Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 20:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 77 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: mi smo kurac
PostPosted: 04. 02. 2007. 02:54 

evo malo istrese od mene...

pisem iz budimpeste.. kurceve zemlje gdje sam 1991 za koji chervenu (oni malo stariji znaju o cemu pricanm) kupovao sta sam htio,,,, ljudi su mi zavidili sto sam iz Juge, sto imamo metal fest u Sarajevu, sto sam imao bolje majce i prisivke na jakni, nego bilo ko u madjarskoj tada, sto sam mogao od svog djeparacxa od 200 maraka da radim mjesec dana sta sam htio... al to je bilo 1991..

A danas... pa evo... bio na nekon lokalnoj metal svirci.. bezveze, zaista... oko 300 dusa se pojavilo, sve klincni od 14-18 godina... masa ih sa roditeljima dosla... lokalna djecurija sto sviraju na ekstra instrumentima, pojacalima, procesorima...

ostatak grada? boli glava.. od interneta (LAN i wireless u hotelu), do ,muzeja kakvih hoces, Van Goghove izlozbe (o kojoj mi mozemo u sarajevu sanjat narednih 10,000 godina), cistoce, urednosti i uljudnosti.

Da zakljucim, mi smo kurac... nismo dostojni da madjarima vajkrem (ili faleticki jogurt) prodajemo. I u stvarima gdje mozemo da pariramo (pojavljivanje na koncarte za koji kerim i podrska lokalnim bendovima), mi ustupamo mjesto apatiji i boljenju kurca.. vaznije je sutradan sjedit u kaficu i ispijat kahve koji sat...

Bosnjaci (i ostali nama slicni), vi ste kurac. Ja da mogu, rado bi ostao u Madjariji... ovako... vidimo se u Bocku

baksuz selam

v

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 04:28 

Ne bi ja ni Madjarsku idealizirao bas.. sure, fino to izgleda izvana, sredjeno, onako, povrsinski, krasna Budimpesta, cudo desavanja, no oni su tu svoju, hmm, 'visu razinu' dobro dobro platili, a placat ce jos godinama, a ionako su generici postali, jebo mater ako imaju ista bas svoje sada, bez nekog europskog il americkog pecata na njemu, a narod kao narod, svaka cast, ne mogu protiv svojih hehe, pradjed mi je Madjar ipak, dosta cesto gore..

No, doduse, usporedjujuci bilo koju drzavu s jednom Bosnom i Hercegovinom je samo po sebi smijesno, bilo gospodarsko-ekonomski, politicki, il jednostavno kulturoloski, al eto.. doduse i to ovisi o lokaciji i 'zanimaciji', no u biti stoji..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 05:34 

KAD JE MADJAR BIO CHOVEK?!
SHALIM SE MALO...KAO SHTO JE DEVOJCHICA IZNAD MENE REKLA NAJLAKSHE JE PLJUVATI I MRZETI..SKORO SVE MOZHE DA SE ZAMRZI(necu vam sad otkrivati male tajne velikih majstora)...
ZHIVIM U JEDNOJ ZEMLJI,TAKODJE CHLANICI EVROPSKE UNJE I KAD SVE SABEREM I ODUZMEM KAO SHTO REKOSTE IMA TU MNOGO SHMINKE...
STVARNO MISLIM DA JE SRBIJA(u Bosni nisam bio)U NEKIM STVARIMA EVROPSKIJA OD JEDNOG BROJA CHLANICA EVROPSKE UNIJE...
MOZHDA SAM SUBJEKTIVAN,MOZHDA MISLIM NA BEOGRAD ALI PO MENI SU KADA OCENJUJEM JEDNU ZEMLJU NAJBITNIJI LJUDI KOJI U NJOJ ZHIVE...

CHUO SAM DA SU BOSANCI DOBRI LJUDI PA ETO MENE USKORO NA BUREKU I CEVAPIMA...

ODOH DA SPAVAM SAD...

AJMO SAD PALJBA...POZDRAV! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 10:43 

Boshnjak je glup chovjek, jednostavno glup... ovca...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 14:22 

vazda crnjak, vazda pljuvanje, vazda kompleksi, vazda ponizavanje

pusite kurac

http://www4.nau.edu/fronske/brochures/esteem.html

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 14:54 

ma jedite govna pun mi vise kurac vaseg lafo patriotizma mrs ba svi jebla vas i bosna i srbija i hrvatska...ovdje je jos nepoznanica kreditna kartica

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 15:19 

true, true...i zato ne vidim kako neko moze prosipat patriotska sranja joj da se hoce opet zaratit pratio bi desavanja preko satelita...nema ovdje ni zivota ni buducnosti seljacka drzava seljacima odgovara ja malo gledam unaprijed pa zato trazim izlaz a vi se jebite ovdje radite po kafanama i placajte ljakanima bh telecomu racune po 100 maraka seljaci vas guze i guzice vas dok je bosne

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 15:54 

Ja imam slicno iskustvo kao autor ovoga clanka, ali ne sa Madjarskom vec sa Slovenijom. Razlika izmedju BiH i Slovenije je tako ogromna, da se svaki put kad odem i kad se vratim samo mogu samo jos vise razocarati. I kad gore vidim "zemljake", redovno me bude stid vlastitog porijekla. Pocev od sistema vrijednosti, odnosa prema svome i tudjem, odnosa prema kulturi, umjetnosti, radu, u svemu su stoljecima ispred nas. Ljudi se ne stide da RADE.

Mozda su u pitanju moje predrasude, ali jedina sustinska razlika i uzrok za ovakve razlike koju ja vidim je njihova stoljetna vezanost za austrijsku kulturu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 19:59 

Shakhbuurz wrote:
Boshnjak je glup chovjek, jednostavno glup... ovca...

potpis hladno 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 22:27 

samo da pojasnim nesto.. naravno, ima i madjarija svojih problema. Juce nismo mogli uci i razgledati parlament jer su ispred zgrade bili protesti. Al, to je sve sa tolko dostojanstva, organizacije, sve normala.. Kod nas kad im dopizdi strajkat, blokiraju M-17 i jebu mater cijeloj drzavi i svih 6 turista koji su se tada zadesili na putu kroz BiH.

Gledajuci Madjare (koji su mi 1991 bili smijesni, a mi njima pojam zivota), kontam kako bi to bilo da nije bilo rata. Da su, recimo, Slobo i Tudjman prihvatili plan da Juga odma postane clan EU, da dobije infuziju od nekih 5 milijardi Dolara i tako to... Ne patim za Jugom (r.i.p.), ali se pitam zasto penzioneri danas kopaju po kontejnerima. Eto, imamo Bosnu, i imamo gladan narod. Jel to svakodnevno ponizenje rovanja po kontejnerima vrijedno "nezavisne," "suverene" BiH??

Naravno, ja volim Bosnu, i da sam mogao u februaru 1992. glasati za nezavisnost BiH, glasao bi. Ali 12 godina nakon rata, gledajuci ovo svakodnevno sivilo, pitam se jel sve to vrijedilo?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 22:36 

[vanja] wrote:
samo da pojasnim nesto.. naravno, ima i madjarija svojih problema. Juce nismo mogli uci i razgledati parlament jer su ispred zgrade bili protesti. Al, to je sve sa tolko dostojanstva, organizacije, sve normala.. Kod nas kad im dopizdi strajkat, blokiraju M-17 i jebu mater cijeloj drzavi i svih 6 turista koji su se tada zadesili na putu kroz BiH.

Pa to je osjetno drugaciji mentalitet, drugaciji nacin razmisljanja, neka posve druga kultura sa nekim vlastitim vrijednostima i identitetom.. sasvim logicno.. a to dolazi i uz sredjenost drzave u svim njenim sektorima, kao i svih njenih gradjana.. gdje ces ti to u vecini drzava bivse Jugoslavije naci, pogotovo u BiH..

U biti moram se sloziti tu sa Stargazerom, drugaciji utjecaji, vrijednosti, mentalitet i kultura.. razlika ocita..

Quote:
Gledajuci Madjare (koji su mi 1991 bili smijesni, a mi njima pojam zivota), kontam kako bi to bilo da nije bilo rata. Da su, recimo, Slobo i Tudjman prihvatili plan da Juga odma postane clan EU, da dobije infuziju od nekih 5 milijardi Dolara i tako to... Ne patim za Jugom (r.i.p.), ali se pitam zasto penzioneri danas kopaju po kontejnerima. Eto, imamo Bosnu, i imamo gladan narod. Jel to svakodnevno ponizenje rovanja po kontejnerima vrijedno "nezavisne," "suverene" BiH??

Tko nije izgledao smijesno tada u odnosu na tadasnju drzavu, s obzirom na povrsne mogucnosti.. doduse, gledajuci ispod povrsine, taj sustav je imao vise propusta nego prednosti u dugorocnom smislu, sasvim logicna i dokaziva teorija, no eto, i dalje je poanta da su ljudi imala kako, s cim, i zasto, no definitivno ne bi imali u duzem roku da se ostalo na istom principu, posto je taj isti princip cista utopija, i nista vise..

Quote:
Naravno, ja volim Bosnu, i da sam mogao u februaru 1992. glasati za nezavisnost BiH, glasao bi. Ali 12 godina nakon rata, gledajuci ovo svakodnevno sivilo, pitam se jel sve to vrijedilo?

Samo Bosnu..? (hehe)

Jest i nije..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 22:36 

Cekaj, ba Vanja, pa nismo mi u Bosni krivi sto su nam "komsijama" zinule guzice i sto imaju fasisticku proslost i takve pretenzije kakve su imali.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2007. 22:53 

Evo ga opet. Za sve su krivi drugi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2007. 00:13 

Addict, slazem se s tobom. Al recimo da se nije desio referendum, da je BiH ostala dio krnje Juge i da se trazilo politicko rjsenje (promjena ustava, i slicno)... Jest da bi cirilica bila majka, ali ne bi nas izginulo ovoliko.. i 15 godina kasnije, mozda se i ne bi tako lose zivjelo (a mozda i bi...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2007. 01:28 

Stargazer wrote:
Evo ga opet. Za sve su krivi drugi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2007. 03:13 

Ne pada mi na pamet da ovdje raspravljam o nekim stvarima koje su sasvim jasne, neki ne zele da im budu jasne-zaboli me patka. O tome sta bi bilo kad bi bilo moze se bezveze naglabati do prekosutra, cinjenica je da niko od nas ovdje /i drugih obicnih ljudi/ nije odlucivao i ne moze odlucivati ni o cemu, mozemo se truditi da eventualno nesto promijenimo ili da jednostavno bjezimo sto dalje odavde.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2007. 12:48 

AA wrote:

Hahahahahaha, dobro postavljena... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2007. 13:00 

cocainum.mood wrote:
Quote:
ne pokušavam idealizirati neke druge zemlje sad, žaliti se kako mi je loše, jer objektivno(iako, objektivno teško da postoji..) gledano, nije, ali.....živjeti ovdje je zaista, ekvivalent lobotomiji. ako ne i gore.

Hahahahaha, nidje veze. Ljudi koji su u stanju spoznati da im je lose i koji imaju mogucnost izbora da mijenjaju mjesta/ljude/stvari daleko su od lobotomije. Sve zavisi od vas/nas... I dje ces zivjeti i S KIM ces srati... Siroko vam polje...

I mojne vise praznog kukanja, nidje veze, nego djelaj il' tisu!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2007. 19:29 

METAL jebote!

\m/

:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2007. 19:36 

Catalyst Group wrote:
METAL jebote!

\m/