kktz wrote:
HELLHAMMER prvo zbog tog sto su enormno utjecali na thrash, death, doom, crust i black, koliko bili dobri ili ne, apocalyptic raids smatram remek djelom, ne pokusavaju uzalud toliki bendovi zvucat slicno njima. uostalom, MAYHEM su i stage imena pokrali od ovih, sta jos rec. dobar CELTIC FROST, muzicki naravno zreliji, al nekak mi drazi HELLHAMMER.
Daleko od toga da ja ne volim Hellhammer...
(usput upravo je Century Media izbacila stare demo snimke, neznam jel dupli il trostruki disk, al prvi put zvanicno hehe, kad sam vidio koliko ga reklamiraju i recenziraju na Blabbermouthu bilo mi je jasno. Jadan je pravac koji se mora radovat reizdanju dvaes godina starog materijala koje su i vrapci culi vise nego 90% novih stvari)
Jebiga meni je CF samo zategnut, malo ispoliran al puno jebitacniji Hellhammer.
kktz wrote:
ma, INQUISITION cijenim zbog Into the Infernal Regions of the Ancient Cult, nemog rec da sam cuo previse tog od njih, sto jesam nema toliko tog pravog okultnog zla sto izbija iz ovog, cisto zlo, a to je meni black metal.
Koliko oni imaju tri il cetiri? Prva dva su mi najjaci, al generalno simpatican bend. Prilicno hipnotizirajuci. Nabijem ih na kurac za politicke stavove doduse.
kktz wrote:
NAZARENI, ma ono sto su napravili sa prvim, totalno van svega, rispekt.
Prvi je meni cisti grind hehe, sto se tice ImpNaza meni je sveto trojstvo "Ugra Karma"-"Suomi Finland Perkele"-"Latex Cult". Ta tri su bili bas jebanje..onda su postali enormno predvidivi sa varirajucim dozama uspjeha. Trebali su zadrzat Laiha ako mene ko pita. Taman bi on izgubio malo na homoseksualnosti a oni bi imali jebaca na gitari

kktz wrote:
MYSTIFIER, ne znam priznajem li ja uopce BM "klasicizam", meni je to prije svega black po atmosferi, no mozda si u pravu, mozda bi takve bendove trebalo zvati prije satanic death metal, sto priznajem meni i je napetije nego klasicno norveski black, ali istog tog ima i kod MAYHEM, te atmosfere. vecina blacka mi ju ustvari uopce i nema. neznam zasto se black prije norveske nebi zvao black, na kraju krajeva norvezani su od njih uzeli naziv za stil a ne suprotno. dakako respekt prvom valu norveskog blacka, ali u globali takav black je posto brzo jos vise zatupljujuc i ogranicen, nego onaj prije, kosto vec rekoh. stvar je u tom sto su norvezani black definirali kao muzicki zaseban stil, no to se pokazalo koliko dobro toliko i lose.
Mislio sam o pristupu, Mystifier opet imaju te neke start-stop DM dinamike, apsurdnosti, hromaticizma. Od svih Norveskih bendova Mayhem su tu definitivno najblizi, ovi su ostali, pretpostavljam sasvim svjesno, zaobilazili svaki DM klise. To sto je isto postalo trend (brzo trzani riffovi sastavljeni od "ornamentiranih" intervala kao credo, sa blast beat-om kao podlogom), jebiga taman da je samo jedan bend to provalio bruka ostalih bi se uslepala u povorku, mozda ne za petnes minuta al za koju godinu sigurno...
Ipak sam ja totalni fanatik rane Norveske stilistike, sve, od zvuka i produkcije, preko aranzmana, nacina sviranja gitare, bubnja, je bilo potpuno u slozi sa mojim ocekivanjima i zeljama od muzike. Death Metal, tojest dosta istog, mi je bio i ostao ekstra gotivan, al jebiga, ako meni das gitaru u ruke, mos pogodit sta ce prvo izac