ne bi se trebala stvarat produkcijom. a akcenat u suffocation muzici nije na tehnickom dijelu, nego old sklul brutalnom, onom teskom zvuku i sirovim rifovima. valjda to tehnicki se cesto spomene jer ljudi deru instrumente. i ja volim crni det metal (ne blek, nego crni

), katakombe, sivilo, tegobe, atmosfere folovi, al volim bendove koji muzikom stvaraju taj filing, a ne losim zvukom demo snimka. ne mislim na te bendove oko kojih se svadjate, jer ni sam slusao i ne znam o kojim uopste pricate. al je cinjenica da se danas stvara neki prividan "kultni" status bendova koji nisu ni blizu toga, jedina stvar sto urade je sto gori zvuk i nek sve zuji da se nista ne cuje, i to izgleda ko "zlo". sto mi je presmjesno i djecije. ne kazem ja da ne znaju svirat i to, jer se ne furam ni ja te tehnike i kurcenja i izdrkavanju na instrumentima, to mi se cak najvise gadi. nego kazem da u vecini slucajeva kod tih "kultnih" i "zlih" bendova nema nikakve ideje ni atmosfere ni filinga, nego raja vecinom gleda na to aaaa ludilo underground nista se ne cuje, cisto zlo. iz tog razloga i ne gotivim taj blek metal jer se sva furka vecinom zasniva na tome. opet kazem ne mislim ni na sta odredjeno jer nisam slusao taj ili te bendove oko kojih se vodi prepirka, samo iznosim svoje misljenje.
ne mora bit nikakve tehnike da bi det metal bio dobar, eno incantation, opet da ih spomenem. oni su mi najbolji primjer za taj tegobni, zli, katakombni il kako ga god nazivate det metal, atmosfere i tegobe nevidjene, zvuk super, produkcija isto tako, atmosfera najbolja u det metalu, a jednostavnost maximalna. tako se dobije ta atmosfera o kojoj se prica, a ne losim zvukom, snimkom itd... mislim i oni sviraju za sebe sigurno, al bar cujem sta sviraju.