Postulat? Jel’ to ono sto se prodaje u paketicima od 3 komada, a ponekad budu one promocije “platis 2 a dobijes 3�

Apsolutno se ne slazem da bi se trebalo raditi o postulatu, kad bi bilo po tvome svi bi imali neku homogenu ideju o filmu, tipa: “Ma nije nist’ posebno, ali pravo sam se proveo gledajuci ga, lagan hororcic bez nekih visokih ambicija, bas ono sto mi je trebalo u ovoj kisovitoj veceriâ€. Dok je ovaj film (1000 leseva) potpuno podjelio kritiku i gledaoce, sto obicno ne biva sa anonimnim izdanjima. Kad je Kubrickova Odiseja 2001 prvi put prikazana citava sala je zvizdala, a radi se o jednom od najvecih ostvarenja svjetske kinematografije. Daleko od toga da poredim Kubricka sa Zombiem (ne daj Boze) ali po meni oba filma imaju nesto zajednicko: u svome kontekstu su jebeni kult! Evidentno je da Zombie objerucke crpi inspiraciju iz Hooperovog The texas chainsaw massacre (masterpiece), ali to mu je samo polazna tacka, kasnije radnja uzima svoj pravac i kao sto Gogi kaze kao da gledas strip cije se stranice same listaju pred tobom. Glumci nemaju pojma o glumi, ali ako ne obracas (zlonamjerno) paznju i ne primjeti se, jer interpretiraju tol’ko bizarne likove da sve ostalo prelazi u drugi plan.
Slazem se sa tim da Zombie nema puno veze sa rezijom, ali idu mi vec pomalo na penis oni reziseri sto furaju uvijek isti clichè, jebi ga, odes pogledat’ Carpentera, Cravena, Romera, Argenta, i ostale lafo bogove horrora i vec znas sta te ceka, dok je meni Kuca hiljadu leseva bio “saka u nos†film, ima tako malo logike da ne mogu a da ga ne obozavam.
Naravno, opet treba spomenut’ onu osnovnu frazu, koja sve ovo drzi na nogama-“de gustibusâ€, jer neko voli da je ravno (jel ovo raaavno, jel ovo ravnooo?

) i da se prate standardi, dok kod mene vrijedi ona “sto je vise grotesque to bolje..†Ali da ne duzim, ponavljam: jebeni kult! Slazem se s tobom Gogi da je The Devil’s rejects na dosta nizem nivou, ali dovoljni su mi oni ludi dijalozi u nekoliko scena da mu dam vise nego dobru ocjenu.
P.S. Ode: “rusenje svih pravila bilo kakvog ukusaâ€- et’ upravo si navela moju definiciju moderne umjetnosti-