Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 16:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16. 01. 2006. 01:54 
Administrator

Jebote Predgrupa je bila 1000 puta bolja od Zone. Mislim da je Zona prvi band na svijetu koja ne svira autorske pjesme (kamo oktobar 90ineke) nego obrade. jadno:S

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 01. 2006. 14:50 

hmm..

zona - pocetak njihove pjesme (oko desetak)) pa onda opet na kraju ponovo njihove pjesme ... ne kontam - sviraju svoje pjesme i na pocetku i na kraju svoje svirke a opet su jedini bend koji ne svira svoje autorske pjesme?! :?: :?

izbor pjesama, - Rammstein, RHCP, RATM, System, i naravno par 'laganih' pjesmica od jinx-a i ekv....

zonin "paprikasa" je po meni bio solidan ali ipak mozda sam trebala poslati osobni spisak pjesama koje zelim da cujemo kad vec placam cijelih pet maraka????? :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 07:03 
Administrator

Whiteforest wrote:
hmm..

zonin "paprikasa" je po meni bio solidan ali ipak mozda sam trebala poslati osobni spisak pjesama koje zelim da cujemo kad vec placam cijelih pet maraka????? :roll:

Ovo je bilo MOJE vidjenje koncerta, i zaboli me ako se nekom ne svidja. Objasnio sam i zasto, i nema razloga za ovakve komentare.
Druga stvar je sto sam ja od Zona ocekivao nesto drugo (koliko toliko u njihovom fazonu), a ne Jinx-e ili EKV.

Svaka njima cast, ali oni rekose SOLISTICKI koncert, a takvo nesto se ne pravi sa svojih 6-7 pjesama i duplo vise obrada, i to obrada koje i jesu paprikas. Mijesati SOAD i Jinx, pa Rammstein i EKV je po meni suludo.
Jer takve stvari rade tezgaroski bendovi da privuku sto vise razlicite publike, da gazdi obezbijede posjetu i sebi honorar, pa sviraju od najcrnjeg narodnjaka, pa do Divljih Jagoda recimo.

Zamisli da izadje Agonize i svira Galebove od Bolera, ili Toxicdeath svira Jedina moja od Jagoda, a ne sviraju sve svoje pjesme. Nije poenta u tih 5KM, nego o reputaciji benda i onog sto od njih ocekujes.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 12:14 

hahaha cuj svirali rammstein i soad... nekad mi zona nije bio mrzak bend..
propadose i oni... :D :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 01. 2006. 15:31 

IcedFlame wrote:
Whiteforest wrote:
hmm..

Ovo je bilo MOJE vidjenje koncerta, i zaboli me ako se nekom ne svidja. Objasnio sam i zasto, i nema razloga za ovakve komentare.
Druga stvar je sto sam ja od Zona ocekivao nesto drugo (koliko toliko u njihovom fazonu), a ne Jinx-e ili EKV.

Svaka njima cast, ali oni rekose SOLISTICKI koncert, a takvo nesto se ne pravi sa svojih 6-7 pjesama i duplo vise obrada, i to obrada koje i jesu paprikas. Mijesati SOAD i Jinx, pa Rammstein i EKV je po meni suludo.
Jer takve stvari rade tezgaroski bendovi da privuku sto vise razlicite publike, da gazdi obezbijede posjetu i sebi honorar, pa sviraju od najcrnjeg narodnjaka, pa do Divljih Jagoda recimo.

Zamisli da izadje Agonize i svira Galebove od Bolera, ili Toxicdeath svira Jedina moja od Jagoda, a ne sviraju sve svoje pjesme. Nije poenta u tih 5KM, nego o reputaciji benda i onog sto od njih ocekujes.

Pa i ja sam samo iznjela svoje misljenje - no hard feelings...
Meni se svidja Rammstein i EKV, tebi se ne svidja EKV, a ovom 'mozgu' sa foruma se ne svidja rammstein i soad... pa sta cemo sad!?
Koliko ja znam Zona nema nijedan album iza sebe i svira obrade, ok! ali ne zelim ni da pomislim da bi spali na narodnjake ili Bolero!? Zelim da vjerujem da ce taj honorar potrositi u nekom studiu na album da bi ispunili iscekivanja, da li tvoja, moja ili bilo cija...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]