nekro wrote:
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2011/07/04/2560498/inter-alleged-to-have-committed-sporting-fraud-during-calciopoli-
a polako izlaze i interova govna na vidjelo...
Znao sam.
Da si procitao cijeli izvjestaj sto je ovaj Palazzi objavio, crvenio bi se od stida. Pogotovo zbog prvog dijela.
Dalje, to je samo njegovo misljenje, FIGC je se vec izjasnio protiv Juventusa nedavno, a nisi ni napisao ovdje da su neki dan Moggi, Giraudo i Mazzini dozivotno suspendirani od strane FIGC-a i ne mogu vise obnasati nikakvu funkciju u fudbalu. Presuda je prvostepena, tako da su ulozili zalbe, pa cemo vidjeti sta ce biti dalje, ali vise je nego izvjesno da im se crno pise. Plus jos cekaju i presudu pravog suda, pa mozda naberu i kakvog zatvora.
Ovo sto je Palazzi izjavio za Inter je klasicna zabarska rabota sveprisutna u svim segmentima drustva, pogotovo u politici: Proslo je 5 godina od te famozne dvije i seste i samim time je nastupila zastara (vec nakon 3 godine), pa je nemoguce suditi o tome, mogu se samo iznositi misljenja. Ili prevedeno, covjek je izjavio da je i Inter malo uprljao rucice tad, juventusovi navijaci dobili neku vrstu moralne satisfakcije (ali nista konkretno), interisti se nakostrijesili (ali opet nista konkretno). Znaci zivjeli su svi sretni i nezadovoljni do kraja zivota. Klasicni kompromis all’italiana.
Zasjedace sad 18og u FIGC-u, pa ce raspravljati i o tome. Postoji teorijska mogucnost da se ukine zastara, ali tad bi tek nastali belaji za Juventus, jer bi Inter trazio scudetto iz 2003 i 1998, Roma onaj iz 2002 i tako unazad za cijelu Moggi eru. Mozda bi se cak i Ajax ponovo javio za onaj Kup Sampiona, iako to nema veze sa italijanskom federacijom. Ipak bolje ne cackati mecku.
Moje misljenje je od prvog dana isto: i prvenstvo 2005/06 su trebali ponistiti, kao i ono prethodno. Ali problem je sto su morali imati neku tabelu zbog evropskih takmicenja te godine, inace bi Italija ostala bez predstavnika u kupovima.
Uglavnom volio bih da nadju neki nacin i da poniste i to prvenstvo, pa da se jednom za svagda prestane pricati o proslosti, jer su mi davnih dana dosadile ove sudske zavrzlame.