Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 20:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Sociological Movements Project
PostPosted: 28. 07. 2006. 18:30 
Moderator

I dio: Mrzim gužvu

Budim se to jutro, još uvijek me boli glava od ''sastanka'' ''Buke'' koji je išao ovim redom: dnevni red smo obradili za 7 i po minuta, a onda smo krenuli da dovršavamo flašu Ballantinesa i nekoliko litara sarajevske, naravno, plastične pive. Kad sam se probudio, skontao sam da do mene na podu leži i Ensar, on je već bio bolji, jer je noć ranije ispovraćao dušu, i naravno, nastavio piti. Ja sam imao jebenu glavobolju, a Ensar me podsjetio da sam u svom pijanom bitchy stanju otišao sa svima kod svoje bivše, probudio je, ušao joj u stan, usmrdio sve svojim čarapama i popio pola litre vodke. I to ruske. Kad sam pokušao dići glavu, skoro sam pao u nesvijest.

Ensar me podsjeti da je tu noć godišnjica Ofsajda. Iako nam se nisu gledala ta tri momka i DRAGAN, otišli smo na svirku bez prebijene pare. Odjednom, ispred FISA se pojavio automobil sa oznakom Belog manastira i Gužva u 16ercu je stigla. Mi smo bili oduševljeni njihovom pojavom. Odmah smo počeli ekstenzivno da pijemo i žicamo. Ja, idiot kakav već jesam, apsolutno nepoznatoj djevojci sam rekao (nakon što mi je dala 2 KM), da je ne bi jebo ni kad bi nabila kesu na glavu. Tu sam mogao mare dobiti, ali srećom, nije bio nikakav džikan sa njom prisutan.

I dalje sam pio, ušao na svirku, odrokao pjesmu sa Ofsajdom, onda sam u šutci pojeo čitavu cigaru, i to upaljenu, da bi me kao posljedica toga, boljelo grlo dosta vremena. Nakon svirke, i to famozne, Ofsajda i Gužve u 16ercu, sjedili smo ispred FISA, i razmišljali ta sad. Bili smo pijani, a neki i nadrogirani, ali to nas nije sprečavalo da zadajemo i zamišljamo kako bi voljeli da sada dobijemo sise i guzice (neki od nas, ja sam se oženio.).

Gužva je imala potrebu da ih odevedemo na ''štikle, sise'' provod u kafanu sa kariranim stoljnjacima i limenim pepeljarama, a nabliže tome je bilo kino ''Bosna'', poznatije kao okupljalište degenerisanih umjetnika. I krenusmo mi lagano. Inače, Kemo iz Gužve se opasno razbio raznim supstancama, pa je počeo zajebavati bezvratne muškace ispšred Biće. Skoro smo tu batine dobili, ali ja sam uz pomoć svoje vještine diplomatije sve uspio srediti...

Matak, bubnjar Gužve, koje roditelji zovu Maja, je uzeo jebeno, ali mislim, JEBENO ogromnu granu (tj. drvo) i hodao tako po ulici. Kad smo došli do Kina Bosna, i krenuli ući, neki lik je mene zaustavio, ne vidjevši ljdue iza mene, jer sam ja malo brzao, i počeo me nešto ispitivati. Na to se pojavio Ensar i hrpa idiota sa drvetom, i kad je Ensar rekao ''Š'a je bilo, paša, imal' problema?'', lik se sam sklonio. Matak nije uspio unijeti granu u kafanu, tj. drvo u kafanu, tako da smo morali da ga ostavimo ispred.

Kemo jako pijan.

Kemo još jače pijan.

Kad smo vidjeli da nema nikoga u Bosni, jer je bila neka frka sa Dobrinjcima...

Kemo pada sa nogu koliko je pijan.

...krenuli smo prema The Baru, gdje je DJ Nesho zadavao opasan 80ties repertoar ala MC Hammer ''Can't Touch This''. Svi smo bili na tom Like a Virgin sranju i jako pijani, usput je Ensar sreo neku djevojku koje se nije sjećao od ranije, a onda se u teškom oblaku dima i isparavanja alkohola sjetio da je ta ista cura sjedila kraj njega dok joj je on štem'o jaranicu.

Kemo visi na stolu.

Popili smo boga allaha oca u kafani, i jako smo pijani krenuli prema parkiranom autu da se odvezemo do mene kući, kako bi se napili i devastirali do kraja...

Ko jebe Beckley Bitch Project...nastavak večeras!

Profile  

Post subject: Re: Sociological Movements Project
PostPosted: 28. 07. 2006. 19:00 

ISK Sharan wrote:
Ko jebe Beckley Bitch Project...nastavak večeras!

...aha ha ha...ne moze istrpit pa dzaba... :wink: ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 07. 2006. 19:38 

Sharane tvoja nastojanja da u svakom momentu i u svakom pogledu budes u centru paznje prelaze u manijakalnost :D

P.S. post ti nisam citao poslije prve recenice. Da si pisao "sinoc ja bio na akademiji i Grosho meni veli...", onda bih ga procitao.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 07. 2006. 20:18 
Moderator

Burekbelt wrote:
Sharane tvoja nastojanja da u svakom momentu i u svakom pogledu budes u centru paznje prelaze u manijakalnost :D

P.S. post ti nisam citao poslije prve recenice. Da si pisao "sinoc ja bio na akademiji i Grosho meni veli...", onda bih ga procitao.

Ma nije, libija, nego čitam onaj amitin tekst...i nešto mi pade na pamet ona shema: Mi dijasporci, željni Bosne, baš nam je teško, nađimo se zajedno i napijmo. Isti sistem, samo drugi zvuk...A i malo me nervira zadnjih dana sve što je naturizovano u Americi, Švedskoj, i drugdje, ista priča, drugi sistem, pa sam se morao malo našaliti sa pričom, nemojte se ljutit (pogotovo ti, Libija), iskreno ja bi vam se rado sad pridružio u Vaginiji...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 07. 2006. 23:21 

mi 'dijasporci' smo zeljni svega, samo ne bosne...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 08. 2006. 08:58 

i gdje je nastavak? da imam sta citati kad nemam nista drugo da radim

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]