Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 04. 07. 2025. 05:47

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: DES ZA ODSTRIJEL...
PostPosted: 05. 03. 2008. 10:57 

1) Image

2) Image

3) Image

4) Image

5) Image

6) Image

7) Image

8) Image

9) Image

10) Image

Bar kako ja to sve vidim :mrgreen:

Ajmo sad zalbe, kukanje i ostalo...:mrgreen:

Profile  

Post subject: Re: DES ZA ODSTRIJEL...
PostPosted: 05. 03. 2008. 17:25 

fali ti juzna amerika, bez njih bi black bio dosadan i tek isfur razmazenih zapadnjaka koji neznaju stace sasobom ;)

Profile  

PostPosted: 05. 03. 2008. 17:32 
Moderator

heh sto je 'vo fino sastavio..jos dark funeral :)

Profile  

PostPosted: 05. 03. 2008. 17:45 

kktz wrote:
BLASPHEMY, HELLHAMMER, MYSTIFIER, IMPURITY, INQUISITION, IMPALED NAZARENE, a BEHERIT na vise mjesto da se mene pita, etc... drugi val norveskog blacka me bas i ne zanima, sam nesveto trojstvo je za prvih 10, ostalo je vec generic, mada ima nekih bisera, npr second spell od GEHENNA, puno bolje mi neg neki koji su to, al opet, moj ukus je prica za sebe, heh.

Haha cekao sam te na noz za taj Hellhammer. Zasto Hellhammer? Meni je CF daleko bolja muzika, kompaktnije, agresivnije, bez lutanja u nebuloznost...

Inquisition su mi simpaticni, al da su bas velicina nisu. ImpNaz mi je drag bend, definitivno bi stalu u top 15. Mystifier je za mene bio i ostao DM, ritmika i atmosfera, nema tu onog BM "klasicizma"...

Profile  

PostPosted: 05. 03. 2008. 17:57 

a i VENOM :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 05. 03. 2008. 20:26 

uh, svaka cast - slazem se sa vecinom postavljenog

mada bih jos dodo i MARDUKov nightwing, ili heaven shall burn...

Profile  

PostPosted: 05. 03. 2008. 20:30 

Burnt iN Effigy wrote:
hmmm . . . S prvih pet se slazem, samo sto bih ja stavio Transilvanian Hunger(jebga ne mogu protiv sebe :mrgreen: . .

..ma sav rani darkthrone (od blaze in northern sky pa do panzerfausta).. :evil:

Profile  

PostPosted: 05. 03. 2008. 20:42 

Image

NAJBOLJI!!! o ostatku liste bi valjalo porazmisliti, ali kako nisam sklon rađenju ikakvih top lista u glazbi neka ostane na ovome...s tim da mi među najbolje svakako upadaju UaFM, SotLB te ItNE... 8)

Profile  

PostPosted: 05. 03. 2008. 20:54 
Administrator

fali Immortal!

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 10:15 

kktz wrote:
fali ti juzna amerika, bez njih bi black bio dosadan i tek isfur razmazenih zapadnjaka koji neznaju stace sasobom ;)

Debelo sam o tome razmisljao, i osim Sarcofaga, ne vjerujem da je iko tu bio bas nesto specijalno. Mislim, skoro svi Brazilski bendovi su slavu stekli na Sarco-djonjenju, ovi ostali su bili toliki amaterizam i pubertetska nasilnost bez traga supstance da je to frapantno. Cak sam i CF tu stavio reda radi. Mislio sam i INRI ubaciti al onda bih morao stosta jos tipa Fallen Angel of Doom...

Dal je bio isfur zapadnjaka koji ne znaju sta ce sa sobom meni nije bitno. Bitan mi je zavrsni proizvod. Mogli su biti i Jevrejski kepeci a la Liliput Troupe stos mene tice. Nazalost tu strasno puno Juzno Americkog i generalno Metala iz "egzoticnih" zemalja pada na nos. Norveski BM je bio genijalan upravo zato sto je bio gotovo sulud pokusaj neceg sasvim suprotnog trendu.

Juzno-Americki bendovi se s druge strane odlikuju tradicionalizmom, koji je meni cesto, kretanje kroz sablone (opet, Zapadnjacke), sa rezultatima koji nekad mogu biti simpaticni, a cesce jednostavno smjesni.

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 13:19 

heh he, onih par bendova juznoamerickih sto spomenuh gore, nisam namjerno SARCOFAGO, meni na nekim izdanjima imaju vise zlog black metal filinga, originalnosti i uvjerljivosti nego dost tog sa tvog uglavnom norveskog popisa, al nema veza, stvar dozivljaja, nemog "true BM" ogranicit sam na norvesku, originalnost je bila tam na pocetku, al se brzo pretvorila u jos veci konzervativizam i ispraznost neg tradicionalni metal. sad, da men amaterski pristup ne smeta, upravo suprotno, to stoji, vise mi a pogotovo za black nakaradno izgleda onaj skroz profi. btw, stavio bi ja vjerovatno i MUTIILATION, pa i HAVOHEJ, hehe. samo deri, black bi trebo biti neka kontra uniformiranosti, pa tako i u ukusu.

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 13:30 

"Haha cekao sam te na noz za taj Hellhammer. Zasto Hellhammer? Meni je CF daleko bolja muzika, kompaktnije, agresivnije, bez lutanja u nebuloznost...

Inquisition su mi simpaticni, al da su bas velicina nisu. ImpNaz mi je drag bend, definitivno bi stalu u top 15. Mystifier je za mene bio i ostao DM, ritmika i atmosfera, nema tu onog BM "klasicizma"..."

ovo je bio tvoj post, heh, neznam kak si uspio pod mojim imenom.

HELLHAMMER prvo zbog tog sto su enormno utjecali na thrash, death, doom, crust i black, koliko bili dobri ili ne, apocalyptic raids smatram remek djelom, ne pokusavaju uzalud toliki bendovi zvucat slicno njima. uostalom, MAYHEM su i stage imena pokrali od ovih, sta jos rec. dobar CELTIC FROST, muzicki naravno zreliji, al nekak mi drazi HELLHAMMER.

ma, INQUISITION cijenim zbog Into the Infernal Regions of the Ancient Cult, nemog rec da sam cuo previse tog od njih, sto jesam nema toliko tog pravog okultnog zla sto izbija iz ovog, cisto zlo, a to je meni black metal.

NAZARENI, ma ono sto su napravili sa prvim, totalno van svega, rispekt.

MYSTIFIER, ne znam priznajem li ja uopce BM "klasicizam", meni je to prije svega black po atmosferi, no mozda si u pravu, mozda bi takve bendove trebalo zvati prije satanic death metal, sto priznajem meni i je napetije nego klasicno norveski black, ali istog tog ima i kod MAYHEM, te atmosfere. vecina blacka mi ju ustvari uopce i nema. neznam zasto se black prije norveske nebi zvao black, na kraju krajeva norvezani su od njih uzeli naziv za stil a ne suprotno. dakako respekt prvom valu norveskog blacka, ali u globali takav black je posto brzo jos vise zatupljujuc i ogranicen, nego onaj prije, kosto vec rekoh. stvar je u tom sto su norvezani black definirali kao muzicki zaseban stil, no to se pokazalo koliko dobro toliko i lose.

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 14:06 

kad su edit i quote jedno do drugog...pu

totalna blokada, sori :P

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 14:17 

kktz wrote:
al se brzo pretvorila u jos veci konzervativizam i ispraznost neg tradicionalni metal.

To se ne moze osporiti, pogotovo kad cujes onu gomilu Manowara i WASP-a na "At the Heart of Winter"...o pokusajima Mayhema i Enslaveda da se "preporode" kao avangarda, Gorgorotha da na Behemoth patentu postanu trecerazredni Death Metal koji ce popusit klinci po Americi zbog teatralnosti, i Emperora koji su nabili guzove na pajser sa svojim "muzickim udzbenicima", radje bih da sad ne diskutujemo...to i ptice na grani znaju ;)

kktz wrote:
sad, da men amaterski pristup ne smeta, upravo suprotno, to stoji, vise mi a pogotovo za black nakaradno izgleda onaj skroz profi. btw, stavio bi ja vjerovatno i MUTIILATION, pa i HAVOHEJ, hehe. samo deri, black bi trebo biti neka kontra uniformiranosti, pa tako i u ukusu.

Ovu sam temu otvorio prosto da bih vidio dal zaista mogu nabroajt DESET bezgresnih, kompletnih albuma u ovoj pizdariji od muzike koja se zove Black Metal. Da ti iskreno kazem, trebalo je jedno 30 minuta, i to ne da sam morao izbacivati bendove ili nesto, vec jednostavno se nisam mogao sjetiti 10 diskova koji su u svakom pogledu bili savrseni. Mogao sam komotno ubacit jos jedan dva DarkThronea (a mozda tri cetiri haha :mrgreen:), al to nije poenta. Mislim sve je to udure, malo aljkavosti nekad da puno sarma (Mutiilation, Ammit), al generalno me fascinira ono sto valja i za sta ja sam ne bih imao kapaciteta da nesto tako stvorim...i na kraju, tesko je naci aljkaviji, smotaniji, nadrogiraniji i alkoholiziraniji disk na ovoj planeti od prvog na listi :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 14:37 

kktz wrote:
HELLHAMMER prvo zbog tog sto su enormno utjecali na thrash, death, doom, crust i black, koliko bili dobri ili ne, apocalyptic raids smatram remek djelom, ne pokusavaju uzalud toliki bendovi zvucat slicno njima. uostalom, MAYHEM su i stage imena pokrali od ovih, sta jos rec. dobar CELTIC FROST, muzicki naravno zreliji, al nekak mi drazi HELLHAMMER.

Daleko od toga da ja ne volim Hellhammer...

(usput upravo je Century Media izbacila stare demo snimke, neznam jel dupli il trostruki disk, al prvi put zvanicno hehe, kad sam vidio koliko ga reklamiraju i recenziraju na Blabbermouthu bilo mi je jasno. Jadan je pravac koji se mora radovat reizdanju dvaes godina starog materijala koje su i vrapci culi vise nego 90% novih stvari)

Jebiga meni je CF samo zategnut, malo ispoliran al puno jebitacniji Hellhammer.

kktz wrote:
ma, INQUISITION cijenim zbog Into the Infernal Regions of the Ancient Cult, nemog rec da sam cuo previse tog od njih, sto jesam nema toliko tog pravog okultnog zla sto izbija iz ovog, cisto zlo, a to je meni black metal.

Koliko oni imaju tri il cetiri? Prva dva su mi najjaci, al generalno simpatican bend. Prilicno hipnotizirajuci. Nabijem ih na kurac za politicke stavove doduse.

kktz wrote:
NAZARENI, ma ono sto su napravili sa prvim, totalno van svega, rispekt.

Prvi je meni cisti grind hehe, sto se tice ImpNaza meni je sveto trojstvo "Ugra Karma"-"Suomi Finland Perkele"-"Latex Cult". Ta tri su bili bas jebanje..onda su postali enormno predvidivi sa varirajucim dozama uspjeha. Trebali su zadrzat Laiha ako mene ko pita. Taman bi on izgubio malo na homoseksualnosti a oni bi imali jebaca na gitari :mrgreen:

kktz wrote:
MYSTIFIER, ne znam priznajem li ja uopce BM "klasicizam", meni je to prije svega black po atmosferi, no mozda si u pravu, mozda bi takve bendove trebalo zvati prije satanic death metal, sto priznajem meni i je napetije nego klasicno norveski black, ali istog tog ima i kod MAYHEM, te atmosfere. vecina blacka mi ju ustvari uopce i nema. neznam zasto se black prije norveske nebi zvao black, na kraju krajeva norvezani su od njih uzeli naziv za stil a ne suprotno. dakako respekt prvom valu norveskog blacka, ali u globali takav black je posto brzo jos vise zatupljujuc i ogranicen, nego onaj prije, kosto vec rekoh. stvar je u tom sto su norvezani black definirali kao muzicki zaseban stil, no to se pokazalo koliko dobro toliko i lose.

Mislio sam o pristupu, Mystifier opet imaju te neke start-stop DM dinamike, apsurdnosti, hromaticizma. Od svih Norveskih bendova Mayhem su tu definitivno najblizi, ovi su ostali, pretpostavljam sasvim svjesno, zaobilazili svaki DM klise. To sto je isto postalo trend (brzo trzani riffovi sastavljeni od "ornamentiranih" intervala kao credo, sa blast beat-om kao podlogom), jebiga taman da je samo jedan bend to provalio bruka ostalih bi se uslepala u povorku, mozda ne za petnes minuta al za koju godinu sigurno...

Ipak sam ja totalni fanatik rane Norveske stilistike, sve, od zvuka i produkcije, preko aranzmana, nacina sviranja gitare, bubnja, je bilo potpuno u slozi sa mojim ocekivanjima i zeljama od muzike. Death Metal, tojest dosta istog, mi je bio i ostao ekstra gotivan, al jebiga, ako meni das gitaru u ruke, mos pogodit sta ce prvo izac :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 15:54 

da, razumijemo se mi, ja se samo nisam tolko kao ti navuko na norvesku skolu, tjst black kao strogo muzicki odredjen zanr kako su oni to uglavnom patentirali, s te strane gledano tvoj top 10 je predpostavljam skroz ok. ja black gledam malo sire, tjst ne smeta mi mjesanje sa ostalim pravcima, ako je bend dobar. heh, daj men gitru i prvo ces dobiti discharge ili trash punk inspirirane rifove, mada i s tim neki prave dobar BM ;)

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 16:02 

bez dvojbe...al ja sam na ovome "odras'o"...to mi je bilo svetinja od petneste do devetneste...onda sam opet poceo slusat svasta...

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 16:26 

e to ti je to, ja odrasto na hardcore punk trashu kao svom prvom pravom izboru, al kad doslo vrijeme da vise slusam metal, koji sam prije vise onako usput, BM taj klasicni mi bio prvi koji sam intenzivnije, preko te noisy raw linije, i doom, preko onog amebix crusta, thrash moze uvijek, on mi uvijek bio blizak, onaj tvrdji, death doso zadnji jer sam ko svi pankeri imo predrasudu da je on uglavnom tehnicki i preproduciran, al onda odvrtih film unazad i skuzio da kad sam otkrio grind, gore, death je tada bio primitiva i morbidnost, sad mi to jos mozd i najvise pase uz najbucnije od panka. s vremenom pokupih i od negitarskih zanrova sto mi pase, ma dok si ziv, ucis :)

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 16:31 

a zapravo odrastoh uz starijeg buraza, prije hc-a, na rocku, klasicima, i tom se sad na neki nacin vracam.

Profile  

PostPosted: 07. 03. 2008. 17:32 

Tih deset se necu usuditi (citaj: ne smijem, fakat :mrgreen: ), sutra ce mi biti krivo, k'o da gledam, drugacije ce me profurat, stoga...

Ono u sta sam sigurna, al' BAS BEZGRESAN, po mom cejifu, jedan jedini...

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]