necu reci da je pojedincima prica glupa...
samo vas gledam boziju vam majku
koliko je ta cijela vehabijska celija organizovana ili neorganizovana mi to necemo saznati uskoro - al bome posljednjih par godina imamo vrlo precizne naznake o svemu tome (kriz iznad mostara, konjic case, sada bugojno, vehabija koji je u hercegovini izmasakrirao jednu citavu porodicu...) - a sve pod izgovorom ''u ime allaha''

?
prica mi prijatelj iz bugojna (zna ga ovdje dosta ljudi)...da je isti ovaj ''oks'' u srednoj skoli napao profesoricu (verbalno....nisam siguran za fizicki) jer je obukla dekolte - to valjda nema kod allaha..ne smije se nositi
smatran je lokalnom budalom...ono tipa ''ma pusti njega, laje - ne ujeda'' (kazu jos da bez bombi za pasom u grad nije izlazio - a svi su to znali) itd...
momak nije cist - dacu sebi za pravo da generalizujem - ako si vehabija - nisi cist.
sto se tice - terorizma...
daj boze(??) da se svaki slican napad na DRZAVNU instituciju u BiH od strane BILO KOGA okarakterise kao teroristicki. JER TO I JESTE - islamski fundamentalisti postoje...i tu su oko nas - i vi znate neke kojima je ISPRAN MOZAK a u mladosti su bili ovo ili ono...rokeri, bilderi, narkomani, kurvari i sl.
momak je kako sam cuo postavio 30 kg eksploziva...da je ta kolicina postavljena na pravo mjesto - mogla je srusiti blok zgrada bez problema - al nagadjanja su to
kod kuce je imao arsenal oruzja i bombaj stampa naprava - jel dovoljno da ga se oznaci kao teroristom?
sljedeca stvar, el mudzahid pokrt je nastao u SBK? ili grijesim? tu im je prva baza, a u tom kantonu ih ima i ponajvise. Ne postoji kanton koji je cist sto se ove sekte tice.
Kao takvi i tako organizovani, pod protekcijom znamo vec koga...pitanje je na sta su spremni. ako vam maoca nije to dokazala, nece niko. - a vrlo dobro svi znamo da su se uvukli u sve drustvene strukture...ima informaticara, doktora, elektro-inzinjera, ovih ili onih struka i profesija...slojevito bh drustvo propada...a oni samo cekaju da iskoce -