Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 10:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1435 posts ]  Go to page Previous  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 16:54 

ma 3..na lijepe oci :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 16:55 
ma malo over forsirana ona priča u prvom licu,sve u svemu,ljepo odrađeno

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 16:59 

haha ej nemam stvarno snage za jedan rušilacki kriticki osvrt na sin sity
8)
al da,vizuelno lijepo odraðeno

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 18:37 
Moderator

Na FTV sinoc bio Allenov Everything You Ever Wanted To Know About Sex,mislim....amejzing,a onda poslije toga Bal Vampira Polanskog...bolje nemre vece proci
ako ste propustili jebga,seb ste krivi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 11. 2005. 22:35 

biafra wrote:
Na FTV sinoc bio Allenov Everything You Ever Wanted To Know About Sex,mislim....amejzing,a onda poslije toga Bal Vampira Polanskog...bolje nemre vece proci
ako ste propustili jebga,seb ste krivi

Hehe, preduhitrio si me.. taman ja pošla napisati da sam ga gledala. Mislim.. Vudi Alen iz faking džinijus.. :D Prepreprepredobar filmmm.. Odavno nisam gledala nešto slično :D:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 00:58 

gopeth wrote:
haha ej nemam stvarno snage za jedan rušilacki kriticki osvrt na sin sity
8)

Sure, posto realno gledajuci nemas dovoljno realnih argumenata da ga 'srusis' osim na nekom jedan od dva'es subjektivnih ispodprosjecnih misljenja.. ;P a i da si fan originalnih SC stripova, a onda vidis da je jako fluidno prezentirano i na velikom ekranu te zasluzeno nosi epitet najbolje ekranizacije nekog stripa, imao bi ih jos manje..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 01:05 

On topic, onaj tko se smatra FF fanom, a narocito FF VII story line-a, a nije dosad pogledao Advent Children nek to ovog momenta uradi.. nabavih prije nesto vremena, pogledah ga sinoc po drugi put i ista konkluzija - genijalno odradjeno.. vizualno ostvarenje godine, superiorna pc animacijska prezentacija neprikosnovena u bilo kojem pogledu.. jedina mala zamjerka se odnosi na nastavak price, sto se moglo jos malo razraditi te karakterizacija, al to su tolike sitnice, pogotovo za one koji poznaju pricu koja prethodi ovoj, da nisu vrijedne spomena..
Mijenjam misljenje o svim dosadasnjim OST-ovima, NAJBOLJA muzika u jednom filmu.. Nobuo Uematsu je neprikosnoveni genije svoje vrste koji je pratio ovaj serijal od samog osnutka i ispratio ga do svog vrhunca te prezentira neke od najboljih svojih skladbi na ovom uratku uz prepoznatljive melodije originalne sedmice.. Ako bude srece nastaviti ce praviti genijalnu podlogu za FF tematiku (a i sire) jos jako dugo.. Squaresoft owns.. punkt..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 01:36 

Sin City sam gledao u kinu, i pokajao sam se sto sam otisao. Iako je boji od vecina filmova radjenih po stripovima, svejedno je naporan. Inace volim stripove, ali stvari koje glatko prolaze u stripu na filmu djeluju glupo.

Sto se mene tice, konacan zakljucak je jednostavan: film + strip = sranje

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 01:48 

Tebi naravno, al millions would disagree.. stvar je u tome sto je u ovom filmu ispalo sasvim u redu, a ako si k tome citao doticni strip shvatio bi i zasto.. stvar je u prezentaciji i duhu tog istog stripa koji je, ponavljam, dobro prenijet na veliko platno.. e sad, naporan ti moze biti, ali boze moj, naporan je i meni Kum u biti tematski, al ga svejedno ne mogu osporiti, a to stoji i za Sin City.. ;P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 01:49 
Administrator

Lady Godiva wrote:
nie nie,4+

cista 5 sto se tice filmova radjenih po stripu. pa 5 klasa ispred svih ostalih..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 19:23 

ozbiljnost svog komentara gore o tome da cu da 'rusim' mislim da sam okarakterisao tim šaljivim smajlijem.

subjektivan u nekom pogledu i jesam jer nit sam ljubitelj stripa a ekranizacije zaobilazim ma ko god da ih potpisuje,jer su sve redom napucane najmodernijim krikom specijalnih efekata,zatim glumcima od cije pojave zastaje dah i koji su prosli kroz sto i jedan filter da po savrsenosti nadmasuju strip junake koje igraju,uz to povezujem i nevjericu koja prati gledaoca jer sve to lici na kompj.animaciju a ne na ljude od krvi i mesa...a krv,meso i usputni,vrlo cesti masakri,su uzasno nepotrebni..o dijalozima da ne govorim,sve sama gomila macho proseravanja uz nerealno iscenirane situacije..strip je trebao ostati strip!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 11. 2005. 20:21 
ou you have no idea of what you have done arch :lol:

Post subject:
PostPosted: 16. 11. 2005. 01:43 

Oh yes I bloody do..
A e pa, u kontradikciji su ti dvije recenice, 'nisam ljubitelj stripa' te 'strip je trebao ostati strip', prvotno zbog cinjenice da doticni strip vrlo vjerojatno nisi citao, a drugo jer opcenito ne volis stripove kao ni njihove ekranizacije, prema tome samom tom cinjenicom ulazis u konflikt interesa i subjektivnu predrasudu ponukanu brojnim Spidermanima, Batmanima te Hulkovima sto proizvodi odmah u startu negativan odnos prema filmu.. glupo, isto kao da ja pratim i ocijenjujem vrijednost neke srceparajuce drame, nit pratim, nit zelim, nit me zanima.. al zato ne komentiram.. nego, s tim ekranizacijama bi se u biti slozio ustvari da nisam gledao Sin City jer bolja ekranizacija nekog stripa (a jesam strip fan i gledao sam vecinu ekranizacija doticnih stripova) nije dosad vidjena.. i to je moja subjektivna ali i objektivna ocjena.. napucane najnovijim krikom modernih efekata..? ne moze film biti dobar i uz to..? nema primjera za to..? I don't think so, nedovoljan razlog i cisto generaliziranje jer film se ne oslanja toliko na vizualnost koliko na originalnu pricu doticnog stripa.. glumci..? izbor los il sta, prepoznati mozda pa se dolazi do overclassynessa i spektakla i time gubi taj underground far away from Hollywood shmek..? glupost.. Del Toro je primjerice odradio odlicnu ulogu, kao i vecina ostalih i ni po cemu ne narusavaju niti nadmasuju heroje koje portretiraju u ekranizaciji.. strip je vec davno presao u kultni status, cilj je bio ne izofirati ga, sto se i nije dogodilo.. krv, meso i usputni masakri..? oni su dio originalne price a mislim da je ocit i that special Tarantino touch.. ako ti se ne 'svidjaju', ne svidja ti se nacelno ni vecina Tarantinovih uradaka.. dijalozi..? takodjer dio originalne price i ono sto je plijenilo pozornost ljudi koji su citali taj strip, mislim, halo, strip je bio zamisljen kao ultrabrutalni prikaz grada ultimativnih grijeha, i Miller je u suradnji s Rodriguezom odlicno prenio taj duh.. to sto ti se ne svidja je opet cista subjektivnost, jer veze sa stripom itekako ima.. nerealno inscenirane situacije..? eh, da se ne ponavljam.. a i ovaj, sve je to make believe znas, ne tezi film realnosti, film tezi biti sto blizi svojoj podlosci, a bogami ako se mene kao fana pita poprilicno je blizu dosao.. sve drugo je stvar ukusa, a jos jednom kazem posto ocito nisi fan nit doticnog stripa, a ni ostalih, samim time ne mozes imati potpunu objektivnost te u startu ti film izmice iz 'kontrole' posto ga osudjujes odmah u startu na 'jos samo jednu dosadnu ekranizaciju stripa'.. ;P
A Sin City deserves more.. much.. more.. najbolja strip ekranizacija, punkt.. ;P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 11. 2005. 02:59 
Administrator

Quote:
cinjenicom ulazis u konflikt interesa i subjektivnu predrasudu ponukanu brojnim Spidermanima, Batmanima te Hulkovima sto proizvodi odmah u startu negativan odnos prema filmu

Sinoc sam pregledo nvog Batmana. Meni je odlican!!! Moze se porediti sa Jockerom i Burtonovim Batmanima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 11. 2005. 03:07 

Dobar je zadnji Batman, dapace najbolji dosad.. usao je u kvotu s ostalima, dapace moram priznati i pomalo nezasluzeno, cisto zbog Schumacherovih perverzija s Batman i Robin te Batman Forever.. ostali su ok, uz ogromni naglasak na zadnje ostvarenje.. dobar..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 11. 2005. 14:32 

e gledal ko ciklus Blues cetvrtkom..zadnji bio Zagrijavanje ðavoljom vatrom
extra dokumentarac..

sinoc bio Kuca pijeska i magle..i nije los film,drzao me budnim :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 11. 2005. 14:57 

Batman je relativno dobar, bar su se potrudili da objasne vecinu stvari i to su odradili prilicno uspjesno.

Jedino je zaplet (nacin na koji negativci zela unistiti Gotham...) pravo nainvan.

Sto se tice ovog velikog osvrta na Sin City, ocigledno polazis od predpostavke da je strip savrsen i mjerilo kvaliteta.
Ja ga nisam citao(niti namjeravam), ali zar je film namjenjen samo onima koji su ga citali? Prica o tome da ga kao casual gledaoc ne mogu razumjeti je totalno naivna. Cisto sumnjam da je film pravljen samo za one koji su citali strip. A to poklapa li se sa stripom ili ne za mene je sasvim irelevantno.

Primjetio sam da imam uzasnu averziju prema akcionimn filmovima, pogotovo holivudske produkcije, u kojima glavni junak bez problema pobije omanju vojsku, plavuse upadaju u baze podataka CIA-e i razni Svarcnegeri vode naucno istrazivacke projekte :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 11. 2005. 23:06 

AdVers wrote:

Sto se tice ovog velikog osvrta na Sin City, ocigledno polazis od predpostavke da je strip savrsen i mjerilo kvaliteta.
Ja ga nisam citao(niti namjeravam), ali zar je film namjenjen samo onima koji su ga citali? Prica o tome da ga kao casual gledaoc ne mogu razumjeti je totalno naivna. Cisto sumnjam da je film pravljen samo za one koji su citali strip. A to poklapa li se sa stripom ili ne za mene je sasvim irelevantno.

Ne.. polazim od gopethove pretpostavke da nije strip ljubitelj uopce, kao ni ekranizacija stripa opcenito (ne samo ovog), prema tome sve da je strip i savrsen nekim cudom ne bi mu se vjerojatno svidjeo, kao ni ekranizacija istog jer kako sam rece svejedno mu je tko potpisuje, sve je nakrcano efektima, kiceno etc. sto u startu u njegovom umu stvara neku vrstu barijere, predrasude prema filmu.. sto je nerealno, jer Sin City ne zasluzuje takvu generalizaciju, plus dolazi u kontradikciju svojim postom i razmisljanjem o ekranizaciji sto vec naznacih pa da se ne ponavljam..
Strip nije savrsen, niti sam bilo gdje rekao da jest.. al da je odlican, meni bogami jest (ne moras citati mislim, cisto govorim o originalnoj prici) i bilo mi je jako drago vidjeti da su taj osjecaj, feeling koji se u stripu imao dobro prenijeli na veliko platno i da nisu razocarali fanove.. to je bila svrha posta i razlog pomalo duzem objasnjenju.. Film nije pravljen samo strip fanovima, naravno, ali ce ga fan ipak bolje moci pratiti, a i casual viewer moze sasvim dobro uzivati u njemu.. To sto je tebi irelevantno poklapa li se prica ili ne je vec do tebe.. meni nije irelevantno.. da je irelevantno pravili bi zasebnu pricu, a ne isli po originalnoj podlosci Sin City-a, sto je logicno posto je ekranizacija doticnog, vec bi pravili nesto sasvim drugo..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 11. 2005. 03:12 
Administrator

Sinoc gledah Mean Creek.. kako djeca mogu biti grozna, ali deba je zasluzio :) ko je gledo zna o cemu govorim..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 11. 2005. 20:18 

Za sve ljubitelje kultnih filmova: Nedjelja 27.novembar 22:15 (FTV), Gradjanin Kane ;)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1435 posts ]  Go to page Previous  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]