biafra wrote:
evo dio intervjua sa the aebyss:
Mozes li mi za kraj reci zasto niste mogli doci na turneju po bivsoj Jugoslaviji? Kreator i Destruction su dosli, ali bez vas...
Tom Angelripper: Razlog je opet bilo nase vrijeme. Ostali u bendu su morali raditi, tako da je za nas dio turneje po Finskoj bio posljednji. Krivo nam je sto nismo dosli, ali jednostavno nije bilo u nasoj moci. Nadam se da cemo dobiti druge mogucnosti da sviramo po bivsoj Jugoslaviji, pa da i kod vas svratimo. Ja bi to jako volio. Bilo bi super kada bi se u Sarajevu mogao organizovati neki festival sa vise bendova. Sodom bi rado bio tu!
damn!
Sodom je trebo u Ankari zadrljat mada ja mislim da ce ih Destruction to zamjenit na nekom masivnom Open Air festivalu.
U biti svi veci, stariji bendovi danas se orijentisu na strasno uspjesne festivale, nikog vise ne boli kurac za turneje i koncerte. Honorari su veci, publika je veca, vise se merchandisea proda, a raji cundara. Mislim festival je ekstra format, ogroman dernek pod nebom ali za prave fanatike nekih odredjenih bendova koji zele da osjete i vide tu specificnu energiju koju samo mala svirka moze priustit to je prilicno losa zamjena u biti.
Sodom bi definitivno trebao biti prvi na listi bilo kakvih ozbiljnijih koncertnih organizatora u BiH. Mislim da je Njemacki thrash ima neprikosnoven status u nasoj zemlji, i nakon Destructiona i Kreatora ovo je jedina preostala "legenda" za koju bi se svi (dederi, blekeri, koreri, rokeri, metalci, pankeri) u ovoj zemlji i dalje trebali potrudit. Ja mogu samo reci da ce Kill Rape Violate Propaganda ucinit sve sto je u nasoj moci da se nadje povoljna solucija za sve involvirane u bliskoj buducnosti, ali kako stvari stoje trenutno, morat ce mo sacekat jednu pravu Evropsku turneju.
I jos nesto: pun mi je kurac vise odlazaka u Zagreb na koncert, jebo to, mislim sve je to udure, ali hocu u svom gradu, sa svojom rajom, da se bez pardona bijem i sutam.