Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 11. 08. 2025. 06:44

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565 ... 580  Next
Author Message
 Post subject: Re: Sport
PostPosted: 05. 11. 2012. 15:49 

a od tih poznatih licnosti, najvise me iznenadilo da je stephen fry (blackadder, fry&laurie, jeeves&wooster, IQ, kingdom, itd itd itd), jedan od direktora norwich city-a, nekako njega i fudbal nisam mogao zamislit nikako. al to je britancima valjda u krvi. lik je inace legenda, intelektualac nevidjeni, jedan od najintelektualnijih ljudi sto sam ikad slusao i gledao, i jedan od ljudi s najvise titula i pocasti u britaniji.

Image
Image

Profile  

PostPosted: 05. 11. 2012. 16:29 

viš,ovo nisam znao.

ovo za bekama nemam informaciju stvarno,al pretpostavljam da pise u njegovoj knjizi.
a i kad smo kod toga jebote,danas svaki polupismeni fudbaler ima knjigu :shock:

Profile  

PostPosted: 05. 11. 2012. 18:38 

Image

Profile  

PostPosted: 05. 11. 2012. 20:04 

hehe e jebiga... to ne dokazuje da evru nije nazivao kako jeste. nije optuzen da je rasista, nego za rasisticke izjave, koliko god to kontradiktorno zvucalo :) al ajde, ne treba u nedogled raspravljat o tome, sve je to udure... meni je licno vise zasmetalo ono kad nije htio ruku pruzit, da je to uradio, sve bi bilo ok.

Profile  

PostPosted: 06. 11. 2012. 23:44 

hala madrid

Image

Profile  

PostPosted: 06. 11. 2012. 23:52 

:lol:

Profile  

PostPosted: 07. 11. 2012. 17:21 

Addi wrote:
hehe e jebiga... to ne dokazuje da evru nije nazivao kako jeste. nije optuzen da je rasista, nego za rasisticke izjave, koliko god to kontradiktorno zvucalo :) al ajde, ne treba u nedogled raspravljat o tome, sve je to udure... meni je licno vise zasmetalo ono kad nije htio ruku pruzit, da je to uradio, sve bi bilo ok.

palo mi na pamet pa da vidim sta ti mislis..

kad kod nas ljudi za nekog kazu "jesi cigan" "vidi cigana" i sl. da li su to po tvom mišljenju rasističke izjave?

da li misliš da je je ovo rasistički naziv za jedan muzički album..?
Image

Profile  

PostPosted: 07. 11. 2012. 17:50 
Moderator

jebo naziv, ovaj frajer je uvreda sam za sebe, vidi ga :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 07. 11. 2012. 18:02 

meni nisu, kad kazes nekom jesi cigan, vidi cigana, to se ne odnosi na boju koze, kao vjerovanto ni naziv albuma, nemam pojma o cemu se radi, pa necu dublje komentarisat. kad nekog nazoves crnjom, vulgarno ga vrijedjas za boju koze, kad nekom opet kazes radis ko crnac, to je nesto sasvim drugo. izjava mozda ima korijene u rasnoj razlici al ne smatram je uvredljivom. opet da crncu kazes radis ko crnac, to je humor :lol:

vidi, ja nisam na strani onih sto smatraju da se rijec nigger, il N-word, kako je zovu, ne smije koristit. naprotiv, rijec je rijec, kad se normalno o necemu razgovara ili sali. vecina komicara, bijelaca, koristi tu rijec, svaki crnac je koristi, al u svadji ili provokaciji nekog tako nazivat s namjerom da se uvrijedi, nije ok. jebiga to valjda svako zna.
vidi sta se desilo michael richards-u (kramer), meni jednom od omiljenih komicara, sto je izgubio zivce na jednom svom nastupu, zbog nekog seljaka sto mu je dobacivao iz publike. michael je izgubio zivce i vrijedjao ga na rasnoj osnovi. sad lika progutala crna zemlja, zivi po misijim rupama. svaki slucaj je drugaciji, ja sam recimo tu na njegovoj strani. jer mu to nije namjera bila, to je jednostavno sala koja je krenula naopako, zato sto ga je crnac iz publike izbacio iz takta. i lik se pojede ziv nakon toga, opravdava se bespotrebno i kad treba i kad ne treba, svaki crnac koji ga sretne na ulici trazi izvinjenje, liku je zivot malte ne pakao. to je pretjerivanje. dok recimo suarez zna da je pogrijesio i dalje se nastavlja ponasat kao supak.

Profile  

PostPosted: 07. 11. 2012. 18:20 
Moderator

crnci malo jedu govna sto se toga tice, normala je kad se medju sobom zovu niggerima ali rasizam je kad neko drugi to kaze..samim tim sto oni cenzurisu tu rijec karakterisuci je kao "n word", stavljaju tebi u glavu da je to nigger. Znaci ta rijec se nikad nece izbaciti iz upotrebe, ali eto toboze je uvredljiva, al samo kad je bijelac izgovori. dupli standardi, sto mene nervira kod crnaca. Black pride - super, bore se za svoja prava, divno krasno, white pride - rasaizam, fasiza, sve najgore..wtf? ljudis e uzimaju malo vise, traze veca prava, a nista lakse crncu kad mu nesto ne odgovara, nego izvuci se na boju koze. veoma pickasto s njihove strane, mojne mi historiju mijesati, ne zanima me koliko je tvoj narod propatio...crnci su duplo veci rasisti od bijelaca i to je cinjenica.

Profile  

PostPosted: 07. 11. 2012. 18:22 
Moderator

isto kao za jevjreje, visa rasa, malo zasticeniji od ostalih, ilitiga ravnopravniji...dude, nisam ti ja pravio holokaust, boli me kurac za tvoj narod..

Profile  

PostPosted: 07. 11. 2012. 18:34 

nekrodemon wrote:
crnci su duplo veci rasisti od bijelaca i to je cinjenica.

tu se slazem, a i sa tim cinjenicama iznad sto si naveo. to otprilike i ja mislim. sto se tice normalne upotrebe takve rijeci. al smatram da je uvreda vrijedjat nekog na toj osnovi, ne samo ko je crn, i da je obrnuto isto bi mislio.

Profile  

PostPosted: 07. 11. 2012. 20:08 

Dortmund majka !!!

Profile  

PostPosted: 07. 11. 2012. 20:20 

ovaj primjer gore sa "ciganom" sam bas naveo iz razloga zato sto kod nas ljudi kad kazu "jesi cigan" ne misle automatski nekog da uvrijede na rasnoj osnovi.
u pitanju je riječ koja opisuje karakter neke osobe koju zelimo uvrijedljivo da prokomentarisemo (ima veze sa cjelokupnom rasom,da se ne lazemo),naravno aludirajući na romsku manjinu,ali ne i na rasnoj osnovi.

ista stvar se desila i sa suarezom i evrom.

suarez je sam na urugvajskoj televiziji rekao da je evru nazvao negro (na osnovu ovog su ga i osudili na 8 utakmica) sto bi kod nas znacilo "cigane" u ovom gore pomenutom smislu.
nikada mu nije bila namjera da ga uvrijedi na rasnoj osnovi,ali koga to briga.
bitno je da je lusi rekao N-word i to ga je automatski okvalifikovalo kao rasistu.

ja npr. nikada ne bih stao na stranu bilo kojeg rasiste,pa makar on bio i luis suarez,i iskreno mislim da je došlo do nečega što se zove cultural clash,tj. da je nešto što je luis rekao protumačeno drugačije jer ne dolaze sa istog podneblja.

nažalost,danas čujemo,npr. od adija i ostalih kako bi luis i dalje trebalo da se izvine evri,ali uslijed gore pomenutih činjenica,to se nikada neće desiti.

eto,to je moja analiza često pominjane situacije i iskreno više se ne bi osvrtao na ovo.
ko hoće da shvati,shvatio,ko ne,neka nastavi da živi u paralelnom svijetu.

Profile  

PostPosted: 07. 11. 2012. 21:29 
Moderator

nigger uvreda a white boy, whittey ili kako vec, to je klasika, kume, kako bi mu lance stavio, pa dok se ne opameti pamuk bi brao..ako cemo ravnopravno, hajmo ravnopravno..za mene niko nije zrtva..

Profile  

PostPosted: 08. 11. 2012. 00:50 

da se razumijemo, ja govorim o izvinjenju cisto zbog sportskog ponasanja. ne zato sto je rasna ili neka druga uvreda, da ga je kamera ufatila da mu opsuje djecu lupam, isto bi mislio. za podneblja ne znam, nit znam koju karakteristiku opisuje rijec negro za njega (suareza). ja nisam nikakav borac protiv tih rasnih sranja, iskreno zalibo me za to. ovdje se najvise radi o sportskom ponasanju i tome sto suarez nije htio da se pozdravi, sto je krajnji papanluk.

cak sam protiv tih sranja koje propagiraju crnci, pogotovo u americi, koji su svoju "zrtvu" pretvorili u cist rasizam. sto bi anselmo rekao "reverse racism". propagiraju ponos sto su crni, propagiraju svoju superiornost, jebu sve sto bijelo, i najgluplje nesto, sto je ado vec rekao, sto je kod njih ponos i najveca normalnost nosit natpise black pride, black day, stop black on black crime (ne stop crime, nego stop black on black crime, drugim rijecima, sjebi whiteboy-a, al nemoj na brata crnca, o ovom je isto anselmo pricao po svojim nastupima), a white pride je kao rasisticki termin. takve stvari su mi zgadile neke ljude i muzicare koje sam nekad izuzetno cijenio. vecinom mislim na stari rap. znaci zasto da ja gotivim i postujem nekog ko me mrzi sto sam bijel? a to je sve poteklo iz njihovog misljenja da su potlaceni. to je tako najvise oko tog hip hopa i gang sranja, ostali normalni ljud, crni il bijeli, ne obracaju paznju na te gluposti, nit vide smisao u vrijedjanju na toj osnovi.

Profile  

PostPosted: 08. 11. 2012. 00:58 

liga prvaka odavno nije bila bolja.puno iznenadjenja i preokreta.uzivancija :D hvala celticu,uljepsao mi je dan.a cestitke i dortmundu na odlicnoj igri iako je real postigao 3 gola sinoc. pod spagu Ozil! Image

Profile  

PostPosted: 08. 11. 2012. 02:12 
Moderator

ne mogu vise o crncima, ugl Seha i ja se slazemo, a to je da jedu govna strasno :D

sto se LP tice, jeba me barca za pare, al je noc bila strasna, Juve konacno do pobjede, 4:0, sad ce biti jebena borba za prolaz dalje, docek celzija iduce kolo i nadam se da ce tu prelomiti u Juventusovu korist.

Profile  

PostPosted: 08. 11. 2012. 02:15 

http://www.youtube.com/watch?v=ALuJ4zwYQCE

jel ima majmuna na ogradi?
jel neko vodi navijanje?
jel ima uvredljivih transparenata?
jel navijaci pale stadion i tuku jedni druge?

ne.
hvala lijepo..molim.

Profile  

PostPosted: 08. 11. 2012. 04:17 

nekrodemon wrote:

sto se LP tice, jeba me barca za pare, al je noc bila strasna, Juve konacno do pobjede, 4:0, sad ce biti jebena borba za prolaz dalje, docek celzija iduce kolo i nadam se da ce tu prelomiti u Juventusovu korist.

jarane ja sam pogodio 7 ludih preokreta i padnem na barseloni. jebem im mater, ne mrzim ih djaba :lol:
united standardno, los start, protivnik povede i onda preokret rezultata. majke mi standard postao. bar znam sta cu igrat na kadionici, iz keca u dvicu svaki put :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]