Addi wrote:
gogi_the_bastard wrote:
Tek sad ovjerio The road. Film me stvarno odusevio, ali i propisno ucrnio. Jako emotivan (srecom, ne na onaj bulšit americki pateticni nacin), sa dosta jakih scena i odlicnim prikazom sjebanog postapokaliptricnog svijeta. Takodjer, svidjelo mi se sto film postavlja mnoga pitanja ali ne daje odgovore. Poput onoga: koliko bi uopste vrijedilo ostati covjek u svijetu gdje je humanost nestala, gdje jednostavno nema i ne moze biti hepi enda?
jedan od najgenijalnijih filmova. a eto ti prva osoba koju sretoh da mu se svidja. ja ga pogledao cim je izasao na dvd-u, jos lik kad sam kupovao dvd me pokusavao 5 minuta odgovorit od kupovine, kaze najgori film itd itd...
stvarno ne znam kad je zadnji put snimljen bolji film, pogotovo ove tematike.
da ne pricam o saundtreku, za koji je zasluzan osobno mr. nick cave. ako nisi, skini citav album, u rangu filma je.
ado ba ne mlati u prazno. pogledaj film.
Zajebavao ili ne, Nekro je zapravo odlicno rezimirao preferencije danasnjih gledalaca, a to je samo - daj brzu izmjenu kadrova sa napaljujucom muzikom i da svake tri sekunde bude po jedna explozija dok junak gol do pojasa da mu se vide svi misici trckara okolo - i upravo je to i razlog zasto se dosta ljudi taj film i ne svidja. Al dobro, opet svakom svoje.
Jesto, odlican je ost, nenametljiv a opet upecatljiv i pogodi tacno tamo gdje treba, fakat cu skinut sa seeka soundtrack veceras. Inace, jedna jedini los aspekt filma mi je kraj. Mislim, ne toliko los, kolko mi nelogican, i nekako zbrzan, u fazonu daj da strpamo neki relativno sretan kraj posto je ovo ipak americki film. Opet, sa druge strane, taj kraj bi se mogao i shvatiti na vise razlicitih nacina, jedan od tih je da su ga zapravo zajebali i nahranili kasnije kera sa njim.