Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 00:07

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2004. 01:31 

biafra wrote:
evo dio intervjua sa the aebyss:

Mozes li mi za kraj reci zasto niste mogli doci na turneju po bivsoj Jugoslaviji? Kreator i Destruction su dosli, ali bez vas...

Tom Angelripper: Razlog je opet bilo nase vrijeme. Ostali u bendu su morali raditi, tako da je za nas dio turneje po Finskoj bio posljednji. Krivo nam je sto nismo dosli, ali jednostavno nije bilo u nasoj moci. Nadam se da cemo dobiti druge mogucnosti da sviramo po bivsoj Jugoslaviji, pa da i kod vas svratimo. Ja bi to jako volio. Bilo bi super kada bi se u Sarajevu mogao organizovati neki festival sa vise bendova. Sodom bi rado bio tu!

damn!

Sodom je trebo u Ankari zadrljat mada ja mislim da ce ih Destruction to zamjenit na nekom masivnom Open Air festivalu.

U biti svi veci, stariji bendovi danas se orijentisu na strasno uspjesne festivale, nikog vise ne boli kurac za turneje i koncerte. Honorari su veci, publika je veca, vise se merchandisea proda, a raji cundara. Mislim festival je ekstra format, ogroman dernek pod nebom ali za prave fanatike nekih odredjenih bendova koji zele da osjete i vide tu specificnu energiju koju samo mala svirka moze priustit to je prilicno losa zamjena u biti.

Sodom bi definitivno trebao biti prvi na listi bilo kakvih ozbiljnijih koncertnih organizatora u BiH. Mislim da je Njemacki thrash ima neprikosnoven status u nasoj zemlji, i nakon Destructiona i Kreatora ovo je jedina preostala "legenda" za koju bi se svi (dederi, blekeri, koreri, rokeri, metalci, pankeri) u ovoj zemlji i dalje trebali potrudit. Ja mogu samo reci da ce Kill Rape Violate Propaganda ucinit sve sto je u nasoj moci da se nadje povoljna solucija za sve involvirane u bliskoj buducnosti, ali kako stvari stoje trenutno, morat ce mo sacekat jednu pravu Evropsku turneju.

I jos nesto: pun mi je kurac vise odlazaka u Zagreb na koncert, jebo to, mislim sve je to udure, ali hocu u svom gradu, sa svojom rajom, da se bez pardona bijem i sutam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2004. 06:02 

I jos nesto: pun mi je kurac vise odlazaka u Zagreb na koncert, jebo to, mislim sve je to udure, ali hocu u svom gradu, sa svojom rajom, da se bez pardona bijem i sutam.[/quote]

Uze mi rijec(i) iz usta, do kad cemo "s Cickom" u Zg na koncerte i do kad cemo mirno stajat i govorit s ushicenjem: "Hej. znas da Iron Maiden svira u Zagrebu?!Supereeeeer"Nemam nista protiv Zg, super mi je tamo svaki put, al tuzno je to vidjet kad nas svi zaobidju, evo Purple primjera, Slovenija->Zagreb->JEBO SARAJEVO->Beograd...tuzno i do kad?Neke stvari mogu zavisiti i od nas, samo malo vise angazmana, ja sam pokusao s tim Sodomom iz ciste zelje da ih vidimo u Sa jer volim taj band i nisam mogao sve sam, pitao sam neku raju da se zajedno malo "razletimo" i dobio sam 0 pozitivnih odgovora, izuzetak su KoldVoid i momak iz Walk Recordsa a njih i ne znam licno, al su se ljudi javili ponudili kakvu - takvu pomoc u okviru svojih mogucnosti....ma tako nam i treba kad samo znamo zapomagat, vecina zeli sve na gotovs.Ne kazem da nema casnih izuzetaka i svaka cast nekim ljudima sa Rock-Planeta, ali kome je palo na pamet da neki fanzin skromni pokrene, kome je palo na pamet da nekom bandu mail napise, otvorite jebeni Metal Express i vidite koliko fanzina ima iz Srbije, Makedonije itd....a koliko iz Bosne, sta mislite koja je sansa da i mi ovdje dobijemo neki pravi Rock/Metal Magazin???Pa mi fanzina skoro da i nemamo.....Jos malo i Albanija ce nas pregazit, neka, tako nam i treba, dobro nam je!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 04. 2004. 17:23 

imas pravo. ali evo cuo sam da bi mogo neki fanzin se uskoro pokrenut. nadam se da ce biti sve ok s tim. To bi bilo extra jer raji fakat treba nesto tako ovde u bosni, a cuo sam da ce i neki mozda promo cd ici uz njega.

Imamo hidden throne ito je to koliko ja znam!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 04. 2004. 12:55 
Administrator

Zasad imamo samo jedan fanzin Hidden Throne, ne znam sta je sa onim banjaluckim BL Metal jel jos uvijek postoji?
Sto se tice e-zineova tu smo puno bolji imamo:
http://www.theaebyss.com
http://www.metal.rs.ba
http://www.scissors.tk
http://www.rock-planet.com

A sto se tice Sodom mislim da bi koncert u SA mogao upalit jedino ako ne bi isli u Beograd pa bi mogli ocekivat dosta fanova iz RS i Srbije.
Sa bh. metalcima je malo rizicno radit, sumnjam da bi bilo vise od 300-400 ljudi iz BiH. Treba se organizovat i da svako pokusa naci kakvog sponzora jer fakat se moze izvuci lova od drzavnih firmi, stranaka i jacih privatnika ali treba stela. Stavit cijenu standardnih 30-35KM + sponzori i mogli bi se sutat uz Sodom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 04. 2004. 20:45 

sa 30-35 maraka bi imo jedno 150 ljudi na sodomu, dosli bi samo zagrizeni i to iz SA i okoline

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 04. 2004. 22:23 

i to sto kazes, u nas fizikaner mora za tu lovu sljakat dva dana.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 04. 2004. 01:01 

Afraid To Shoot Strangers wrote:
I jos nesto: pun mi je kurac vise odlazaka u Zagreb na koncert, jebo to, mislim sve je to udure, ali hocu u svom gradu, sa svojom rajom, da se bez pardona bijem i sutam.

Uze mi rijec(i) iz usta, do kad cemo "s Cickom" u Zg na koncerte i do kad cemo mirno stajat i govorit s ushicenjem: "Hej. znas da Iron Maiden svira u Zagrebu?!Supereeeeer"Nemam nista protiv Zg, super mi je tamo svaki put, al tuzno je to vidjet kad nas svi zaobidju, evo Purple primjera, Slovenija->Zagreb->JEBO SARAJEVO->Beograd...tuzno i do kad?Neke stvari mogu zavisiti i od nas, samo malo vise angazmana, ja sam pokusao s tim Sodomom iz ciste zelje da ih vidimo u Sa jer volim taj band i nisam mogao sve sam, pitao sam neku raju da se zajedno malo "razletimo" i dobio sam 0 pozitivnih odgovora, izuzetak su KoldVoid i momak iz Walk Recordsa a njih i ne znam licno, al su se ljudi javili ponudili kakvu - takvu pomoc u okviru svojih mogucnosti....ma tako nam i treba kad samo znamo zapomagat, vecina zeli sve na gotovs.Ne kazem da nema casnih izuzetaka i svaka cast nekim ljudima sa Rock-Planeta, ali kome je palo na pamet da neki fanzin skromni pokrene, kome je palo na pamet da nekom bandu mail napise, otvorite jebeni Metal Express i vidite koliko fanzina ima iz Srbije, Makedonije itd....a koliko iz Bosne, sta mislite koja je sansa da i mi ovdje dobijemo neki pravi Rock/Metal Magazin???Pa mi fanzina skoro da i nemamo.....Jos malo i Albanija ce nas pregazit, neka, tako nam i treba, dobro nam je![/quote]

Tako buraz, to. Kozeljnik u zadnjem MEX-u veli da Srbija nema BM scenu. BOSNA NEMA NISTA SCENU. 99% ovih ispod 17 sto postaju ovdje NE ZNA STA JE JEBENI FANZIN. Ali polako ce se pocet stvari mijenjat, samo je sramota sto se 9 godina haman spavalo. Da se radilo nesto drugacija bi bila pjesma.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 05. 2004. 19:35 

nije bosna jedina koja nema NISTA scenu. neznam za ostale gradove u HR ali u rijeci nema ni kurca od metala. ponekad se zalomi nekakva gitarijada il nešto al u principu nema skoro niti jednog mjesta di bi mogao otic i slusat metal! ali to ne znači da rijeka nema pristojan broj metalaca i metalki :wink:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]