Evo da se i ja javim.
Prvo hvala svima sto su dosli,240 prodanih karata govori za sebe.A sad o bendovima:
Engraved - iznenadili su me pravo s obzirom da im je prva svirka bila,no sjeban zvuk ih je malo "ukopao",blago receno,jer se raja nije htjela pomaci od kutija pa su upili komplet frekvenciju iz istih...Isto tako je ovaj bend imao najkracu tonsku probu zbog nesposobnih idiota koji su satima kasnili oko dovlacenja kutija.
Vlastite pjesme su im odlicne i vise od toga,vokal je dobar iako jos treba naravno da poradi na sebi,al za prvu svirku svaka cast

Od ovog benda jos puno ocekujem!
Torture Assault - "mala curica" sa babyfaceom je ODRALA!!!!!Odrala je sve moguce i nemoguce i definitivno pokazala da Sarajevo ima jos dobrih zenskih vokala,pored vec famozne Svjetlane.
Njihove pjesme su opet loziona i sutanje.I da,hvala na posveti pjesme
Capricorn Silhouette - Sta je reci za bend koji je svirao sa gitaristom manje...

Prije svega,sjajan zvuk i atmosfera!!!Na "Thine is all my Art" sam se zadao pa pijan otrcao i poljubio Osu,sto je izgledalo poprilicno gay hehe
Nove pjesme su razorne,nenormalno zrace atmosfericnoscu,osjecajnoscu i osjeti se iskrenost sto i Äole rece...Po meni cak i ne treba drugi gitarista opet,jeer sasvim dobro zvuci i ovako.A raja koja to smatra peglativnim ne shvata i ne slusa black metal pa je poprilicno glupo,onda,ako sudit o genijalnom bendu.
CapSil SVAKA CAST!!!!!!!
Evading Downfall - eto bili smo ko fol "headlineri" mada je ovo svirka od raje za raju pa nije bilo toga,barem mi to tako nismo gledali.
Da,zvuk je bio predobar na nama,jer smo pogurali raju malo nazad od kutija.
Nas nastup,jako energican,uspjeli smo da Kuk eksplodira.Gledam,ono svi skacu sa mnom,nazad sutka skoro sve vrijeme i pola raje(barem sto se prvih par redova koji su skakali sa mnom tice)pjeva sa mnom.Jebeno je dobar osjecaj bio cak i posljednjih par pjesmica kad je raja krenula kuci(jbg nedjelja,prevoza nema-a skola,fakulteti,pos'o,...)
Nove dvije stvarke,"The Last one who Dies" i "As the Ashes Burn...Again" su nevjerovatno prihvaceni od raje,sto mi je pravo drago jer je dokaz da ne stagniramo,vec bas suprotno od toga...
A sad za moje pricanje izmedju pjesama...
Ljudi su ovdje navikli na old school,navikli su na black metal,brutalu,grind,...
Muzika koju mi sviramo TO NIJE,NE TREBA DA BUDE I NECE NIKADA BITI!!!!Ima takav scenski nastup:prica,glupiranje,zajebancija pa cak i "patetiziranje" izmedju pjesama(dakle blizina i kontakt sa rajom,a ne "Gledajte,mi smo veliki i opasni i ozbiljni bend,mi sviramo i zajebani smo!"...mislim wtf??),a sve i da toga nema kod nama slicnih bendova(ko god je pogledao neki KsE,LoG,ABRB,TBDM live nastup zna o cemu govorim

) ja bih radio na bini sta ja hocu i to je mojih pet minuta,kome se ne svidja-bujrum neka ne slusa!
Sto da se lazemo...
Dakle,mislim da su komentari na moje duljenje izmedju pjesama totalno nepotrebni,jer cu ja,svakako i dalje radit sta mi padne u tom trenutku napamet.
Daj ba ljudi opustite se,ne sviramo ni black ni brutal death metal pa da smo "ozbiljni"...Kome se ne svidja,neka ne slusa i gotovo
Mi ne furamo tu ozbilju koju raja koja nije navikla na ovu muziku trazi.Mi smo bilo koji klinac iz mase koja nas slusa i skace uz nas i na bini smo samo to-dakle bilo koji kid iz raje,koji je eto u tom nekom trenutku na bini i imamo upravo takav odnos sa njima...Ne znam sta tu nekome nije jasno...
Hvala jos jednom svima sto su dosli i podrzali nas i hvala bendovima,Emiru i ostalima sto su pomogli!
Rozi jebeni metal