Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 15:01

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 141 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject: Re: 23.12.2007.-EVADING DOWNFALL,TORTURE ASSAULT,ENGRAVED@KUK
PostPosted: 25. 12. 2007. 23:42 

auuuuuuuu,nisko

Profile  

PostPosted: 25. 12. 2007. 23:47 
Moderator

WORSHIP wrote:
capricorn silhouette wrote:
Generalno što se tiče svirke mi smo zadovoljni, mislim da smo postigli ono što smo htjeli. Što si tiče dužine naših pjesama , nisam ni sumnjao da će se svidjeti raji, mislim, okruženje (čitaj, nafurane djevojčice i dječaci) teško da mogu razumjeti Black Metal, svakako čast izuzetcima. Mi ne znamo niti želimo drugačije raditi, nemoguće je da kažem sebi e sad ću napraviti pjesmu od 3 ili 4 minute, naša muzika nastaje iz onoga što mi osjećamo, i u svakoj od pjesama je ugrađen dio nas, tako da je nemoguće staviti ih u neki jasan okvir prije njihovog samog rođenja. Ja sam sretan ako je od tih 240 ljudi koliko je bilo prisutno njih 10 shvatilo ono što smo mi htjeli prenjeti. U svakom slučaju hvala svima koji su bili.Slava!!!

nazalost i previse je bilo nafuranih djevojcica koje su emocionalno eksplodirale dok su ED svirali, nazalost malo je i onih bilo koji su uzivali u vasem repertoaru, sto je normalno razumljivo, ipak meni ste bili bend veceri ,nastavite tako, i pravite pjesme od 3-4 riffa za one koje uzivaju ;-)

Dobro to, nego sta bi s Jaletom? :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 00:00 

os ti ban ? :D

fakat istina za capricorn-e...
cuje se i vidi se da je muzika iz srca i o tome se nema sta dalje raspravljati..

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 00:17 
Moderator

Striker wrote:
os ti ban ? :D

Dje si zajebati moderator...
:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 00:24 

a lika...
dodji na msn pa cemo se zajebavat ba...
seres po temi bezveze

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 11:35 

daj ljudi uzivajte malo,uvijek se sprdate poslije svirke po forumu ako vam nije bilo OK drzi komentar za sebe jebete i ovo malo scene sto imate u tz sam bio na svakoj svirci nije bitno sto sam ljubitelj pravog death metala ali iso sam i na punk i na hc samo nek se okrece i nek se vrti..pozdrav istinskim ljubiteljima rifova

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 15:15 

vidim svi se nesto zale zbog zvuka, a zar u najavi svirke nije receno da je zbog te nove opreme i super zvuka koji ce biti cijena karte 5 km? pa gdje je taj zvuk?

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 16:48 

Niko se ne zali na globalni zvuk,svaki bend je imao drukciji naravno, i to je moralo varirat.

Mala Varga, vec nam svima poznata seratorko s par foruma, koja usput nisi ni bila na svirci, procitaj detaljnije komentar Spawn-a, Emir- Theaebyss, koji je i bio tonac, zvuk je bio tu.

Ovo ce biti neskromno,ali sto da ne, kad smo se potrudili..
Mi pogotovo smo izvukli dobar zvuk, dijelom jer je i Stefan(Aesthetic Empathy), momak koji nam je producirao cd bio na tonskoj, i znao je kako INTERNO treba da zvucimo prije svega, sto je bila xtra asistencija i olaksalo posao Emiru.

Tako da smo ustimali distorzije(znas sta je to?),zvuk basa i sinhronizovali sve ostalo kako treba. Kao dodatak raja je bila dovoljno fina da se ukloni od aktivnih kutija,jer su na pocetku svirke zaklonili pola zvuka..

Zvuk je na nama SIGURNO bio dobar i ne vidim nijedan komentar da nije, i niti ima osnovanog razloga da bude istog.
Ja licno sam koristio vrloo dug kabal koji mi je omogucio da u vise navrata budem nasred KuK-a svirajuci medju rajom i opet cujem sve kako treba, a usto i pratim bend tokom pjesama. Isto je radio i Andrej koji je zavrsio skoro na drugom kraju KuK-a 8)

Pogledaj malo postove iza.

Ostatak istog zvuka proizilazi i naravno iz individualnog setupa benda, basova na gitari, srednjih tonova. shtima benda itd..Globalni zvuk je bio nastiman
uskoro ce online klipovi cak sa mobitela i digitalne kamere i cak se na njima odlicno cuje, za sve zle jezike..

Evo klip sa prosle svirke u kuku , na kojoj je pola od ove opreme bilo, gdje se cak i bas gitara cuje..klip je s moba isto a znamo kako mobitel gushi zvuk
http://youtube.com/watch?v=6eAyHCm-8KU
Zli jezici mozete samo napamet pricat.
sve smo rekli u nedjelju
stvarno nema potrebe za ovim
jos par slika:
Image
Image
Image
Image

Last edited by Riot on 26. 12. 2007. 20:24, edited 9 times in total.

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 18:41 
Moderator

Evo da se i ja javim.
Prvo hvala svima sto su dosli,240 prodanih karata govori za sebe.A sad o bendovima:
Engraved - iznenadili su me pravo s obzirom da im je prva svirka bila,no sjeban zvuk ih je malo "ukopao",blago receno,jer se raja nije htjela pomaci od kutija pa su upili komplet frekvenciju iz istih...Isto tako je ovaj bend imao najkracu tonsku probu zbog nesposobnih idiota koji su satima kasnili oko dovlacenja kutija.
Vlastite pjesme su im odlicne i vise od toga,vokal je dobar iako jos treba naravno da poradi na sebi,al za prvu svirku svaka cast ;-) Od ovog benda jos puno ocekujem!

Torture Assault - "mala curica" sa babyfaceom je ODRALA!!!!!Odrala je sve moguce i nemoguce i definitivno pokazala da Sarajevo ima jos dobrih zenskih vokala,pored vec famozne Svjetlane. :D
Njihove pjesme su opet loziona i sutanje.I da,hvala na posveti pjesme :D

Capricorn Silhouette - Sta je reci za bend koji je svirao sa gitaristom manje...?
Prije svega,sjajan zvuk i atmosfera!!!Na "Thine is all my Art" sam se zadao pa pijan otrcao i poljubio Osu,sto je izgledalo poprilicno gay hehe :razz:
Nove pjesme su razorne,nenormalno zrace atmosfericnoscu,osjecajnoscu i osjeti se iskrenost sto i Đole rece...Po meni cak i ne treba drugi gitarista opet,jeer sasvim dobro zvuci i ovako.A raja koja to smatra peglativnim ne shvata i ne slusa black metal pa je poprilicno glupo,onda,ako sudit o genijalnom bendu.
CapSil SVAKA CAST!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Evading Downfall - eto bili smo ko fol "headlineri" mada je ovo svirka od raje za raju pa nije bilo toga,barem mi to tako nismo gledali.
Da,zvuk je bio predobar na nama,jer smo pogurali raju malo nazad od kutija.
Nas nastup,jako energican,uspjeli smo da Kuk eksplodira.Gledam,ono svi skacu sa mnom,nazad sutka skoro sve vrijeme i pola raje(barem sto se prvih par redova koji su skakali sa mnom tice)pjeva sa mnom.Jebeno je dobar osjecaj bio cak i posljednjih par pjesmica kad je raja krenula kuci(jbg nedjelja,prevoza nema-a skola,fakulteti,pos'o,...)
Nove dvije stvarke,"The Last one who Dies" i "As the Ashes Burn...Again" su nevjerovatno prihvaceni od raje,sto mi je pravo drago jer je dokaz da ne stagniramo,vec bas suprotno od toga...
A sad za moje pricanje izmedju pjesama...
Ljudi su ovdje navikli na old school,navikli su na black metal,brutalu,grind,...
Muzika koju mi sviramo TO NIJE,NE TREBA DA BUDE I NECE NIKADA BITI!!!!Ima takav scenski nastup:prica,glupiranje,zajebancija pa cak i "patetiziranje" izmedju pjesama(dakle blizina i kontakt sa rajom,a ne "Gledajte,mi smo veliki i opasni i ozbiljni bend,mi sviramo i zajebani smo!"...mislim wtf??),a sve i da toga nema kod nama slicnih bendova(ko god je pogledao neki KsE,LoG,ABRB,TBDM live nastup zna o cemu govorim ;-) ) ja bih radio na bini sta ja hocu i to je mojih pet minuta,kome se ne svidja-bujrum neka ne slusa! ;-)
Sto da se lazemo...
Dakle,mislim da su komentari na moje duljenje izmedju pjesama totalno nepotrebni,jer cu ja,svakako i dalje radit sta mi padne u tom trenutku napamet.
Daj ba ljudi opustite se,ne sviramo ni black ni brutal death metal pa da smo "ozbiljni"...Kome se ne svidja,neka ne slusa i gotovo :lol:
Mi ne furamo tu ozbilju koju raja koja nije navikla na ovu muziku trazi.Mi smo bilo koji klinac iz mase koja nas slusa i skace uz nas i na bini smo samo to-dakle bilo koji kid iz raje,koji je eto u tom nekom trenutku na bini i imamo upravo takav odnos sa njima...Ne znam sta tu nekome nije jasno...

Hvala jos jednom svima sto su dosli i podrzali nas i hvala bendovima,Emiru i ostalima sto su pomogli!
Rozi jebeni metal :D

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 19:35 

kad sam vec na ovoj temi usput:
http://theaebyss.com/recenzija.php?id=379

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 20:28 
Moderator

O svirci:

http://hardcorepride.blogger.ba/

Hvala Avenger.

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 20:29 

zakon stvar vidjeti ovakav vid podrske! hvala fakat mi je drago za komentar i da su svi bendovi oderali, Engravedu svaka cast, posebno jer dobro odsvirati prvu svirku pred 240 ljudi nije mala stvar,respect! 8)

Last edited by Riot on 26. 12. 2007. 20:44, edited 5 times in total.

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 20:31 
Moderator

Hahahaha malo sam brzi. :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 20:33 

hahahah koma tajminga ahahahaha :D aj izbrisacu ja ovaj gore hehe :D

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 21:49 

Zasto se ne osvrnuti... PRODANE KARTE ZAISTA SVJEDOCE O KVALITETU SVIRKE!!! S obzirom da sam ljudima iz bandova (Torture, Capricorn, Evading) odmah nakon svirke rekla svoje misljenje iza kojeg stojim da me probude u p'o noci, nadam se da ce receno shvatiti iskljucivo u funkciji eksploatacije radi daljih poboljsanja.

Engraved, na moju VELIKU ZALOST, nisam vidjela/cula... Raja ispred i njihove vragolije :lol: Jasa, to smo vec provjerili, sigurno zna sta radi! Dobrodoslica jos jednom mladom bandu sa moje strane, diferencijacija i grananje scene je UVIJEK najbolji motiv da svi pojedinacni bandovi (ukljucujuci i najiskusnije) rade bolje.

Torture Assault, prigusenje od strane raje moze biti relevantno u uslovima snage ozvucenja koje je bilo, ali stoji cinjenica da ono nije bilo dovoljno za prostor Kuka. Ova cinjenica je - ponovo kazem, nisam gledala Engraved - najvise nastetila ovom bandu. Jedna gitara, i to ne cijela u strogo ritam folu, nije mogla iznijeti potencijal koji je iz Jasine kutije zaista i izlazio. Za mladu koleginicu u bransi reci cu prosto: V_R_H VEC!!! Kontrola, ali i intentezitet, vokala su se silno povecali poredeci sa nedavnom svirkom i Bock-u i ako ovako nastavi, a ubijedjena sam da hoce, gdje ce joj biti kraj? Vec dobrano sije muske kolege, analizirajuci svaki elemenat - intenzitet, kontolu, nacin/jasnost artikulacije. Zaista mocno! Hana, oni neoclassical uleti na jednom refrenu bili su nenadjebivi!

Capricorn Siluethe - Zvuk, zaista, najcistiji od svih bandova. Sa te strane maksimalna pohvala, to je vec umijece, kakvi su bili dati uslovi. Osa napravio ogroman progres, slicno kao kod Hane, i kada je rijec o povecanju intenziteta i kada je rijec o kontroli vokala. Da, ljudi sviraju bas ono sto black jeste - duh, atmosfericnost i repeticija. Po mom licnom ukusu nesto vise repeticije no sto je potrebno, a kad to konstatujem podrazumijevam da mi beskrajna repeticija tesko moze zasmetati kada je tema, melodijska linija, vanredno vrh, odnosno mini "catchy" masterpeace. Mozda zato grubo skraceni komentari da su pjesme preduge, cak i za black.

Evading Downfall - Uspjeli ono sto drugi nisu, imali su najvecu silinu, kompaktnost, intenzitet zvuka u datim uslovima. Ova cinjenica potvrdjuje ono sto je Faruk rekao, cesto zavisi od individualnog setupa banda, posebno gitara. Andrej je, cini mi se, dodatno usavrsio scenski nastup (pokreti, neverbalna komunikacija sa rajom), sto je za svaku pohvalu. Tvoje argumente, Andrej, na prituzbe raje da nisu potrebni onoliki monolozi medju pjesmama (cini mi se da sam sa istim medju prvima pocela na ovom forumu komentarisuci vase ranije svirke) necu komentarisati. Tako hoces, to ti je djir, ok., no, to ne umanjuje vaznost cinjenice da bi bilo, po mom licnom sudu, mnogo bolje bez toga.

Bilo kako bilo, scena nam se vraca, sigurnim koracima.

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 21:58 

~°~ wrote:
Jedna gitara, i to ne cijela u strogo ritam folu, nije mogla iznijeti potencijal koji je iz Jasine kutije zaista i izlazio.

ako govoris za engraved...fazon je sto su bile dvije gitare ;)
nismo stigli tonsku odraditi kako treba tako da veze nismo imali ko se koliko cuje i kako se cuje u publici...
cuo sam bubanj samo i pola pjesama sam napamet svirao jer nista isam cuo...

Al cuj "Jasine"...hahha
hvala ti na komentarima i hvala ti za objektivnost..
to se cijeni!

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 22:12 
Moderator

Hvala Ceco, nadam se da ces nekad uskoro imati priliku da nas cujes.

\m/

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 22:20 

@Jasa - ma, da, losa formulacija, govorila sam o tvojoj gitari u Torture koristeci nesretni termin jedna gitara. Objektivnost je uvijek u muzici, kako god okrenes, subjektivna, ali, eto, moj licni dozivljaj...

@Antrax - svakako!!!

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2007. 22:40 

Hvala andreju i ceci na komentaru,darago mi je da ste uspjeli razumjeti neke stvari. Naš cilj i je bio da poradimo malo na vraćanju scene gdje joj je mjesto i vraćanju black metala tamo gdje treba da bude.Slava!!!

Profile  

PostPosted: 27. 12. 2007. 02:33 

najbolja svirka na svijetu, definitivno, svi ste napredovali, sazrili vam glasovi, ubrzale ruke, narasle su ruse kose, razvile se gorde brade, a gitare zpjevale, glasnice su zasvirale, bubnjevi se razbasali, a basovi probubnjali.

krasnijeh li momaka i djevojaka, super svirka, najbolje sve i sve ostalo.

samo mi se publika nešto namrčila, ko da su na mrtvi, slabo se nešto miču po muzičkim programima.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 141 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]