
from old, dark stone graves
he retrieves the most beautiful.

I travel to Kelio.

Belts and chainmails, cakes and clothes,
helmets and heavenly weapons,
runes and verses, dried berries,
the door to the grave is opened!

From elves, the weapons forged,
to light reborn dead,
those who did fight the wolf,
in the world that is now desolate.

I travel to Kelio.
I travel to the deep darkness there all is dead."

Sword Dance

"The hour of winter has come,
when the wolf and the bear must die;
tear away that skin, a mask,
trample upon it, say winter; goodbye!

Winter spirit, you must die!
Winter spirit, bleed in the snow!
Winter spirit, I am summer!
Winter spirit, and I am coming!

There will be fire and smoke, shouting and noise;
the seid-man runs through the forest.
Use leaves and soot, swords and steel.
Soon the sun shines from above.

Winter spirit, and I am coming!

There will be fire and smoke, shouting and noise;
the seid-man runs through the forest.
Use leaves and soot, swords and steel.
Soon the sun shines from above.

Winter spirit, and I am coming!"

The Kelio Horse

"When the snow melts we cry;
winter has been defeated.
The oak spirit will be set free,
the spirits of summer have celebrated.

When the snow melts we cry;
winter has been defeated.
The oak spirit will be set free,
the spirits of summer have celebrated.

Comes a spirit from underneath,
horse from the hidden deep,
to prepare the people,
our whole world howled.

Comes a spirit from underneath,
horse from the hidden deep,
to prepare the people,
our whole world howled."

Morning Red

"The first sunday morning of spring
we will again see the crowd.
Finally the sorrow is over,
the hares run across the fields.

On the highest mountain in the east
you can see the red sun.
You can see, and enjoy the comfort,
from the cairn see the earth give birth.

The sun has got back its strength.
The oak spirit is born anew.
The sun has got back its power.
The summer has come."

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 15:38 
Moderator

Oj šta sam ja pisao majko moja... :oops: :lol:

Ne treba meni na net davat pijanom, nikako...

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 16:11 

slusam, dobar album. naravno, ne tako revolucionaran ko staro, no da je opet iso sa necim vise novim u muzici "fanovi" bi ga ispljuvali. a i zast bi kad vec ima svoj zvuk. samim tim ne tolko znacajan album, al u okvirima blacka danas ovo je osvjezenje, bolje nego sto sam ocekivo. jos uvijek zna radit taj odin pop / prljavu melanholiju ko original, ima jos te magije. dobro je sto se neponavlja u potpunosti, zreo album, da.

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 16:23 

jep, ima i tih "post" skoro "noise rock" elemenata, mada kombiniranje toga i blacka je vec otislo daleko, al i to radi bolje i smisljenije neg vecina. neki brzi djelovi su mu zanimljivi, mada nisu uvijek onako "norveski", a opet ne narusavaju atmosferu, daju vise slojeva toj konceptualnoj prirodi albuma, ipak u prici mora bit neke dramaturgije, men vokal bas dobar.

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 16:58 

jedina zamjerka, da mozd pretjerano prati post rock trend, od nekog ko je postavljo norme u nekog ko ih prati, huh, ali bez obzira, album ima atmosferu koju malo njih uhvati.

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 17:07 
Moderator

Nameless wrote:
Oj šta sam ja pisao majko moja... :oops: :lol:

Ne treba meni na net davat pijanom, nikako...

ni ja se ne snalazim najbolje u toj kombinaciji haha

kktz wrote:
jep, ima i tih "post" skoro "noise rock" elemenata, mada kombiniranje toga i blacka je vec otislo daleko, al i to radi bolje i smisljenije neg vecina. neki brzi djelovi su mu zanimljivi, mada nisu uvijek onako "norveski", a opet ne narusavaju atmosferu, daju vise slojeva toj konceptualnoj prirodi albuma, ipak u prici mora bit neke dramaturgije, men vokal bas dobar.

kako misliš daleko? rekao bih da su sad banalnije koristi nego prije, više nema suptilnosti u BM albumima, ko na npr. Transylvanian Hunger, kad u po frke skontaš da se tu ne radi samo o metal albumu, jebanju majke/666/FOAD i sličnim idejama, već elaboriranom djelu malo tamnije umjetnosti, minimalističkom pristupu formi. sad mi se čini da se time pogrešni ljudi bave, nekih vikend-podrumaša koliko hoćeš, pogotovo u USA...umjesto da ide naprijed, taj progresivniji BM postade karikatura u kojoj je novi Burzum vrhunsko djelo ali bogami, i ono sa trake. zato je meni danas Sunn 0))) veći black metal od većine black metal bendova

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 17:07 
Moderator

kktz wrote:
jedina zamjerka, da mozd pretjerano prati post rock trend, od nekog ko je postavljo norme u nekog ko ih prati, huh, ali bez obzira, album ima atmosferu koju malo njih uhvati.

pa, tako nešto

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 17:09 
Moderator

Evo baš ga slušam, tj. sad sam na Belus Doed. Ova je odlična, prva onako, neloša al ništa sasvim wow.
I'emo dalje..

Profile  

PostPosted: 20. 02. 2010. 17:29 

biafra wrote:
kako misliš daleko? rekao bih da su sad banalnije koristi nego prije, više nema suptilnosti u BM albumima, ko na npr. Transylvanian Hunger, kad u po frke skontaš da se tu ne radi samo o metal albumu, jebanju majke/666/FOAD i sličnim idejama, već elaboriranom djelu malo tamnije umjetnosti, minimalističkom pristupu formi. sad mi se čini da se time pogrešni ljudi bave, nekih vikend-podrumaša koliko hoćeš, pogotovo u USA...umjesto da ide naprijed, taj progresivniji BM postade karikatura u kojoj je novi Burzum vrhunsko djelo ali bogami, i ono sa trake. zato je meni danas Sunn 0))) veći black metal od većine black metal bendova

daleko sto to sad radi milijon bendova, neki su nekom dobri, ja npr ne slusam bas Sunn O))), ali slazem se s tobom da je varg to napravio bolje od ostalih, bolje i od zadnjeg Mayhem, npr, ali ipak malo previse ocigledno. nazovi progresivni BM je uglavnom utus, no ostavlja prostora za nest stvarno dobro, sto je Burzum dobro iskoristio.

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2010. 00:27 

Okej, najbolji vokali na Burzum albumu ikada (oprostite "fenovi" al oni svinjokoljski krici meni nikad nisu bili gotivni)...i

prvo sto me sjebalo su oni enslavedovski dim akordi...ko da je dissection na stormu il thorns...nadalje sve mi je zasuto nekim standardnim bergen drugi val uletima (rani enslaved pogotovo al ima i gorgorotha), nit jedna stvar na albumu nema onaj burzumovski element iznenadjenja koji je obiljezio njegov rad, sve je nekako dosadno, predvidivo...ritam masina i ofirna ja i moj racunar produkcija bas usrase...visokotonaca nigdje...ali ritam masina je glavni kriminal ovdje, stariji burzum je iz repeticije bacao u trans da bi to prirodno malo zategnuo ili otpustio na suptilan nacin, post rokerske aluzije su ovdje skroz iskalkulisane, dapace, ovo je po meni njegov naj standardniji BM rad. I u toliko i njegov najlosiji. Sve je nekako jeftino, i ako je njemu vjerovati ovo su otpadci ideja iz davne proslosti, i zaista, tako i zvuci, kao nekih desetak riffova od kojih je na silu sastavljen BM disk. Da je neko drugi u pitanju ovo bi bilo jedva nadprosjecno izdanje i nista vise. Ovako ce biti polarizirajuca fusnota, vrtim ga non stop i iako nemam nekih prekomjernih ocitih zamjerki, sve se cini nekako iskalkulisano, nazor, ogavno. Ko onaj Big & Tasty sto sam pojeo danas u McDonaldsu i umal nisam povratio. Sranje omot, sranje logotip, kalkulisano izbacivanje dubioznih stavova...i samim time krajnji osjecaj jednog poluproizvoda lika koji je umio i smio puno hrabrije...

Mislim, nijedna od pjesama se ni po cemu ne izdvaja...nista, odvrnem Et Hvitt Lys Over Skogen i izgubim se u riffovskom savrsenstvu. Novi Beherit je vasiona za ovo. Dobro meni je novi Beherit i najbolji Beherit do sad. Cak mi je i novi Gorgoroth, koji vise lici na Obtained Enslavement, daleko bolja muzika, i bolji BM, od ovog.

Uvjek sam smatrao da je nezahvalno muziku ocjenjivati brojkama, al ovo je mrtva trica i to jedva...mozda samo zato sto je toliko smeca danas u izobilju...recimo onaj zadnji Svartsyn se sere na sve ovdje spomenuto...pa i Arckanum...al da nije sve u negativima nije ni ovo lose...eto, bolje je od Daudi Baldrsa...za koji je ovo valjda iskupljenje jel...jer je Hlidskjalf meni ipak bolja muzika...cak iako je casio shit, al ima vise Burzuma koji ja volim nego ovo...

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2010. 00:32 

stari serator wrote:
Okej, najbolji vokali na Burzum albumu ikada (oprostite "fenovi" al oni svinjokoljski krici meni nikad nisu bili gotivni)...i

prvo sto me sjebalo su oni enslavedovski dim akordi...ko da je dissection na stormu il thorns...nadalje sve mi je zasuto nekim standardnim bergen drugi val uletima (rani enslaved pogotovo al ima i gorgorotha), nit jedna stvar na albumu nema onaj burzumovski element iznenadjenja koji je obiljezio njegov rad, sve je nekako dosadno, predvidivo...ritam masina i ofirna ja i moj racunar produkcija bas usrase...visokotonaca nigdje...ali ritam masina je glavni kriminal ovdje, stariji burzum je iz repeticije bacao u trans da bi to prirodno malo zategnuo ili otpustio na suptilan nacin, post rokerske aluzije su ovdje skroz iskalkulisane, dapace, ovo je po meni njegov naj standardniji BM rad. I u toliko i njegov najlosiji. Sve je nekako jeftino, i ako je njemu vjerovati ovo su otpadci ideja iz davne proslosti, i zaista, tako i zvuci, kao nekih desetak riffova od kojih je na silu sastavljen BM disk. Da je neko drugi u pitanju ovo bi bilo jedva nadprosjecno izdanje i nista vise. Ovako ce biti polarizirajuca fusnota, vrtim ga non stop i iako nemam nekih prekomjernih ocitih zamjerki, sve se cini nekako iskalkulisano, nazor, ogavno. Ko onaj Big & Tasty sto sam pojeo danas u McDonaldsu i umal nisam povratio. Sranje omot, sranje logotip, kalkulisano izbacivanje dubioznih stavova...i samim time krajnji osjecaj jednog poluproizvoda lika koji je umio i smio puno hrabrije...

Mislim, nijedna od pjesama se ni po cemu ne izdvaja...nista, odvrnem Et Hvitt Lys Over Skogen i izgubim se u riffovskom savrsenstvu. Novi Beherit je vasiona za ovo. Dobro meni je novi Beherit i najbolji Beherit do sad. Cak mi je i novi Gorgoroth, koji vise lici na Obtained Enslavement, daleko bolja muzika, i bolji BM, od ovog.

Uvjek sam smatrao da je nezahvalno muziku ocjenjivati brojkama, al ovo je mrtva trica i to jedva...mozda samo zato sto je toliko smeca danas u izobilju...recimo onaj zadnji Svartsyn se sere na sve ovdje spomenuto...pa i Arckanum...al da nije sve u negativima nije ni ovo lose...eto, bolje je od Daudi Baldrsa...za koji je ovo valjda iskupljenje jel...jer je Hlidskjalf meni ipak bolja muzika...cak iako je casio shit, al ima vise Burzuma koji ja volim nego ovo...

Zanimljivo, kao što reko meni stvarno odgovara, ma da mi nije hvis, i kad me već tjeras na uporedivanje ovo i jeste najlosiji burzum do sada (tj. u Black metal fazi, nekako su mi ona dva uvijek odvojena od svega, ali ih ipak volim poslusat). Ali meni ima starih momenata, koji mi iskupe ovaj citav album, a nebi ga ni poredio sa stvarimo ko sto je novi gorgoroth, ono je meni proljev nad proljevima, pogotovo mi je ovo sada drag album zato sto nisam ocekivao nista a ipak sam dobio nesto sasvim slusljivo, dok sam na Gorgorothu od Infernusa očekivo neko novo jebanje majke na fazon prva cetiri gorgorotha i dobio onaj maha kali izrod.
A znao sam da ces se oglasit na novi burzum, nije te to moglo masit :d
velkam bek

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2010. 00:43 

desi se jednom u deceniji jebiga ;)

novi gorgoroth je meni skroz okej. da produkcija je najuzasnija dosad mozda ali u principu gitarske dionice su ekstra na vecini pjesama...bubnjanje je u kurcu i pest zvuci identicno sebi sa O.E. a ni nalik na sebe na Under the Signu il Destroyeru al pusti sebi Antichrist i odma iza njega Quantus...mislim, u biti isti kurac, sa puno losijim bubnjarom i ne bas tako fantasticnim riffanjem...ali opet solidno za matorce koji su bili tako kriticno zalutali...

da je izbacio akusticni album il neki vajt pauvr oi ja mislim da bih bio sretniji...jer sam se bas ovoga i bojao...neko ima djecu i treba mu para...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 275 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]