Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 08. 09. 2025. 06:37

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 346 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Next
Author Message
 Post subject: Re: !!!SUFFOCATION!!!
PostPosted: 25. 06. 2009. 21:18 

@kktz....ja tvoje postove citam po dva puta,i opet te ne kontam,o cemu ti pricas zapravo ? mozes li preformulisati predhodni post,ne znAM sta je sa osatalim ja te nisam skonto, nista konkretno nisi rekAO U predhohnom postu!!!!

Profile  

PostPosted: 25. 06. 2009. 21:19 

ma nisu ovi usporili u smislu da imaju doom djelova il nešt, jednostavno sviraju ko i uvjek, samo su stali na loptu, a snaga im možd i veča nego ikada, kontaš. stare njuške.

Profile  

PostPosted: 25. 06. 2009. 21:21 
Moderator

ukratko - jebovassvako :mrgreen: ovo nije tema Kenibl-Suffocation-neki deseti bend prepucavanje, već Suffocation. kakve veze ima CC sa Suffocationom? nit su isti stil, nit su iz iste mahale, a kamol da idu skupa na turneje. ne mogu se poredit ta 2 benda jer svaki svira nešto svoje, i zato CC imaju svoje fanove, a Suffocation svoje.

Profile  

PostPosted: 25. 06. 2009. 21:25 

ok gera, kopcam, sviraju iz gusta a ne da nest dokazu. medical murder, neznam kak vise da objasnim, ostavih tu komentar jer imah dojam da me se proziva jer hvalim underground bendove a sto nekom valjd smeta, pokusah objasnit zast mi ne leze rifovi koje imaju tehnicko brutalni bendovi, jednostavno su drugaciji nego oni u kojima ja uzivam, da sam skolovani muzicar znao bi to objasnit preko nota i sta ja znam, ovako, ebiga, ko kuzi kuzi ko ne ne, opet dobro. ne volimo svi iste stvari u metalu, pa sta, ajde stvarno, uzivajte bez da to kazem sa sarkazmom.

Profile  

PostPosted: 25. 06. 2009. 21:37 

@kktz - ma ti u stvari ne volis death metal, nego volis sjebanu produkciju i pokoji DM rif :D .

volim i ja prljavstinu a la stariji autopsy, al neke podrume, koliko god im muzika valjala, ne mogu slusat, zato sto me iritira takva "produkcija", i imam osjecaj da slusam probe neke.

Profile  

PostPosted: 25. 06. 2009. 21:48 
Moderator

bloodflood wrote:
...i imam osjecaj da slusam probe neke.

pokvarenu vodoinstalaciju :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 25. 06. 2009. 21:53 

haha, pricate a uopce niste poslusali to sto hvalim, ajd bok, tolko o vasem metalu ;)

Profile  

PostPosted: 25. 06. 2009. 21:57 

ma nemoj se ljutit.. :) nasluso sam se ja bolan tih odrona (uslovno receno :) ) davnih dana i tu nema nista interesantno... bar ne meni.. pa to ti je isti skoro slucaj kao i BDM, svi se furaju na isti fol, orginalnost=0 (naravno, ima izuzetaka). tu je glavna furka neki "minimalizam" i sjebana produkcija, jer je to kao "atmosfera"...jah.. :lol: . atmosfera se ne stvara produkcijom...

Profile  

PostPosted: 26. 06. 2009. 04:58 

ne bi se trebala stvarat produkcijom. a akcenat u suffocation muzici nije na tehnickom dijelu, nego old sklul brutalnom, onom teskom zvuku i sirovim rifovima. valjda to tehnicki se cesto spomene jer ljudi deru instrumente. i ja volim crni det metal (ne blek, nego crni :D ), katakombe, sivilo, tegobe, atmosfere folovi, al volim bendove koji muzikom stvaraju taj filing, a ne losim zvukom demo snimka. ne mislim na te bendove oko kojih se svadjate, jer ni sam slusao i ne znam o kojim uopste pricate. al je cinjenica da se danas stvara neki prividan "kultni" status bendova koji nisu ni blizu toga, jedina stvar sto urade je sto gori zvuk i nek sve zuji da se nista ne cuje, i to izgleda ko "zlo". sto mi je presmjesno i djecije. ne kazem ja da ne znaju svirat i to, jer se ne furam ni ja te tehnike i kurcenja i izdrkavanju na instrumentima, to mi se cak najvise gadi. nego kazem da u vecini slucajeva kod tih "kultnih" i "zlih" bendova nema nikakve ideje ni atmosfere ni filinga, nego raja vecinom gleda na to aaaa ludilo underground nista se ne cuje, cisto zlo. iz tog razloga i ne gotivim taj blek metal jer se sva furka vecinom zasniva na tome. opet kazem ne mislim ni na sta odredjeno jer nisam slusao taj ili te bendove oko kojih se vodi prepirka, samo iznosim svoje misljenje.

ne mora bit nikakve tehnike da bi det metal bio dobar, eno incantation, opet da ih spomenem. oni su mi najbolji primjer za taj tegobni, zli, katakombni il kako ga god nazivate det metal, atmosfere i tegobe nevidjene, zvuk super, produkcija isto tako, atmosfera najbolja u det metalu, a jednostavnost maximalna. tako se dobije ta atmosfera o kojoj se prica, a ne losim zvukom, snimkom itd... mislim i oni sviraju za sebe sigurno, al bar cujem sta sviraju.

Profile  

PostPosted: 26. 06. 2009. 16:21 

a sto mozete srati..

Ugl meni je drago sto bend josh svira, sto prave nove stvari i sto se nisu prodali...

I da se ovaj album snimio kao sto se snimalo prije 15-20 godina bio bi isto tako brutalan..

Moze se toi sad postici ali suffo to ocigledno nije htio.. uradili su cistu gotivnu produkciju koja meni licno odgovara..

Mada kazem gitare su mogle biti malo brutalnije.. ne mislim na riffove nego na sam zvuk

Profile  

PostPosted: 26. 06. 2009. 16:58 
Moderator

Striker wrote:
Moze se toi sad postici ali suffo to ocigledno nije htio.. uradili su cistu gotivnu produkciju koja meni licno odgovara..

Mada kazem gitare su mogle biti malo brutalnije.. ne mislim na riffove nego na sam zvuk

ja sam se dugo radovao ovom albumu, ne toliko koliko sam se onda radovao 'Suffocationu' (koji me, usput rečeno, razočarao kad sam ga čuo, tako da na kraju album nisam valjano želio poslušati sljedećih pola godine nakon što je izašao), ali sam se baš pitao šta će ovaj put uradit/zabrljati (jer već je postalo normalno očekivat od njih da će negdje napravit zajeb). ali kad sam čuo prvu pjesmu čuo sam nešto sasvim novo; ne samo Suffocation riffove, prerade starih riffova i kopije posljednjih, nego sasvim novu muziku koju od ovog benda nisam čuo. i to m ise svidjelo. prva pjesma je uvertira i ukazuje šta slijedi, i ako se nekome ne sviđa prva, može komotno prestat slušat album nakon toga.

meni je važno da su ljudi snimili album koji je slušljiv, jak, dobro isproduciran (jest, gitare jesu malo 'slabe', ali kad odvrneš zvučnike sve je to normala :D ), i sve u svemu mi je dobar i može se brojat kao 4. najbolji CD snimljen i 3. najbolji album.

kraj svake priče :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 14. 11. 2009. 03:53 

http://www.youtube.com/watch?v=EEYSU4XGLpI

video je premjerno prije sat vremena pusten na internet :)

Profile  

PostPosted: 14. 11. 2009. 05:41 

hehe beton spot. frenk sve zivahniji, na kraju ce se bacat po stejdzu ko korer. vec izgleda ko da je iz madball-a doso :mrgreen:
konacno nesto normalno na dm forumu...

Profile  

PostPosted: 20. 11. 2009. 14:26 
izaslo 27og oktobra

The Close of a Chapter: Live in Quebec City

Image

1. Infecting The Crypts
2. Thrones of Blood
3. Surgery of Impalement
4. Catatonia
5. Liege of Inveracity
6. Despise the Sun
7. Subconsciously Enslaved
8. Immortally Condemned
9. Effigy of the Forgotten
10. Tomes of Acrimony
11. Breeding the Spawn
12. Pierced from Within
13. Funeral Inception

DOWNLOAD:

http://www.mediafire.com/?zmw2ymrmzjn

PostPosted: 20. 11. 2009. 14:30 

zahvaljujem!

da hoce kakav dvd izdat..

Profile  

PostPosted: 20. 11. 2009. 16:11 

SODOM wrote:
izaslo 27og oktobra

al prije 3 godine, snimljeno prije 4... ajd ne kasnis puno :lol:

Profile  

PostPosted: 20. 11. 2009. 17:17 
ne budi ovan :razz:

ovo je ko neki drugaciji mix ovo ono,a taj Live album na koji ti mislis se zove samo The Close of the chapter i snimljen je 2005te i izdan je od strane benda, bez ikakvih isjecaka izmedju pjesama ovo ono...ovaj je izdan od strane Releapse Recordsa

ev i kavera "orginalnog" izdanja

Image

PostPosted: 20. 11. 2009. 17:23 

sodome, to je isti album, isti snimak sa turneje souls to deny... nije oficijalni live album kako god, nego bootleg, imas 2,3 verzije tih kavera, raznih boja :-) prvo je izasao onako grubi snimak neobradjen 2005, a nakon toga 2006 na jesen nekad izmixan i obradjen live album, tj bootleg. i to sve imam jedno 3 i po godine vec. isti je mix isto je sve, ove godine nije izaslo nista novo osim novog albuma.

Last edited by Addi on 20. 11. 2009. 17:25, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 20. 11. 2009. 17:24 
Moderator

vjerovali ili ne - Sodomija je u pravu, a i Adi :mrgreen: službeno izdat kao LIVE ALBUM od Relapse recordsa. iste pjesme, sve isto, samo je sad izdala disco.kuća.

http://www.metal-archives.com/release.php?id=254016

Profile  

PostPosted: 20. 11. 2009. 17:28 

ma obicno reizdanje onog albuma od prije 4 godine ba... pa jebote svake godine haman svaki bend izbaci po koje reizdanje, eno metalika je sve zive albume izbacila sad ponovo, pa necu ih skidat zbog toga :-)
evo...
Relapse Records released the effort as "The Close of a Chapter: Live in Quebec
City", on October 27, 2009 in North America and November 2, 2009
internationally.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 346 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]