Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 19:53

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: OBN Music Talents 2005
PostPosted: 31. 10. 2005. 23:25 

Vjerovatno je bila tema o ovome prije, ali ne vidjeh temu o ovogodišnjoj emisiji. Moje mišljenje je da i ove godine ima stvarno dobrih pjevača, ali i onih koji su tu samo zbog svog izgleda (npr. onaj Ermin Redžić). Evo vam protestnog mejla koji sam poslao OBN-u neki dan u vezi ove emisije, tj. njenog voditelja:

Pozdrav.

Gledam reprizu prve live emisije Music Talents-a i nesto mi zapara usi. Bio je to hrvatski voditelj, ne znam mu ime, ali znam da je sjedio pored Mace. Naime, kada je jedan od kandidata otpjevao dio pjesme Bijelog Dugmeta - "Pristao sam, bicu sve sto hoce", pomenuti voditelj je rekao: "Da li si imao tremu posto si pjevao tu pjesmu pred Tifom?" (znamo da je Tifa bio to vece u dvorani), ocigledno mislivsi da je Tifa pjevao originalnu verziju te pjesme. Mada je po meni, ako si gradjanin BiH, pomalo sramota ne znati ko je pjevao jedan od najvecih hitova nase najpopularnije grupe, mogao se makar raspitati i dosao bi do saznanja da je tu pjesmu u originalnoj verziji pjevao Zeljko Bebek (prvi pjevac Bijelog Dugmeta). Ironija je jos veca time sto su te veceri otpjevane dvije pjesme koje je Tifa zaista pjevao (Cura kao ti, njegova solo pjesma i Zauvijek tvoj, iz njegovog perioda sa Divljim Jagodama), ali poznajavajuci voditeljevo muzicko znanje, nije ni cudo sto kandidate nije pitao u vezi treme za vrijeme izvodjenja tih pjesama. Moja poruka mu je ovaj posao ostavi nekome ko iole poznaje muzicku scenu, a da se posveti emisijama koje ne iziskuju mnogo naprezanja mozga - tipa "1 KM" nagradna igra. Na kraju, kupiti nesto za marku nije toliko komplikovano, zar ne?
P.S. u vas izbor kandidata koji su prosli necu da ulazim, ja tu ne mogu nista promijeniti, ali jos jednom ste dokazali da je vaznije imati dobar izgled i biti sladak djevojcicama koje vriste, nego biti dobar pjevac. Iako, na kraju, niko od vas i nije ocekivao drugacije.

Profile  

Post subject: Re: OBN Music Talents 2005
PostPosted: 31. 10. 2005. 23:33 

Diadems wrote:
Vjerovatno je bila tema o ovome prije, ali ne vidjeh temu o ovogodišnjoj emisiji. Moje mišljenje je da i ove godine ima stvarno dobrih pjevača, ali i onih koji su tu samo zbog svog izgleda (npr. onaj Ermin Redžić). Evo vam protestnog mejla koji sam poslao OBN-u neki dan u vezi ove emisije, tj. njenog voditelja:

Pozdrav.

Gledam reprizu prve live emisije Music Talents-a i nesto mi zapara usi. Bio je to hrvatski voditelj, ne znam mu ime, ali znam da je sjedio pored Mace. Naime, kada je jedan od kandidata otpjevao dio pjesme Bijelog Dugmeta - "Pristao sam, bicu sve sto hoce", pomenuti voditelj je rekao: "Da li si imao tremu posto si pjevao tu pjesmu pred Tifom?" (znamo da je Tifa bio to vece u dvorani), ocigledno mislivsi da je Tifa pjevao originalnu verziju te pjesme. Mada je po meni, ako si gradjanin BiH, pomalo sramota ne znati ko je pjevao jedan od najvecih hitova nase najpopularnije grupe, mogao se makar raspitati i dosao bi do saznanja da je tu pjesmu u originalnoj verziji pjevao Zeljko Bebek (prvi pjevac Bijelog Dugmeta). Ironija je jos veca time sto su te veceri otpjevane dvije pjesme koje je Tifa zaista pjevao (Cura kao ti, njegova solo pjesma i Zauvijek tvoj, iz njegovog perioda sa Divljim Jagodama), ali poznajavajuci voditeljevo muzicko znanje, nije ni cudo sto kandidate nije pitao u vezi treme za vrijeme izvodjenja tih pjesama. Moja poruka mu je ovaj posao ostavi nekome ko iole poznaje muzicku scenu, a da se posveti emisijama koje ne iziskuju mnogo naprezanja mozga - tipa "1 KM" nagradna igra. Na kraju, kupiti nesto za marku nije toliko komplikovano, zar ne?
P.S. u vas izbor kandidata koji su prosli necu da ulazim, ja tu ne mogu nista promijeniti, ali jos jednom ste dokazali da je vaznije imati dobar izgled i biti sladak djevojcicama koje vriste, nego biti dobar pjevac. Iako, na kraju, niko od vas i nije ocekivao drugacije.

fino si ovo napisao...al dzaba
to ti je emisija za prosjecog bosanskog gradjana. kojem je bitno da vidi kakvu dobru "koku" na TV-u... takvih gradjana je min. 70%...pa skontaj
a sto se tice kompetencije voditelja o tome da ne govorim...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 10. 2005. 23:41 

Ma mene jedono nervira što su neki stvarno dobri pjevači zadržani zbog ljudi za kojima vrište djevojčice. Ali tu je opet problem u ljudima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 00:18 
ih puca mi kurac za dugme i za tifu

a to šta je falija pjevača iz tog perioda pisme,pa daj jebote nemoš ni očekivat da će to svi znat......

glup povod definitivno

PostPosted: 01. 11. 2005. 04:17 

Diadems wrote:
Moja poruka mu je ovaj posao ostavi nekome ko iole poznaje muzicku scenu, a da se posveti emisijama koje ne iziskuju mnogo naprezanja mozga - tipa "1 KM" nagradna igra.

eh, rekla bih da baš ni ovakav tip emisije ne iziskuje neko posebno naprezanje mozga...kao ni veæina emisija na teveu ako æemo iskreno...èini mi se da je voditeljima u opisu radnog mjesta dobro izgledati, izvještaèeno se smiješiti i proèitati ono što su im drugi napisali...veæina voditelja èak nema ni pravilan izgovor, a poneki imaju èak i neke sitne govorne mane, pa bi im bilo bolje da odu malo do logopeda (kao napvimjev monika kvaviæ na novoj teve :roll: )...enivejz, od nijednog voditelja ne možeš oèekivat baš neki veliki spektar znanja ili nedajbože nekakve opæe kulture, bilo da se radilo o glazbenoj ili nekoj drugoj emisiji...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 05:13 

ja znam da se Ajdinu jedno vrijeme ova emisija pravo svidjala. slab je na pjevaljke :) hahahah

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 11:02 

trenje wrote:
ja znam da se Ajdinu jedno vrijeme ova emisija pravo svidjala. slab je na pjevaljke :) hahahah

hahahah samo ti ofiraj smradu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 17:11 

VIDEO SAM JEDNOM TU EMISIJU NA TV.....ISMEVALI SU NEKE RETARDE SA POLA MOZGA....JADNO....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 17:55 

koji debilizam, u sub oko 1 ganjam sta tupavo na TV kad na OBN ti neki extra multi talenti..i haj da ih malo pogledam...da bog sacuva..sto bi ihti reko : tuga,jad,cemer i ocaj..onaj nakav kako ga najavi voditeljica don žuan ko da je van dam izovdi neke majgerije, kojekakve vratolomije na bini, i sto je najzalosnije ne zna dobro ni otpjevat sto je vec poznato plus ni onih par majgerija ne izvede dobro
pa nake djecurlije pun kurac na bini - svi ko nesta pjevaju - ona naka obukla kratku suknju noge joj ko balvani, vise krivina na nogama ima nego svi putevi u BIH,sto je najzalosnije ne moze je covjek ni gledat ni slusat
samo ne znam kako ono raja vise moze pratit

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 18:19 

Dr0ljAt0r wrote:
:shock:
:lol: :lol: :lol:
nisi ti tr00 čim gledaš talente :P

ja sam vltragrimm, ja sam ganjoo talente... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 19:42 

Lady Godiva wrote:
ih puca mi kurac za dugme i za tifu

a to šta je falija pjevača iz tog perioda pisme,pa daj jebote nemoš ni očekivat da će to svi znat......

glup povod definitivno

nisi shvatila srz pisma

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 19:46 

Dr0ljAt0r wrote:
hot_blood wrote:
ona naka obukla kratku suknju noge joj ko balvani, vise krivina na nogama ima nego svi putevi u BIH,sto je najzalosnije ne moze je covjek ni gledat ni slusat

o tom pricam, i da zna pjevat sigurno je taku nebi ni htio slusat
osunnećen wrote:
ja sam vltragrimm, ja sam ganjoo talente... :)

:lol:

de procitaj prve postove...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 21:25 

a gledo sam 5 repriza na OBN.ja rokera i govana.
ali ima dobri treba,shakira,tina turner...

Profile  

PostPosted: 01. 11. 2005. 22:09 

Aislinn wrote:
Diadems wrote:
Moja poruka mu je ovaj posao ostavi nekome ko iole poznaje muzicku scenu, a da se posveti emisijama koje ne iziskuju mnogo naprezanja mozga - tipa "1 KM" nagradna igra.

eh, rekla bih da baš ni ovakav tip emisije ne iziskuje neko posebno naprezanje mozga...kao ni većina emisija na teveu ako ćemo iskreno...čini mi se da je voditeljima u opisu radnog mjesta dobro izgledati, izvještačeno se smiješiti i pročitati ono što su im drugi napisali...većina voditelja čak nema ni pravilan izgovor, a poneki imaju čak i neke sitne govorne mane, pa bi im bilo bolje da odu malo do logopeda (kao napvimjev monika kvavić na novoj teve :roll: )...enivejz, od nijednog voditelja ne možeš očekivat baš neki veliki spektar znanja ili nedajbože nekakve opće kulture, bilo da se radilo o glazbenoj ili nekoj drugoj emisiji...

Slažem se.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 22:17 

Ihhh srećice, fakat imaš viška vremena ak' ti se da zamarat ovakvim stvarima i pisat' mailove ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 23:01 

Toliko me je iznerviralo da sam morao poslati taj mejl i olakšati sebi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 11. 2005. 00:07 

ju ar ol gej

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 11. 2005. 01:19 
Moderator

Djecojed wrote:
ju ar ol gej

thats what just crossed my mind...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 11. 2005. 03:08 
Administrator

Meni se vise gadi... ali OBN ide na nesto sto uvijek pali. Ovo su mozda 5 talenti, a bit ce ih i 55 i svaki ce bti gledani i opet ce OBN zaraditi par miliona, a telenti ce nestajati u aninimnost iz koje su i izasli.. pih..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 11. 2005. 05:22 

s'a je ba? ja planiram u prve redove cim se docepam Sarajva :twisted:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]