Oh yes I bloody do..
A e pa, u kontradikciji su ti dvije recenice, 'nisam ljubitelj stripa' te 'strip je trebao ostati strip', prvotno zbog cinjenice da doticni strip vrlo vjerojatno nisi citao, a drugo jer opcenito ne volis stripove kao ni njihove ekranizacije, prema tome samom tom cinjenicom ulazis u konflikt interesa i subjektivnu predrasudu ponukanu brojnim Spidermanima, Batmanima te Hulkovima sto proizvodi odmah u startu negativan odnos prema filmu.. glupo, isto kao da ja pratim i ocijenjujem vrijednost neke srceparajuce drame, nit pratim, nit zelim, nit me zanima.. al zato ne komentiram.. nego, s tim ekranizacijama bi se u biti slozio ustvari da nisam gledao Sin City jer bolja ekranizacija nekog stripa (a jesam strip fan i gledao sam vecinu ekranizacija doticnih stripova) nije dosad vidjena.. i to je moja subjektivna ali i objektivna ocjena.. napucane najnovijim krikom modernih efekata..

ne moze film biti dobar i uz to..

nema primjera za to..

I don't think so, nedovoljan razlog i cisto generaliziranje jer film se ne oslanja toliko na vizualnost koliko na originalnu pricu doticnog stripa.. glumci..

izbor los il sta, prepoznati mozda pa se dolazi do overclassynessa i spektakla i time gubi taj underground far away from Hollywood shmek..

glupost.. Del Toro je primjerice odradio odlicnu ulogu, kao i vecina ostalih i ni po cemu ne narusavaju niti nadmasuju heroje koje portretiraju u ekranizaciji.. strip je vec davno presao u kultni status, cilj je bio ne izofirati ga, sto se i nije dogodilo.. krv, meso i usputni masakri..

oni su dio originalne price a mislim da je ocit i that special Tarantino touch.. ako ti se ne 'svidjaju', ne svidja ti se nacelno ni vecina Tarantinovih uradaka.. dijalozi..

takodjer dio originalne price i ono sto je plijenilo pozornost ljudi koji su citali taj strip, mislim, halo, strip je bio zamisljen kao ultrabrutalni prikaz grada ultimativnih grijeha, i Miller je u suradnji s Rodriguezom odlicno prenio taj duh.. to sto ti se ne svidja je opet cista subjektivnost, jer veze sa stripom itekako ima.. nerealno inscenirane situacije..

eh, da se ne ponavljam.. a i ovaj, sve je to make believe znas, ne tezi film realnosti, film tezi biti sto blizi svojoj podlosci, a bogami ako se mene kao fana pita poprilicno je blizu dosao.. sve drugo je stvar ukusa, a jos jednom kazem posto ocito nisi fan nit doticnog stripa, a ni ostalih, samim time ne mozes imati potpunu objektivnost te u startu ti film izmice iz 'kontrole' posto ga osudjujes odmah u startu na 'jos samo jednu dosadnu ekranizaciju stripa'.. ;P
A Sin City deserves more.. much.. more.. najbolja strip ekranizacija, punkt.. ;P