VorteX wrote:
Nemam ništa protiv vašeg banda, svako može da svira šta hoće... Problem je u tome što je Emiru Hotu u prvom krugu glasanja "skinuto" 7.000 glasova!? ... Isto tako u drugom krugu su mu iz dana u dan krali glasove. To znaju svi koji su više šuta provjeravali "stanje na tabeli". Pitanje za Josipa Dujmovića:Kako to? Ili ako neko drugi zna odgvor, neka odgovori. Ja sam glasao za Silent Kingdom iako sam znao da ne mogu pobijedit jer narod ne cijeni originalnost...
Namerno ću odgovoriti tebi malo poduže, zato Å¡to pretpostavljam da je deo reakcija vezan i za to Å¡to je takoÄ‘e Emir bio kandidovan za nagradu. Ja ne mogu komentarisati tuÄ‘u muziku stilski i to neću ni uÄiniti. Mogu samo prvo reći da prvenstveno cenim tuÄ‘i rad i energiju, i da mislim da je Emir sjajan gitarista i da je trip njegovog albuma i cela ta ideja sa meÅ¡anjem muzike sa balkana i metala neÅ¡to Å¡to pozdravljam i Å¡to mi se sviÄ‘a. UopÅ¡teno, izgleda da gitaristi iz Bosne imaju neku dobru žicu za meÅ¡anje tog Etna sa "Zapadnim stilovima". Na dodeli sam sreo recimo Murisa Varajića, koji, ako se ne ljutite, se meni joÅ¡ viÅ¡e dopada od Emira, i koji po meni svetski svira, tako da mi je bilo drago da se upoznam i da mu ishvalim uradak, mislim da se zbunio malo.

Ako niste posluÅ¡ali, obavezno posetite Äovekovu stranicu na spejsu, a mislim da ima i youtube kanal.
Elem, cela ta priÄa o oduzimanju glasova je malo besmislena. Bilo je oÄigledno par ljudi (ja se nadam da su ljudi naravno a ne sami bendovi) koji su smatrali da niko neće primetiti da su odjednom dodali neke silne glasove, ili su možda kontali da ionako neće pobediti, pa su želeli skrenuti pažnju na svoj omiljeni bend. U svakom sluÄaju prvo su ovi momci iz novog sada poÄeli da dobijaju neke astronomske glasove, stoje na par desetina glasova i onda odjednom osvane par stotina glasova sledećeg dana. Onda to tako stoji pa kad se seti webmaster, on valjda pogleda ip adrese pa obriÅ¡e. Negde poÄetkom glasanja sam poslao emial webmasteru i pitao ga da li to baÅ¡ mora tako, i zar ne mogu da uÄine neÅ¡to da bi glasanje bilo poÅ¡tenije i stigao mi je odgovor da oni znaju koji su glasovi pravi i da će brisati one koji su samo dodavani. Nije baÅ¡ da je neki odgovor, jer neko može bendu da dodaje glasove u malim koliÄinama, ali Å¡ta ja tu mogu. ZnaÄi glasovi koji su skidani i to ne samo Emir Hotu, su glasovi koji su se u stotinama pojavljivali za sat vremena. Nije baÅ¡ da sam bio svedok svega, ali jednom sam proverio stanje glasova i nakon sat vremena Emir Hot je ima skoro 500 glasova viÅ¡e da bi nakon toga par dana kasnije imao samo sto viÅ¡e. Dakle koliko kapiram nikom nije skidano neÅ¡to Å¡to je stizalo kontinualno i sa razliÄitih ip adresa, nisam siguran da postoje razlozi za ljutnju i teorije zavere.
Kao drugo, ne znam zaÅ¡to ljudi priÄaju uopÅ¡te o glasovima, kada kako god okrenuli i koji glasovi na kraju bili pravi a koji lažni, nisam siguran sasvim ali mislim da je glasanje zavrÅ¡eno tako da je Emir Hot imao viÅ¡e glasova od nas. ZaÅ¡to onda ta priÄa kako mu je "skidano"? Mi smo pobedili tako Å¡to smo bili valjda drugi po glasovima a najveći deo, nisu mi rekli koliko, ali su rekli da je skoro jednoglasno, struÄnog žirija je glasao za nas. Ako sad neko hoće da priÄa o struÄnosti žirija, ja znam troje ljudi, pri tome od dvoje ljudi koji su iz Srbije, jedan uopÅ¡te ne voli metal, i ne voli naÅ¡ bend, Å¡to znam iz razgovora sa njim.
Kao poslednja stvar, ja nisam oÄekivao da ćemo dobiti nagradu, i rekao sam ljudima da će verovatno nagradu dobiti Emir Hot. Kao prvo praktiÄnije je, jer se niko iz Bosne neće ljutiti, nije neka važna nagrada pa da je sad bitno, to je samo metal album, a konaÄno, ne vidim nikakvu korist za bilo koga da mi pobedimo pa da to bude motiv. Tako da realno, žao mi je da makar zato ljudima nije jasno da nije bilo oÄigledno da se ne radi o nikakvom nameÅ¡tanju.
Ispisao sam sve ovo, zato što sam otišao i na teme ostalih kandidata bendova i pretpostavljam da ovi "Lepi komentari" dobrim delom imaju koren u tome što ljudima smeta da vaš Tuzlanin nije pobedio.
Iskreno, evo mogu da se potrudim da objasnim i razjasnim neke stvari, ali glupo mi je da se pravdam ili da odgovaram na neki komentar koji je zlonameran samo zlonamernosti radi. Uostalom, biće nekih za Emira Hota mnogo znaÄajnijih takmiÄenja od ovoga, pa ga tad izgurajte, teÅ¡ko da je on imao ikakve vajde od bavljenja muzikom u Bosni i teÅ¡ko da bi ova nagrada na žalost tu iÅ¡ta promenila.