Diadems wrote:
Vjerovatno je bila tema o ovome prije, ali ne vidjeh temu o ovogodiÅ¡njoj emisiji. Moje miÅ¡ljenje je da i ove godine ima stvarno dobrih pjevaÄa, ali i onih koji su tu samo zbog svog izgleda (npr. onaj Ermin Redžić). Evo vam protestnog mejla koji sam poslao OBN-u neki dan u vezi ove emisije, tj. njenog voditelja:
Pozdrav.
Gledam reprizu prve live emisije Music Talents-a i nesto mi zapara usi. Bio je to hrvatski voditelj, ne znam mu ime, ali znam da je sjedio pored Mace. Naime, kada je jedan od kandidata otpjevao dio pjesme Bijelog Dugmeta - "Pristao sam, bicu sve sto hoce", pomenuti voditelj je rekao: "Da li si imao tremu posto si pjevao tu pjesmu pred Tifom?" (znamo da je Tifa bio to vece u dvorani), ocigledno mislivsi da je Tifa pjevao originalnu verziju te pjesme. Mada je po meni, ako si gradjanin BiH, pomalo sramota ne znati ko je pjevao jedan od najvecih hitova nase najpopularnije grupe, mogao se makar raspitati i dosao bi do saznanja da je tu pjesmu u originalnoj verziji pjevao Zeljko Bebek (prvi pjevac Bijelog Dugmeta). Ironija je jos veca time sto su te veceri otpjevane dvije pjesme koje je Tifa zaista pjevao (Cura kao ti, njegova solo pjesma i Zauvijek tvoj, iz njegovog perioda sa Divljim Jagodama), ali poznajavajuci voditeljevo muzicko znanje, nije ni cudo sto kandidate nije pitao u vezi treme za vrijeme izvodjenja tih pjesama. Moja poruka mu je ovaj posao ostavi nekome ko iole poznaje muzicku scenu, a da se posveti emisijama koje ne iziskuju mnogo naprezanja mozga - tipa "1 KM" nagradna igra. Na kraju, kupiti nesto za marku nije toliko komplikovano, zar ne?
P.S. u vas izbor kandidata koji su prosli necu da ulazim, ja tu ne mogu nista promijeniti, ali jos jednom ste dokazali da je vaznije imati dobar izgled i biti sladak djevojcicama koje vriste, nego biti dobar pjevac. Iako, na kraju, niko od vas i nije ocekivao drugacije.
fino si ovo napisao...al dzaba
to ti je emisija za prosjecog bosanskog gradjana. kojem je bitno da vidi kakvu dobru "koku" na TV-u... takvih gradjana je min. 70%...pa skontaj
a sto se tice kompetencije voditelja o tome da ne govorim...