Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 23:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Horror filmovi?
PostPosted: 13. 12. 2006. 21:47 

Danas me svasta nesto skakljuska, ili ti ga drugim rijecima, da mi je sve dileme razrijesit’.. Al’ ovo je zadnja tema koju postavljam, obecavam, dabogda vam pala mramorna ploca od 50kg na glavu ako lazem. :lol:
Siguran sam da ovdje ima dosta raje koja poput mene obozava horror filmove, pa ce valjda neko i odgovoriti.
Evo ovako: gledao sam oba filma Rob-a Zombie-a, t.j. HOUSE OF 1000 CORPSES i THE DEVIL’S REJECTS s rajom u kinu. (nas pet, svi lafo metalci).
Nakon prvog ja odusevljen, kult nad kultovima, jos jedan jaran se slaze sa mnom, a ostali kazu da je kurcina od filma.
The Devil’s rejects smo gledali nas 3, meni super film, nije kao prvi, ali super, ova dvojica kazu srednja zalost.
Nakon toga sam pricao sa rajom, i dosta njih (vecina) rekose da su im oba filma sranje zivo.
De gustibus, naravno, ali ne kontam kako to da je nesto sto se meni pravo svidja ostalim ljudima skrooz beze.
Jeste li gledali? Sta mislite?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 18:18 

hehe, ma samo ti postavljaj teme ba, ko jebe ono sto pricaju drugi...
pogledao sam oba dva ( iako mislim da ima jos jedan njegov film, prije kuce hiljadu leseva... ). prvi mi se stvarno svidio, prvenstveno zbog stripovske atmosfere, simpaticnih likova ( koliko god bili ludi, nekako vas natjeraju da ih zavolite :D ),manijakalne price itd. drugi mi se nije ni sekunde svidio, prvo zbog toga sto mi je nekako previse ozbiljan a drugo, sto se odmakao od tresh filmovako fol sad naucio rezirati p... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 20:55 

LONG LIVE TRASH HORROR BLASFEMIJA!!!

Ma, joo, Zombie i rezija nidje veze, al' za takve uradke mu i ne treba vise znanja :lol: Sve je to zdrava zabava i tako i treba biti shvacena. Niti treba, niti ce u tome ikad biti neke umjetnicke vrijednosti, osim ako pod tim ne podrazumijevamo rusenje svih pravila bilo kakvog ukusa.

Hapa, ba, ti sve u nekim dilemama, al' mi se nesto previse preispitujes oko stvari koje bi trebale biti postulat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 22:44 

Postulat? Jel’ to ono sto se prodaje u paketicima od 3 komada, a ponekad budu one promocije “platis 2 a dobijes 3”? :lol: Apsolutno se ne slazem da bi se trebalo raditi o postulatu, kad bi bilo po tvome svi bi imali neku homogenu ideju o filmu, tipa: “Ma nije nist’ posebno, ali pravo sam se proveo gledajuci ga, lagan hororcic bez nekih visokih ambicija, bas ono sto mi je trebalo u ovoj kisovitoj veceri”. Dok je ovaj film (1000 leseva) potpuno podjelio kritiku i gledaoce, sto obicno ne biva sa anonimnim izdanjima. Kad je Kubrickova Odiseja 2001 prvi put prikazana citava sala je zvizdala, a radi se o jednom od najvecih ostvarenja svjetske kinematografije. Daleko od toga da poredim Kubricka sa Zombiem (ne daj Boze) ali po meni oba filma imaju nesto zajednicko: u svome kontekstu su jebeni kult! Evidentno je da Zombie objerucke crpi inspiraciju iz Hooperovog The texas chainsaw massacre (masterpiece), ali to mu je samo polazna tacka, kasnije radnja uzima svoj pravac i kao sto Gogi kaze kao da gledas strip cije se stranice same listaju pred tobom. Glumci nemaju pojma o glumi, ali ako ne obracas (zlonamjerno) paznju i ne primjeti se, jer interpretiraju tol’ko bizarne likove da sve ostalo prelazi u drugi plan.
Slazem se sa tim da Zombie nema puno veze sa rezijom, ali idu mi vec pomalo na penis oni reziseri sto furaju uvijek isti clichè, jebi ga, odes pogledat’ Carpentera, Cravena, Romera, Argenta, i ostale lafo bogove horrora i vec znas sta te ceka, dok je meni Kuca hiljadu leseva bio “saka u nos” film, ima tako malo logike da ne mogu a da ga ne obozavam. :twisted:
Naravno, opet treba spomenut’ onu osnovnu frazu, koja sve ovo drzi na nogama-“de gustibus”, jer neko voli da je ravno (jel ovo raaavno, jel ovo ravnooo? :lol: ) i da se prate standardi, dok kod mene vrijedi ona “sto je vise grotesque to bolje..” Ali da ne duzim, ponavljam: jebeni kult! Slazem se s tobom Gogi da je The Devil’s rejects na dosta nizem nivou, ali dovoljni su mi oni ludi dijalozi u nekoliko scena da mu dam vise nego dobru ocjenu.
P.S. Ode: “rusenje svih pravila bilo kakvog ukusa”- et’ upravo si navela moju definiciju moderne umjetnosti- :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 23:12 

Eee, mislim ti k'o da se obracas nekome ko ne pripada tvojoj jebenoj furki, te podrazumijevas da se ja tebi obracam sa, takodjer, nekih drugih osnova koje nemaju dodirnih tacaka sa tvojom furkom. Slusaj, vecina onoga sto si napisao u postu iznad stoji, dakle, SLAZEM SE SA TIM, a moj komentar "nesto mi se previse preispitujes oko stvari koje bi trebale biti postulat" je isao u pravcu toga da je trash horror estetika zaista i postulat za fanove i da se ona niti moze, niti treba analizirati po principu nekog konvencionalno-objektivnog kriterija umjetnicke vrijednosti u kinematografiji generalno. Kako rekoh, trash horror pravac je, prije svega, kvalitetna i zdrava zajebancija, sa vise ili manje uspjesnim izletima kada je rijec o kvalitetu rezije i njenim originalnim/evolutivnim rjesenjima, kvalitetu i inovativnosti fotografije, kamere, montaze... "House of 1000 corpses", prvo, nije anonimno izdanje :lol: i dugo je ocekivan film upravo jer reziju potpisuje Zombie i ti to odlicno znas. Drugo, nit' je taj film pomjerio domete trash horror pravca, nit' je tome tezio, tako da zaista ne znam o cemu pricas. Konzistentan jeste (odnosno, konzistentniji nego sto se to od Zombie-a ocekivalo) i kao takav upakovan u gledljivu i interesntnu cjelinu, al' da je nesto inovativan il' originalan nidje veze. A, naravno da je vec kult Hapa, za ljude koji inace konzumiraju trash horror furku. E, upravo je to postulat o kome sam govorila i nemam pojma zasto bi neko ko istinski zivi ovu furku imao bilo kakvih dilema ili zasto bi mu bilo stalo do kritika (poticale one od skolovanih kriticara ili, prosto, publike).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2006. 01:57 

Nisi skontala ono sa anonimnim izdanjima, ali do mene je, nisam se dobro izrazio: kad sam rekao “sto obicno ne biva sa anonimnim izdanjima” pod –anonimni- sam mislio da nemaju dusu i da su bezlicni pa stoga ne uspiju zaintrigirati i podijeliti kritiku i publiku, a ne bukvalno anonimni ili ti ga niskobudzetni filmovi za koje niko ne zna osim par insajdera.
Ali isto tako se ni ti nisi dobro izrazila sa “al' mi se nesto previse preispitujes oko stvari koje bi trebale biti postulat” jer je recenica ostala nedorecena sve dok me nisi “osvjetlila” sa ovim postom iznad. A taj misunderstanding je ujedno bio i glavni povod mog odgovora. Tako da sam na kraju dosao do epohalnog zakljucka da govorimo vise-manje iste stvari :lol: , ali sa dosta razlicitih tacki gledista, gdje ja predstavljam zaguljenog zaljubljenika weird horror filmova, a o tvojoj perspektivi sagledanja cinjenica ti mozes najbolje reci, ne priustam si slobodu da govorim kroz usta druge raje, t.j. da pisem tudjim prstima, u ovom slucaju. :D
Sve u svemu, Uzas je moja furka... t.j. trash uzas je moja jebena furka...:twisted: Zvuci socnije... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2006. 17:22 

joj vi referat citav napravili :lol:
slazem se sa time da se ovaj film kao i vecina trasha, ne smije uzeti za ozbiljno, nego takvi filmovi sluze prvenstveno radi ciste zabave ( sjetimo se samo npr. evil dead trilogije ili jackosonovih kultova bad taste/brain dead )...
p.s. usput, cuo sam da ce se sad raditi remake evil dead-a, i to bez cambella, mogu misliti koje ce to njesra biti. puno efekata, dobra gluma, bljak :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2006. 21:21 

gogi_the_bastard wrote:
koje ce to njesra biti. puno efekata, dobra gluma, bljak :D

legendo... :lol:
Koja je to filmcina (Evil dead).. 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2007. 02:48 
Moderator

Hapa wrote:
gogi_the_bastard wrote:
koje ce to njesra biti. puno efekata, dobra gluma, bljak :D

Ovo sam morao citirati. Slažem se. Aposlutno. Davno sam u radijskoj recenziji Evil Deada rekao: ED bez Brucea je Motorhead bez Lemmyja.

Nego, back to topic: Zombijeve filmovi iskorištavaju old school američki trash - carnival fore. Meni je lično film totalno u redu, ali ipak nije toliki trash da se ja ubijem u glavu i sjebem. Mislim da je film ok, da je Zombie uradio šta je htio, ali toliko ga hvaliti nije baš nešto, jer ovo nije apsolutni trash.

Believe me, I know :)

Mene je film izuzetno atmosferom podsjetio na TCM i mapu na starom shooteru Blooda kad se boriš na ukletom Carnival Groundu. Znate? :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 04. 2007. 17:10 

i ja sam obozavatelj horor filmova ma do bolaaaaaaaaaaa!!!!! dobri su filmovi nema sta!

Profile  

Post subject: Re: HORROR INFINITY
PostPosted: 16. 07. 2007. 23:13 

Jeli iko gleda INVAZIJU KRVAVIH FARMERA.da dobro ste pročitali :lol:

Profile  

PostPosted: 16. 07. 2007. 23:37 

I ja volim horrore,al najdraži su mi japanski tipa "Krug"i "Guinea Pig" serija.Flower of flesh and blood osobito.

Profile  

PostPosted: 17. 07. 2007. 11:36 

ma bjezi, onog lika sto je napravio guinea pig serijal treba ubiti, kreten obicni...
a usput, ako volis krkljance totalne, nadji man behind the sun, totalna bolescura al je ipak remek-djelo...

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2007. 00:09 

pogledajte the mad hahahaha to je bas zajebancija dobra.... pljeskavice koje hodaju, lude krave, i zombiji (koji postaju zombiji kad pojedu hamburger od ludih krava hahahaha) zajebancija za 10+
billy zane glumi

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2007. 00:11 

http://imdb.com/title/tt0848552/

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]