Quote:
jedino festivali obojeni u crveno mogu da nesto rade
ovo je apsolutno istina.
sve ono Å¡to se svidi jasminu ili maidu u odreÄ‘enom trenutku može,a ostalo jbg nemože,mora da se zavrÅ¡i do 23h,onda dolazi policija i prekida (a usput fasujeÅ¡ i kaznu).Da ne kažem za novÄanu podrÅ¡ku,ili bilo kakvu drugu.A da ne bude da ovo priÄam bezveze,pisali smo zahtjeve,Äak i kucali na naÄelnikova vrata,al jbg,za nas budžet nije usvojen bla bla bla.
ovo Å¡to si pisao odakle si,nem pojma Äemu to..ja tebe nisam prozvao da nisi iz tuzle,zaÅ¡to bih to radio.
a Äak i da nisi odavde,ja sa tim nemam nikakvih problema.
svejedno mi je.
takvo prozivanje je Äista malograÄ‘anÅ¡tina.
moji komentari nisu zlonamjerni.
ono što sam napisao je kritika partije na vlasti koja selektivno bira kome će da se odobre sredstva,prostor,vrijeme.
ima u ovom gradu i ljudi koji bi radili neÅ¡to Å¡to nije trendi i urbano.Äak ne moraju nikakve pare da se odvoje za to,pa Äak ni taj prostor.jebat ga.samo da nas se ostavi na miru.
u Äemu je tu problem?
ti i ja radimo za 2 razliÄite scene,i to je legitimno.
ti se boriÅ¡ za kandu kodžu i dakrvud dab u ovom gradu,ja za kontru i hobsons Äojs.
a ako se sjetiš ja sam bio tu skoro svaki put kad si ti pravio koncerte,bez obzira o kojoj vrsti muzike se radi,jer smatram da se po pristupu ne razlikujemo.
niko u hobsonos Äojsu nikada nije sporio tvoj rad,niti sam ja ikada rekao ikome ružnu rijeÄ o Jasminu Kurtiću.
naprosto nisam imao razloga.
oÄigledno da tako nije bilo i iz suprotnog smjera.
prvi post napisao sam iz revolta u kojem se omladina u ovom gradu ne tretira na isti naÄin,i svaki put kada budem imao priliku ja ću to spomenuti..
jer nije ljudski ako ništa drugo.
dakako,ponovio bih da za svirku koja se održala 8.marta 2009. godine u domu mladih u tuzli u okviru humanitarne akcije za malog Mahira Alića koju je novÄano podržalo viÅ¡e od 10 sponzora,kao i svi oni koji su platili ulaznicu,opÅ¡tina nije dala ni jednu marku,a vlasnik kluba palma gosn maid je sa raÄuna oboljelog djeteta skinuo 450KM za svjetlo i zvuk u klubu.