Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 06. 08. 2025. 14:10

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 172 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2005. 02:37 

BurningWitch wrote:
Pa vec tri sedmice se povlaci ono " vise informacija sljedece sedmice " :?

ha ha .ma da.
veceras sam experimentirao sa sipanjem limuna u pivo i pravo mi dobro (mozda zato sto sam pijan :))
vise informacij sledeci put :))
eto ja znam da je to negde kod Markia iza , u nekoj galeriji.
kako je lepo biti pijan nikada nebi odustao od metala :))
ja bi pomogao ali neznam puno. a mogu reci da sipanje limuna u pivo i nije lose ( ali tek posle neznam koliko rakija i piva ) jer ne osjecas ukus :))

Zivio metal , zivjeli svi metalci , Mozda sam lud a mozda i ne (vise da jesam nego ne) podrzite domace bendove , pusti sve stalo ali domace je domace.
neka WALK Records i nestane ali neka opstanu domaci bendovi i svi ovi ljudi i djevojke koji ulazu svoj trud.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2005. 02:53 

Haha united we stand, drunk we fall Image
Znaci galerija iza Markija. To tamo gdje su se prodavale karte za MMS?

Last edited by BurningWitch on 26. 02. 2007. 14:54, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2005. 16:52 

BurningWitch wrote:
Haha united we stand,drunk we fall Image
Znaci galerija iza Markija.To tamo gdje su se prodavale karte za MMS?

ha ha.
evo posle budjenja nisam imao nikakve muke tako da cu odsada upraznjavati ovakav nacin pica :))

mislim da jeste , iskreno ne znam jer nisam ja nosio.
pogledaj tamo , a ja cu pitati koja je to adresa.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2005. 23:30 

WALK wrote:
BurningWitch wrote:
Haha united we stand,drunk we fall Image
Znaci galerija iza Markija.To tamo gdje su se prodavale karte za MMS?

ha ha.
evo posle budjenja nisam imao nikakve muke tako da cu odsada upraznjavati ovakav nacin pica :))

mislim da jeste , iskreno ne znam jer nisam ja nosio.
pogledaj tamo , a ja cu pitati koja je to adresa.

e da to je tamo gdje su se prodavale karte za MMS, adresa je Radiceva 11.
do sada nije bilo informacija jer neke stvari nisu jos bile rijesene (cijene i tako to). uglavnom, za dva dana - tacnije od petka bi trebala ta prodaja da krene.
u ponudi su :
Majice - KRV, Silent Kingdom, Agonize i Toxicdeath
CD's - Agonize, Silent Kingdom , a ima i jos nekih bendova, medjutim naslove cete moci pogledati preko kataloga jer je mnogo cd-ova :)

to je za sada, a sve informacije o novoj nabavci robe bice upisane ovdje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 12. 2005. 01:26 

bilo bi dobro da se organizuje neki tzv walkfest pa da njemu ucestvuju walk bandovi i oni koji bi to mogli postat u neko skorije vrijeme
mislim da je walk pravi organizator i nesto cini u ovoj zemlji pa ne sumnjam da bi napravio dobru organizaciju

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 12. 2005. 01:06 

melechesh wrote:
bilo bi dobro da se organizuje neki tzv walkfest pa da njemu ucestvuju walk bandovi i oni koji bi to mogli postat u neko skorije vrijeme
mislim da je walk pravi organizator i nesto cini u ovoj zemlji pa ne sumnjam da bi napravio dobru organizaciju

nije da ne postoji ideja ali polako.

Da napomenem da je WALK Records dobio jos jednog punopravnog clana.
Amir Hadzic je postao puno pravan clan WALK Records-a i ucestvuje i ucestvova ce u svim odlukama i svim dogovorima vezanim za WALK Records.
Amir je pristao pomoci i dati svoj velik doprinos WALK Records-u.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 01. 2006. 19:58 

Da olaksamo stvar.
Evo spisak WALK Records Distributera (za sad):

Sarajevo:
Amir Hodzic
061644322

Banja Luka:
Kos Vladan
065842214

Trebinje:
Vucic Borivoje
065421711

Zenica:
Suskic Muamer
061985694

Lukavac/Tuzla:
Balota Meral
061411556

Tuzla:
Merima Kalaba
061886147

Prijedor:
Andrej Cosic
065821938

Zvornik/Pale:
Nikola Kokorus
065420577

Sve informacije i ostalo mozete dobiti na :
Walk Records
065690728
mailto:walkrec@teol.net
http://www.walkrec.tk

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2006. 20:09 

Necu puno pametovati.
Situacija je ovakva.
nakon puno muka ipak se nesta uspjelo uraditi , situacija je bolja ali jos uvek nedovoljno.
nadamo se da ce se jos vise popraviti.
ali ako i dalje bude prodaja diskova isla ovako slabo i budu se piraterisali domaci bendovi , ili kupovali u ovako malim kolicinama bice to jako tesko za WALK Records.
pokusali smo da vam ponudimo sve sto je bilo u nasoj moci.
prevelika ulaganja , ulasci u minuse ( preko 2500 Eura..) , posudjivanje para (koje moram odraditi) ... itd.
Dovelo nas je u tu situaciju da ako se ne pocne sa malo veciom podrskom od strane fanova WALK REcords ce biti primoran da prestane sa radom.
Ovo je sada sigurna stvar:
ako se do kraja 2006 god situacija ne popravi WALK Records PRESTAJE SA RADOM.

Mi ne ocekujemo zaljenje niti da neko kuka , ali ko shvata rad WALK Records-a znace sta to znaci.
nadao sam se da ce osim WALK records-a pojaviti se bar jos 1 izdavac ali eto ne jos, mozda u skorijoj buducnosti.
Ako se i mi ugasimo mislim da ce to biti lose za Domace bendove , zbog cega mi je najvise zao. ali nemamo vise snage da se borimo.
Nadamo se da se nece desiti to da moramo prestati sa radom , ali ako situacija ostane ista mi necemo imati pare ni da posaljemo nekome paket , a kamoli nesta drugo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2006. 21:34 

to bi stvarno bilo šteta, nemoj odustajati!
ja sam uzo 3 CD-a u zadnje vrijeme i da imam para još bi, ali većina ljudi sami glumi prave metalce i nikad neće kupovati orginale

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2006. 21:59 
Administrator

WALK wrote:
Necu puno pametovati.
Situacija je ovakva.
nakon puno muka ipak se nesta uspjelo uraditi , situacija je bolja ali jos uvek nedovoljno.
ali ako i dalje bude prodaja diskova isla ovako slabo i budu se piraterisali domaci bendovi , ili kupovali u ovako malim kolicinama bice to jako tesko za WALK Records.
prevelika ulaganja , ulasci u minuse ( preko 2500 Eura..) , posudjivanje para (koje moram odraditi) ... itd.
Dovelo nas je u tu situaciju da ako se ne pocne sa malo veciom podrskom od strane fanova WALK REcords ce biti primoran da prestane sa radom.

Mi ne ocekujemo zaljenje niti da neko kuka , ali ko shvata rad WALK Records-a znace sta to znaci.
nadao sam se da ce osim WALK records-a pojaviti se bar jos 1 izdavac ali eto ne jos, mozda u skorijoj buducnosti.
Ako se i mi ugasimo mislim da ce to biti lose za Domace bendove , zbog cega mi je najvise zao. ali nemamo vise snage da se borimo.
Nadamo se da se nece desiti to da moramo prestati sa radom , ali ako situacija ostane ista mi necemo imati pare ni da posaljemo nekome paket , a kamoli nesta drugo.

O ovome i slicnom cete jos vise moci procitati u intervjuu za RP slijedece sedmice. Mica, ja ti jos ovih dana posaljem pitanja pa da sve to objavimo na jednom mjestu i sve bude fino pregledno. zivio legendo :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 03:02 

ausgebombt wrote:
to bi stvarno bilo šteta, nemoj odustajati!
ja sam uzo 3 CD-a u zadnje vrijeme i da imam para još bi, ali veæina ljudi sami glumi prave metalce i nikad neæe kupovati orginale
Joj,rijeci jednog od kupaca "nemoj odustajati" mu sigurno nista ne znace,vjeruj mi!Meni i dalje nije jasno kako Miroslav i dalje opstaje u ovom poslu sa ovakvom prodajom...Al,jebi ga,kad smo stoka,nismo ni zasluzili bolje :oops: :oops: :cry: :cry: :cry: :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 04:05 
Spawn wrote:
...(svašta)...

hej emire, de mi reci kakva je sve roba u pitanju koja se može zateć u toj prodavnici...

imal tu samo izdanja domaćih narodnjačkih bendova(agonize i toxicđed :lol: :wink: ) ili stoje na prodaju i neka od drugih...vanzemaljskih...i misli se na malo više underground izdanja...ala Unique Leader Records, Relapse, Century Media (jest šminka al imaju par ok stvari)...

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 05:00 

Perverted Taste wrote:
Spawn wrote:
...(svašta)...

hej emire, de mi reci kakva je sve roba u pitanju koja se može zateć u toj prodavnici...

imal tu samo izdanja domaćih narodnjačkih bendova(agonize i toxicđed :lol: :wink: ) ili stoje na prodaju i neka od drugih...vanzemaljskih...i misli se na malo više underground izdanja...ala Unique Leader Records, Relapse, Century Media (jest šminka al imaju par ok stvari)...

topic "Metal CD Shop u Sarajevu" - kliknes i vidis sta trenutno ima jer update ti je uvijek kad se nesto tamo pojavi. ima i nekih novih stvari koje nisu jos tu upisane ali cim se cijene uspostave ide u prodaju...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2006. 15:03 

WALK wrote:
Necu puno pametovati.
Situacija je ovakva.

NO FUCKING COMMENT!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 03. 2006. 21:28 
Administrator

Obavezno procitajte novi intervju s Miroslavom za RP:
http://www.rock-planet.com/c-68

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 05. 2006. 22:52 

Nove majice su u prodaji:
Silent Kingdom
Agonize
Bombarder
Amon Din.

Walk Records trazi Saradnike , Urednike Web Sajta , Distributere.
Svi zainteresovani koji mogu pomoci neka se jave na P.M

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 06. 2006. 14:04 

evo nas ponovo sa javljanjem.

e da malo sagledamo situaciju!
da iznesemo podatke o prodaji diskova da se ne pitate kada dodje do zatvaranja WALK Records-a , sto se to desilo ?!
ovo su podatci o ukupnoj prodaji , ne samo WALK REc izdanja vec svega sto distribuiramo :(!!!

Krenucemo od vecih gradova :
Sarajevo :
Ovaj grad jos uvijek odrzava nadu i proda se svaki mjesec neka solidna cifra diskova ( ne veca od 10-20 diskova mjesecno , ako i toliko) . ali eto prodaja po malo napreduje. mada smatram da ovaj grad moze i treba bolje ali necu kuditi.
ono sto mi je iznenadjujuce je mala prodaja KRV diskova (5KM) , i jako malo prodatih Sacramental Blood diskova ( toliko hvaljenih) , sada ostaje da vidimo sta ce se desiti sa USUD-a!

Tuzla:
grad koji tvrdi da ima najvise metalaca ?!?
u zadnjih 4 mjeseca ( i duze) broj prodatih diskova , majica , kaseta , fanzina ... 0 ?!?! ni jedan jedini cd niti ista. cak toliko hvaljen Sacramental Blood nije nijedan prodan !?! e sada mislim da se morate poceti itekako buditi. reci ne pomazu , samo djela se gledaju. ne mogu shvatiti da ni jedan metalac nema love da kupi bar 1 cd ?!? nikog ja ne tjeram , ali onda batalimo price o metalcima ! jer posjecenost koncertima dragane mirkovic ...itd je extra veca od posjecenosti nekom metal koncerta. prodaja takvih stvari je veca za 101% od prodaje metala . pa razmislite.

Banja Luka :
Ovaj grad takodje mora i moze vise.
prodaja je jako mala , ispod svakog ocekivanja.
jako malan broj prodanih diskova i ostalog.
takodje toliko hvaljen i ocekivan Sacramental Blood je prodat u ne vise od 15 kom na Banjaluckoj regiji. mislim da je to jako jako lose.

Prijedor:
tu i tamo koji cd , ali takodje extra malo diskova. znajicu da distributer salje i u inostranstvo , i ostale gradove , onda dodje da u prijedoru ode 0-1 cd mjesecno.

Zvornik- Pale :
ova mjesta su za pohvalu.
mada znam da Nikola muci veliku muku i bukvalno tjera ljude da kupuju , ali kada bi se procenat metalaca podijelio sa prodanim stvarima , i taj procenat prodaje bio u vecim gradovima bilo bi ok. ali kako nikola rece , opet ima vise obecanja za kupovinu nego samog kupovanja.

Zenica:
6-8 prodanih diskova ukupno u proteklih 2 god!
sta reci , ona prica metalac iz Zenice bas i ne pali. :)

Trebinje:
hm ovde nemam bas neke informnacije , ali po prici distributera prodaja ide itekako lose.
ispod prosijeka. i mislim da nije prodano vise od 5 diskova u zadnjih 10 mjeseci.

e jos bi spomenuo Bijeljina 3-5 diskova u zadnjih 2 god , vlasenica ( 2 brata su sama kupila oko 6-10 diskova , novina par ) , V Kladusa , par prodanih diskova , Bihac -samo jedan tip je kupovao i on je kupovao za sebe i ok je , ali nije bilo vise nikoga sem njega. itd.

tako da sve u svemu zbrojis dobijes da je situacija sve losija i losija.
broj prodanih diskova Sacramental Blood u citavoj BiH , RS je manji od broja diskova koje je Milan prodao svirajuci sa Sacramental Blood u susjednim drzavama ( Bugarska , Poljska , Madjarska..itd.) , gde su ljudi manje upoznati sa njihovim radom nego kod nas.

ne znam sta neci , ali treba se dobro zamisliti. sta raditi?
Reklama ? pa sto se tice fanzina , medija i ostalog sto se bavi metalom imate reklame ( cak i u Metal hammeru mozete da vidite za WALK Records) , jedino da lupimo reklamu u Svijet plus ili skandal ili ne znam ti kojim narodnjackim novinama!
mislim da nije stvar do reklame vec do nas samih.
da jos razjasnim nesta , dali walk records zaradjuje na metalcima ?
e pa evo podataka pa bi uspeo vratiti ulozeno prodaja diskova bi se trebala povecati za 10 X i vise.
recimo proslu sedmicu sam poslao promo paketa sto me samo postarina izasla preko 80 km ( bez racunanja diskova koje sam free poslao) , kada sakupim svu prodaju diskova za taj mjesec ja sam opet u gubitku !
nije mi zao jer to radim za bendove , ali mi je zao sto vise necu imati sa cim to raditi i tako ce ovi odlicni bendovi biti uskraceni za bar koliko toliko promotivnu uslugu.

Sta i kako dalje vrijeme ce pokazati!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 06. 2006. 14:59 
Moderator

nije dovoljno reći SRAJE! I JEBEMU!...

ovo je crnije od crnog...gore od goreg...

ma mislim da znaš moja mišljenje - nema više smisla fokusirat se na ovu domaću "metal publiku" - piči van granica, možda bude malo većeg uspjeha, kad ga ovdje već nije bilo.

ako si dobio mail, javi se :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2006. 22:31 

Obavestenje !!

Svi bendovi koji imaju snimljeno nesta neka nam salju svoje materijale zbog promocije.
ALI neka salju diskove i promo materijal ( biografija , naziv pjesama ..itd) i mi cemo to slati dalje.
jer dosta stvari saljemo radio stanicama i metal emisijama.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2006. 01:11 

eto braćo metalci, kako se podržaje domaća metal scena al fakat nemamo mi publike, jeb ga to je činjenica, kad je nekima preče uzet par piva neg kupit disc jeb ga ono šta za očekivat, žao mi ljudi iz Walk-a

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 172 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]