Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 12:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Kaleidoskop (30.-31.7. 2010.)@Park kod muzičke Å¡kole, Tuzla
PostPosted: 06. 07. 2010. 18:33 

30.7.2010.
KillingJazzHardCoreBaby (Travnik/BiH) - http://www.myspace.com/killingjazzhardcorebaby
Ritam Nereda (Novi Sad/Srb) - http://www.myspace.com/ritamnereda
Velahavle (Sarajevo/BiH) - http://www.myspace.com/velahavle
+ jos jedan bend

31.7.2010.
Urban Instinkt (Tuzla/BiH)
Vlasta Popić (Varaždin/Hrv) - http://www.myspace.com/vlastapopic
Kanda, Kodža i Nebojša (Beograd/Srb) - http://www.myspace.com/kandakodzainebojsa
Letu Å tuke (Sarajevo/BiH) - http://www.myspace.com/letustuke

Ulaz besplatan

Last edited by maloSUTRA on 09. 07. 2010. 18:36, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject: Re: Kaleidoskop (30.-31.7. 2010.)@Park kod muzičke Å¡kole, Tuzla
PostPosted: 06. 07. 2010. 23:50 
Moderator

uhh Ritam Nereda :D

ovo ostalo ne bi ni pod anestezijom slusao...

Profile  

PostPosted: 09. 07. 2010. 18:36 

31.7.2010. u Tuzli je i Vlasta Popić (Varaždin/Hrv) - http://www.myspace.com/vlastapopic

Profile  

PostPosted: 10. 07. 2010. 11:25 

Kurac dobro, ovo je odlično

Profile  

PostPosted: 19. 07. 2010. 17:35 

Zvaničan muzički program festivala Kaleidoskop
29.7.2010. Unity x na Kaleidoskopu
Frenky live
Defence live
Edo Maakla live

30.7.2010.
Nula Plus (Tuzla/BiH) - http://www.myspace.com/zeroplusbh
Human (Tuzla/BiH)
KillingJazzHardCoreBaby (Travnik/BiH) - http://www.myspace.com/killingjazzhardcorebaby
Ritam Nereda (Novi Sad/Srb) - http://www.myspace.com/ritamnereda
Velahavle (Sarajevo/BiH) - http://www.myspace.com/velahavle

31.7.2010.
Urban Instinkt (Tuzla/BiH)
Vlasta Popić (Varaždin/Hrv) - http://www.myspace.com/vlastapopic
Kanda, Kodža i Nebojša (Beograd/Srb) - http://www.myspace.com/kandakodzainebojsa
Letu Å tuke (Sarajevo/BiH) - http://www.myspace.com/letustuke

*Park kod muzičke škole
Ulaz besplatan

Profile  

PostPosted: 31. 07. 2010. 09:53 

Ma ludilo, Ritam Nereda.... sta reci

Profile  

PostPosted: 03. 08. 2010. 22:43 

Joj Ritam Nereda, došo kući sav blatnjav, išuto se tam' :D uglavnom 2 dana bola al bilo je za 5 :twisted:

Profile  

PostPosted: 07. 08. 2010. 18:59 

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... &poffset=0
Quote:
Načelnik Imamović je rekao da misli da trajanje festivala treba produžiti za bar jedan dan, te da će se nastojati da iduće godine bude sve još bolje.

a da načelnik imamović ukine policijski čas u tuzli koji traje od rata i produži događaje onih koji ne pripadaju njegovoj stranci ili nisu njegovi istomišljenici makar do 12 (čak i u zatvorenim klubovima)?
kaleidoskop već dvije godine traje dok posljednji izvođač ne zavrsi svoj nastup,a to je otprilike do 1 poslije ponoći.
ovo se ne bi moglo reći za mnoštvo drugih događaja koji nisu obojeni crvenom bojom.
svaki događaj koji se desio u ovom gradu a da nije u saradnji sa kompanijom imamović-porobić policijski je prekidan,čak i pored urednih papira iz opštine.
taj isti gradonačelnik nam nije ništa omogućio,uzurpirali su sve prostorije,šalju policiju na svaki pokušaj organizacije bilo čega u ovom gradu a da to ne uključuje sdp i njihovu omladinu.
zamažu se oči tu i tamo,protraće pare budžetskih korisnika,a ja nemam gdje ljudima da napravim svirku,nema normalnog prostora,nema normalnih ljudi,za nas nema ništa.
kaže bolje glasaj za njega nego za sda..to je manje zlo.
m necu ni za kog da glasam,sve su to isti krmci,samo obojeni drugacijim bojama,koje naprosto boli qrac za sve nas.

Profile  

PostPosted: 08. 08. 2010. 18:10 

Kaleidoskop je bio dobar i hvala svima što su sudjelovali u dobrom provodu.

Profile  

PostPosted: 08. 08. 2010. 18:52 

Drugar..
Sale nije došao u Tuzlu,Sale je rođen u ulici Blagoja Parovića broj 2,sprat 9,stan 36.
Saletov djed je imao kuću na čijem posjedu se danas nalazi panonsko jezero,u centru grada.Sale nikad nije srao po Tuzlacima,jer je i on sam Tuzlak,pa bi u tom slučaju srao po samom sebi.Sale kroz stihove često piše odakle dolazi,i nikada me toga nije bilo sramota,čak šta više ponosan sam na to.
O tome bi mogao malo da se informišeš prije nego li kažeš nešto ovako ružno.
Drugo,legitimno je da te boli qrac za moju i priču ljudi koji ne misle kao ti.
Nikada niko nije ni pričao da moramo da mislimo isto.
Treće,ne znam otkud tebi pravo da kažeš da mi ne radimo ništa?
Pa drugar,ja i nekoliko dobrih ljudi u ovom gradu napravili smo u više navrata događaje sa 0KM pomoći od grada u kojima su najčešće dolazili bendovi sa strane i nikada nikom nista nije falilo,sami smo improvizovali SVE,bez ičije pomoci,bez pomoci vlasti koja nam nije dala ni cvonjka za humanitarnu svirku na kojoj smo skupili 2500maraka za malca.
Nismo koristili ni usluge doma mladih i gazda maida a ciji je klub jedino mjesto u gradu u kojem moze da se napravi svirka.
Prije nesto vise od mjesec dana u Tuzli je sviralo 5 ponajboljih andergraund bendova iz regiona.Tu svirku smo organizovali moji drugari i ja.Svirka je koštala 5 maraka.
Moj bend je jedini aktivni bend na tuzlanskoj hardkor sceni,redovno sviramo i na svakoj svirci bilo to ovdje ili u srbiji ljudi pjevaju sa nama pjesmu Hobson's Choice u cijim stihovima se spominje tuzla i tuzlanski hardkor.
O cemu mi ovde pricamo?

Dalje,za malosutra Sale nikada nije rekao niti jednu ružnu riječ,učestvovali smo na festivalu koji je malosutra organizovao,pričali smo za malosutra emisiju 2 puta ove godine na Vesta radiju,dakle nikakve zle krvi tu nema.
Šta je tebi bilo Jasko pa si se raspizdio na ono što sam gore napisao nije mi baš najjasnije.
Mislim da treba da te bude sramota sto si napisao ovakav post iznad bez ikakve odgovornosti,bez elementarnog poznavanja cinjenica.

Ja kao gradjanin imam pravo da serem po vlasti ako mi se ne svidja,i sracu svaki put kad mi se prohtje,jer ta aparatura treba da radi u moju korist.A NE RADI!

Profile  

PostPosted: 08. 08. 2010. 18:53 

..i izbrisan post nece umanjiti ono što si napisao.

pozdrav

Profile  

PostPosted: 08. 08. 2010. 19:07 

sta je pisalo? sta izbrisa? jest mi zao jebo te

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2010. 13:46 

Sale Hodgson wrote:
Drugar..
Sale nije došao u Tuzlu,Sale je rođen u ulici Blagoja Parovića broj 2,sprat 9,stan 36.
Saletov djed je imao kuću na čijem posjedu se danas nalazi panonsko jezero,u centru grada.Sale nikad nije srao po Tuzlacima,jer je i on sam Tuzlak,pa bi u tom slučaju srao po samom sebi.Sale kroz stihove često piše odakle dolazi,i nikada me toga nije bilo sramota,čak šta više ponosan sam na to.
O tome bi mogao malo da se informišeš prije nego li kažeš nešto ovako ružno.
Drugo,legitimno je da te boli qrac za moju i priču ljudi koji ne misle kao ti.
Nikada niko nije ni pričao da moramo da mislimo isto.
Treće,ne znam otkud tebi pravo da kažeš da mi ne radimo ništa?
Pa drugar,ja i nekoliko dobrih ljudi u ovom gradu napravili smo u više navrata događaje sa 0KM pomoći od grada u kojima su najčešće dolazili bendovi sa strane i nikada nikom nista nije falilo,sami smo improvizovali SVE,bez ičije pomoci,bez pomoci vlasti koja nam nije dala ni cvonjka za humanitarnu svirku na kojoj smo skupili 2500maraka za malca.
Nismo koristili ni usluge doma mladih i gazda maida a ciji je klub jedino mjesto u gradu u kojem moze da se napravi svirka.
Prije nesto vise od mjesec dana u Tuzli je sviralo 5 ponajboljih andergraund bendova iz regiona.Tu svirku smo organizovali moji drugari i ja.Svirka je koštala 5 maraka.
Moj bend je jedini aktivni bend na tuzlanskoj hardkor sceni,redovno sviramo i na svakoj svirci bilo to ovdje ili u srbiji ljudi pjevaju sa nama pjesmu Hobson's Choice u cijim stihovima se spominje tuzla i tuzlanski hardkor.
O cemu mi ovde pricamo?

Dalje,za malosutra Sale nikada nije rekao niti jednu ružnu riječ,učestvovali smo na festivalu koji je malosutra organizovao,pričali smo za malosutra emisiju 2 puta ove godine na Vesta radiju,dakle nikakve zle krvi tu nema.
Šta je tebi bilo Jasko pa si se raspizdio na ono što sam gore napisao nije mi baš najjasnije.
Mislim da treba da te bude sramota sto si napisao ovakav post iznad bez ikakve odgovornosti,bez elementarnog poznavanja cinjenica.

Ja kao gradjanin imam pravo da serem po vlasti ako mi se ne svidja,i sracu svaki put kad mi se prohtje,jer ta aparatura treba da radi u moju korist.A NE RADI!

Seri po vlastima koliko ti volja, raspizdilo me to sto si napisao da jedino festivali obojeni u crveno mogu da nesto rade time si malosutra.org ubacio u jednu kantu kojoj nikako ne pripada. Ne znam zasto cijelo vrijeme seres po radu, ne mom, jer i sam znas da ja nisam sam dio ekipe. Da to nam je hvala zato sto smo se cijelo vrijeme trudili da dovedemo u Tuzlu bendove koje mozda nikad ne bi gledali (SMF, Straight Jackin, Darkwood Dub, Ritam Nereda, Kanda Kodža i Nebojša, Smut ... (više od 70) ...bendovi koje smo mi doveli se tebi mozda ne svidjaju ali vjeruj mi da postoje ljudi koji bas to vole ...) Ne znam zasto to radiš. Ne moram ti pisati da sam rodjen u Tz, da nisam nigdje isao nikada, da je moja porodicna kuca u 16. bosanskoj gdje je odrastao moj djed i pradjed kao i otac ... glupo je. Ne znam ni zasto citam tvoje zlonamjerne komentare samo se bezveze nerviram. Dodjite u Underground veceras i poslusajte StereoType (Salt lake city, Usa) - Ulaz 2 KM organizator U.G."Malosutra.org" ! Ukoliko se sjetis pomagao sam ti na vasem prvom rodjendanu, naplacivao sam ulaz da bi podrzao scenu kojoj vi pripadate. Stvarno ne znam zasto a vise me ni ne interesuje ... doviđenja

P.S. ... post sam izbrisao prije tvog komentara zbog toga sto sam ga smatrao neprimjerenim i iz bijesa napisanim, što se toga tiće upravu si ...

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2010. 14:02 

maloSUTRA wrote:
Seri po vlastima koliko ti volja, raspizdilo me to sto si napisao da jedino festivali obojeni u crveno mogu da nesto rade time si malosutra.org ubacio u jednu kantu kojoj nikako ne pripada. Ne znam zasto cijelo vrijeme seres po radu, ne mom, jer i sam znas da ja nisam sam dio ekipe. Da to nam je hvala zato sto smo se cijelo vrijeme trudili da dovedemo u Tuzlu bendove koje mozda nikad ne bi gledali (SMF, Straight Jackin, Darkwood Dub, Ritam Nereda, Kanda Kodža i Nebojša, Smut ... (više od 70) ...bendovi koje smo mi doveli se tebi mozda ne svidjaju ali vjeruj mi da postoje ljudi koji bas to vole ...) Ne znam zasto to radiš. Ne moram ti pisati da sam rodjen u Tz, da nisam nigdje isao nikada, da je moja porodicna kuca u 16. bosanskoj gdje je odrastao moj djed i pradjed kao i otac ... glupo je. Ne znam ni zasto citam tvoje zlonamjerne komentare samo se bezveze nerviram. Dodjite u Underground veceras i poslusajte StereoType (Salt lake city, Usa) - Ulaz 2 KM organizator U.G."Malosutra.org" ! Ukoliko se sjetis pomagao sam ti na vasem prvom rodjendanu, naplacivao sam ulaz da bi podrzao scenu kojoj vi pripadate. Stvarno ne znam zasto a vise me ni ne interesuje ... doviđenja

P.S. ... post sam izbrisao prije tvog komentara zbog toga sto sam ga smatrao neprimjerenim i iz bijesa napisanim, što se toga tiće upravu si ...

Gdje ste ba početak stavili az 23:30 :shock:

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2010. 14:49 

Quote:
jedino festivali obojeni u crveno mogu da nesto rade

ovo je apsolutno istina.
sve ono što se svidi jasminu ili maidu u određenom trenutku može,a ostalo jbg nemože,mora da se završi do 23h,onda dolazi policija i prekida (a usput fasuješ i kaznu).Da ne kažem za novčanu podršku,ili bilo kakvu drugu.A da ne bude da ovo pričam bezveze,pisali smo zahtjeve,čak i kucali na načelnikova vrata,al jbg,za nas budžet nije usvojen bla bla bla.

ovo što si pisao odakle si,nem pojma čemu to..ja tebe nisam prozvao da nisi iz tuzle,zašto bih to radio.
a čak i da nisi odavde,ja sa tim nemam nikakvih problema.
svejedno mi je.
takvo prozivanje je čista malograđanština.

moji komentari nisu zlonamjerni.
ono što sam napisao je kritika partije na vlasti koja selektivno bira kome će da se odobre sredstva,prostor,vrijeme.
ima u ovom gradu i ljudi koji bi radili nešto što nije trendi i urbano.čak ne moraju nikakve pare da se odvoje za to,pa čak ni taj prostor.jebat ga.samo da nas se ostavi na miru.
u čemu je tu problem?

ti i ja radimo za 2 različite scene,i to je legitimno.
ti se boriš za kandu kodžu i dakrvud dab u ovom gradu,ja za kontru i hobsons čojs.
a ako se sjetiš ja sam bio tu skoro svaki put kad si ti pravio koncerte,bez obzira o kojoj vrsti muzike se radi,jer smatram da se po pristupu ne razlikujemo.

niko u hobsonos čojsu nikada nije sporio tvoj rad,niti sam ja ikada rekao ikome ružnu riječ o Jasminu Kurtiću.
naprosto nisam imao razloga.
očigledno da tako nije bilo i iz suprotnog smjera.

prvi post napisao sam iz revolta u kojem se omladina u ovom gradu ne tretira na isti način,i svaki put kada budem imao priliku ja ću to spomenuti..
jer nije ljudski ako ništa drugo.

dakako,ponovio bih da za svirku koja se održala 8.marta 2009. godine u domu mladih u tuzli u okviru humanitarne akcije za malog Mahira Alića koju je novčano podržalo više od 10 sponzora,kao i svi oni koji su platili ulaznicu,opština nije dala ni jednu marku,a vlasnik kluba palma gosn maid je sa računa oboljelog djeteta skinuo 450KM za svjetlo i zvuk u klubu.

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2010. 16:10 

Sale Hodgson wrote:
Quote:
dakako,ponovio bih da za svirku koja se održala 8.marta 2009. godine u domu mladih u tuzli u okviru humanitarne akcije za malog Mahira Alića koju je novčano podržalo više od 10 sponzora,kao i svi oni koji su platili ulaznicu,opština nije dala ni jednu marku,a vlasnik kluba palma gosn maid je sa računa oboljelog djeteta skinuo 450KM za svjetlo i zvuk u klubu.

Zaista jeste problem. Malosutra.org u toku svog dosadasnjeg rada nije dobila ni jednu KM od opštine Tuzla. Maid nam uvijek uzme neku sicu od ulaznica i ne samo on nego svi vlasnici klubova u kojima se moze odrzati sviraka u Tuzli (sicu zbog toga sto na koncerte dolazi mali broj ljudi što nas sve svrstava u malograđane i ne bježim od toga.). ... mislim da nije način pisati ružno o njima kada se nešto pozitivno dešava u gradu, a najmanji povod za to su koncerti koje organizuje malosutra.org i ne znam zašto to radiš. Što se tiće odakle si ni meni nije bitno samo sam bio bijesan tvojim postovima na koncertima koje mi organizujemo i uvijek zvuci kao da smo miljenici opštine a nemamo sa tim veze. Malosutra.org postoji iz ljubavi prema opštini (nismo još grad :( ), ne bitno ko je na vlasti!!!
Pokažite im svojim radom da ni vama nisu bitni, i ko ih j...

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2010. 16:34 

ne pričam ja ovde o ostalim vlasnicima klubova,ja sam imenom spomenuo na koga mislim.
a ako je pozitivna stvar uzeti pare sa računa koje smo 2 mjeseca skupljali za djete pod izgovorom zvuka i svjetla,koje uzgred receno nikada u istoriji tog kluba nikom nije naplaceno,onda je sve okej,i nema problema.

reci mi samo kad kažeš da opština nikada nije dala pare za organizaciju,jesi ti isplatio sve troškove kaleidoskopa prošle i ove godine iz svog džepa?

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2010. 16:48 

Kaleidoskop ne organizujemo mi. Kada se pokretao festival kaleidoskop (prošle godine) na sastanak su pozvana sledeća udruženja i organizacije: U.G. Tuzlalive (Anes Husanović), FmJam (Nisu bili), Kuća plamena mira (Jasmina Redžepagić), Galerija Lokot (Senka Hukic), Dom Mladih ( Mustafa Sušić), JP "Pannonica" (Maid Porobić) i U.G. Malosutra.org (Jasmin Kurtić(ja)). Tuzla live je imala opravdane razloge i otkazala učešće u organizaciji festivala. Fmjam se nije ni pojavio do ovogodišnjeg festivala kada su htijeli organizovati svoj poslednji unity. Malosutra.org je ostala jedina organizacija koja je pristala da bude dio festivala kaleidoskop i dovede bendove koje su članovi izabrali na jednom od sastanak udruženja. S obzirom da nismo zanimljivi sponzorima, kao ni slušaocima :) iskoristili smo priliku i doveli ono što smo htjeli. Na naš račun nije uplačena ni jedna KM.

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2010. 16:52 

jest ovo ruzno citat :?

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2010. 16:57 

maloSUTRA wrote:
Kaleidoskop ne organizujemo mi.

maloSUTRA wrote:
Malosutra.org je ostala jedina organizacija koja je pristala da bude dio festivala kaleidoskop

rasprava je fakat bezveze.
pozdrav

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]