meni nisu, kad kazes nekom jesi cigan, vidi cigana, to se ne odnosi na boju koze, kao vjerovanto ni naziv albuma, nemam pojma o cemu se radi, pa necu dublje komentarisat. kad nekog nazoves crnjom, vulgarno ga vrijedjas za boju koze, kad nekom opet kazes radis ko crnac, to je nesto sasvim drugo. izjava mozda ima korijene u rasnoj razlici al ne smatram je uvredljivom. opet da crncu kazes radis ko crnac, to je humor
vidi, ja nisam na strani onih sto smatraju da se rijec nigger, il N-word, kako je zovu, ne smije koristit. naprotiv, rijec je rijec, kad se normalno o necemu razgovara ili sali. vecina komicara, bijelaca, koristi tu rijec, svaki crnac je koristi, al u svadji ili provokaciji nekog tako nazivat s namjerom da se uvrijedi, nije ok. jebiga to valjda svako zna.
vidi sta se desilo michael richards-u (kramer), meni jednom od omiljenih komicara, sto je izgubio zivce na jednom svom nastupu, zbog nekog seljaka sto mu je dobacivao iz publike. michael je izgubio zivce i vrijedjao ga na rasnoj osnovi. sad lika progutala crna zemlja, zivi po misijim rupama. svaki slucaj je drugaciji, ja sam recimo tu na njegovoj strani. jer mu to nije namjera bila, to je jednostavno sala koja je krenula naopako, zato sto ga je crnac iz publike izbacio iz takta. i lik se pojede ziv nakon toga, opravdava se bespotrebno i kad treba i kad ne treba, svaki crnac koji ga sretne na ulici trazi izvinjenje, liku je zivot malte ne pakao. to je pretjerivanje. dok recimo suarez zna da je pogrijesio i dalje se nastavlja ponasat kao supak.