lol..
Ne kontate poantu.. u biti Void to najbolje rece, u stanju je sagledati vecu sliku, a ne cisto i samo 'zgrazati' se nad tim 'maloumnicima' ocito nedostojnima 'vise inteligencije' za kojom pragmatici polaze, sto je u biti bila originalna poanta posta.. ljudi imaju tu potrebu za osjecajem pripadnosti, pravde, veceg vodstva (pa tako i vi svi, to religija ne mora nuzno biti, jednostavno je najjednostavnija i svima dostupna, ali joj se u generali mora naci alternativa u tom slucaju), a znanost kao pragmaticna, argumentirana i hladna kategorija to nikako ne moze ponuditi u masovnom smislu.. a u biti religija nekima, pa i kompletnim drustvima (necete valjda primjere? nemam bas toliko vremena ni prostora za tekst bojim se), ima dramaticno siru upotrebu i sire znacenje, a da ne govorimo da je idealna drustvena norma, tocnije mehanizam kontrole drustva, koja ide na strahove mase, efektno rijesavajuci dio problema.. to sto pojedine to ne dotice nije bitno, stvar je u siroj primjeni, cista statistika..
Ja sam i sam kritik i skeptik u vecoj mjeri, no ne karakteriziram niti kategoriziram, niti omalozavam ljude po njihovom uvjerenjima niti ih zbog toga prozivam ili manje o njima mislim..
Zasto bi, ja kao inteligentniji od svih takvih jer pobogu odbijam tradicionalno ucenje i oslanjam se na vlastitu mentalnu razvijenost i znanstveni probitak..

smisao inteligencije i intelektualnog napretka negativno izrazavanje svoje neshvatljivosti i nepopustljivosti prema takvima..

Nemojte me nasmijavati..
Kako da ne, ne vidjeh bas da znanost obrazlozi tu tezu.. deluzije dragi moji momci i 'momcice', to je samo hrana za ionako vec napuhani ego takvih odmah da se razumijemo, pa nek se uvrijedjuje tko god hoce sto bi rekao Acronian (kakvi uvrijedjenje bola.. ;P)..
To sto ce pojedini kao pripisivati svoje 'naprezanje mentalne sposobnosti u smislu bolje percepcije da preispita te
istine', ga ne cini narocito inteligentnijim kao sto bi se htio postaviti za razliku od 'vjerskih fanatika' i inih (sto u biti valja dobro razlikovati posto ima podosta razlicitih kategorija), cini ga jednostavno drugacijim, skeptikom, covjekom koji ima vlastita uvjerenja, kao i ovaj prvi navedeni, samo sto ima jos tu dozu arogantnosti i netrpeljivosti.. u biti vecina ce ih ici kroz zivot neprilagodjen i osjecati se van doticaja okoline, ili biti zgadjen/a, istim, sto je za jednu vidim i istina..

no offense, naravno..
A tko to ce ustvari reci koji je u pravu..

No, da cujem, tko to ima neki konkretni dokaz OSIM vjere, ili intelektualne SUMNJE..

isti kurac u biti, zive zivot kao nebitni mali misevi u nekom prikrajku galaksije s neizbjeznom istinom da ce jednog dana otegnuti papke.. sad, ako nekoga tjesi da ga ceka vjecni zivot iza toga, lakse mu tako prezivjeti dane i surovu stvarnost vlastite egzistencije naspram onoga koji ce ga ismijati, tough.. isto ih ceka, samo ce na drugaciji nacin do toga doci..
Kad jedni druge ARGUMENTIRANO pobiju, onda cemo raspravljati o misaonim, kognitivnim procesima i inteligenciji jednih, a zatucanosti drugih.. ;P
Tocka.