Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 03:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 321 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Next
Author Message
 Post subject: Re: Slipknot
PostPosted: 26. 08. 2008. 12:36 

artredis wrote:
Downbeat buraz tvoj sam post pročitao prije nego sam album preslušao i šta da ti kažem...sve si rekao. Ja sam previše očekivao od ovog albuma - mislio sam da će biti nešto kao moderni death metal a malo manje nu, čisto što znam da im se kraj bliži - trebali su to snimiti i onda otići u stilu a ne pustiti da Stoun Sour fol diriguje kakav će album biti. All Hope is Gone je najžešća i najbolja pjesma, ima ih još dobrih mada ono, nije to to što sam očekivao. Album jeste dobar - i to milionima njihovih (novih) fanova u to nema sumnje - ali Subliminal Verses je od njega za cijelu klasu bolji, po mom mišljenju.

pa da...cuo si....sve je jasno...nemam vise sta da dodam.

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 12:38 
ne znam koji vam je kurac
po jebenom FEELINGU meni je ovvo najjaci album slipknotov
jarane ko da je corey tekstove zbog mene pisao hah
umrite svi, meni album moc, puno mi drazi od starijih

PostPosted: 26. 08. 2008. 15:06 

meni se svidja ova pjesma. ono...pjesma je...nema cviljenja, nema djecije psihologije, nema jadikovki i staric me ne razumiju...ima rifove, pjevljiv refren, oke textove...jebiga, stari se, al dobro izgleda.

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 17:21 
Moderator

Ma meni je opcenito ovo novo sve genijalno dobro, nema sta :D

Profile  

PostPosted: 28. 08. 2008. 07:59 

Nameless wrote:
Ma meni je opcenito ovo novo sve genijalno dobro, nema sta :D

Meni je jedna velika karina! :D

Profile  

PostPosted: 28. 08. 2008. 07:59 

Moondust wrote:
ne znam koji vam je kurac
po jebenom FEELINGU meni je ovvo najjaci album slipknotov
jarane ko da je corey tekstove zbog mene pisao hah
umrite svi, meni album moc, puno mi drazi od starijih

Evo,ja umirem... :D

Profile  

PostPosted: 28. 08. 2008. 09:13 
za par dana iznosim misljenje kad se dooobroo naslusam albuma jer bi sad mogo bezze da im jebem mater za ovako pickasto izdanje...vidicemo kad ga dobro sazvakam

PostPosted: 01. 09. 2008. 07:56 

jebte,jučer čuo da Sid 0 slomio obadvije noge.valjda je skočio u publiku,al nedovoljno daleko,pa se spičko.uglavnom,na sljedećem koncertu došao u kolicima i bez beda stao za mix-pult...kakva legenda.

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 10:24 
deva wrote:
jebte,jučer čuo da Sid 0 slomio obadvije noge.valjda je skočio u publiku,al nedovoljno daleko,pa se spičko.uglavnom,na sljedećem koncertu došao u kolicima i bez beda stao za mix-pult...kakva legenda.

:mrgreen: :mrgreen: pa najmladji je...mora neko divljat :mrgreen:

PostPosted: 03. 09. 2008. 23:01 

Sleep Terror (koja legenda hhahaha) :

That I'm the last soul on earth who actually thinks that Slipknot is a joke and has been since '98. First thing I thought when I saw their 2nd album released at this time (back when they got ''big'') was..

how exactly does some nu-metal band get off by ripping Bungle's idea of wearing clown masks and jump suits (which Bungle was doing since '86) with poor-man's Jonathan Davis whining/talking and screaming over the same E-F-E-F power chords tuned to B standard or whatever. And to think it takes 9 people to do this. But somehow this makes them 'kEwL'. Oh and they have a bongo boy called 'Clown'. How innovative. And they call their most dedicated fans ''MaGgOTs'. Now does it really get more metal than this? Awesome.

The only thing more sad than them hitting #1 on the billboard at this point is to think how many sad white trash little punks out there who know nothing about metal hangin out in the malls actually bought it. I'd be a zillion times more stoked if this happened with new Judas Priest or even a decent rock band like Staind.

Anyways, had to vent.

Profile  

PostPosted: 04. 09. 2008. 00:34 
:roll: :roll:
jedan slipknot album vrijedi vise neg cijela diskografija nekog jaceg death metal benda (necu direktno,da ne bi bilo uvrijedjenih)

PostPosted: 04. 09. 2008. 00:50 
Moderator

Slipknot je tehnički do bola jeben band - haj ti u bobu uštimaj devet ljudi a da to zvuči kao Slipknot, haj probaj ih skidat npr. pjesmu Scissors...Uostalom ovo se Strikerovo odnosi na klasičan sukob old-schoolera prema jednom od simbola new-school metala a manje na sam band. Još vokal, još tekstovi, performans...Potpis SODOMe.

Profile  

PostPosted: 04. 09. 2008. 00:53 
jedna rijec :VERMILION
ajd nek neki deter ovo sklopi

PostPosted: 06. 09. 2008. 18:35 

DAJ BA LJUDI,ALBUM JE PRAVA KARINA,JOSH MALO PA EMO.
nikad vise one ludacke energije koja je sve rusila,ovo je komercijala za mtv,vivu i slicna sranja.sve me ovo nekako podsjeca na stvari sa metallicom,od nenadjebivih kraljeva do isfurani pizdi.
sad but true.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2008. 18:48 
Moderator

sick o wrote:
DAJ BA LJUDI,ALBUM JE PRAVA KARINA,JOSH MALO PA EMO.
nikad vise one ludacke energije koja je sve rusila,ovo je komercijala za mtv,vivu i slicna sranja.sve me ovo nekako podsjeca na stvari sa metallicom,od nenadjebivih kraljeva do isfurani pizdi.
sad but true.

Iskreno, još ga nisam svario - razočarao me jer sam očekivao agresivu na kvadrat kako je nagovjestila pjesma All Hope is Gone. Kontam ga kasnije opet slušati - jer pokazali su da ne rade pjesme na principu fabričke trake. Znači pjesme imaju svoju vrijednost, svoj neki fol kojeg trebaš znati cijeniti da bi prepoznao kvalitetu. Ali ti, baš kao ni ja, ne znaš to cijeniti. A emo neće biti nikada, i mislim da neće još dugo potrajati, vjerovatno je ovo zadnji album - ali bilo bi dobro da snime za kraj nešto kao Mate. Feed. Kill. Repeat u All Hope is Gone pjesmi folu :twisted: .

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2008. 19:29 
koji vam je kurac
album je beton

PostPosted: 07. 09. 2008. 02:59 

mudro zboris artredise,nista od snage nisu pokazali,ima tu dobrih stvari ali generalno je pusiona.ja ostajem na starim albumima.

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2008. 05:22 
Moderator

Bad choice sick o ;-) novi album je kultnih razmjera

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2008. 08:58 
Nameless wrote:
Bad choice sick o ;-) novi album je kultnih razmjera

veeeeliiikiiiii poptis!!!!

PostPosted: 09. 09. 2008. 11:59 
e red je da nakon zilion slusanja i ja iznesem neko svoje misljenje o All Hope is Gone albumu...

ne htjedoh naglit odmah jer bi nakon prvog slusanja napisao nesto u stilu :"majku vam jebem komercijalnu" il sl,pa sam kao pravi fan ovog benda preslusao album mnogooo puta...a kada album svakim slusanjem zvuci sve bolje i bolje onda ne moze biti los a to je slucaj sa AHIG.
ev ovo ce bit kao neka recenzija,al nadam se da vam nece smetati ;-)

od slipknota se uvijek ocekuju neke nove zajebancije pa stoga i snimanje albuma nije svakih godinu dana jer ovo nije jos jedan copy paste death metal bend...slipknot je umjetnost slagali se vi ili ne...

nakon 4 godine docekam ovaj album i pustam sa nestrpljenjem....

intro tj. execute je tipican intro za slipknot i malo podjesca na onaj intro za pjesmu Puls of the Maggots...
ajd iako je intro,moram pohvalit...
i bas kako sam ocekivao poslije njega ide odmah udarac u glavu i pjesma Gemetria...nije lose.nakon nje sam odmah skontao da ce bend pokusati ponoviti subliminal...sulfur i psychosocial su tipicne slipknot stvari u stilu liberate,my plaque sa starih i before I forget i duality sa subliminala i ubijaju brasno...i da,imaju sjajne catchy refrene :mrgreen: :mrgreen: i jedne su od najjacih na albumu
i onda slijedi simptom zvani Stone Sour i pjesma Dead Memories...odlicna balada zaista odlicna i naravno kao cijeli ovaj album je catchy ali je pisana bas za stone sour...Vendetta ima odlican rif ali nesto nedostaje da bi bila savrsena (mozda ju je corey pogresno otpjevao),uglavnom "prolazna" ocjena...
Butchers Hook - hm sta reci...spoj starog i novog slipknota...sjajan refren ;-)
Gehenna - oooo ne znam zasto ali meni najjaca iako nema neku agresiju (kao cijeli ovaj album) iposjeduje onu slipknot bolest (virus of life,gently,skin ticket...)
This Cold Black - u stilu gemetrie tj.u stilu razbijackih pjesama sa subliminala (the blister exists,three nil),odlicno...
wherein lies... - ovu preskacem uvijek...simptom SS
Snuff - hm..opet cu porediti ovaj puta sa Vermilion pt2 samo sto je navedena bila dobvra jer joj je orginalan verzija REMEK DJELO...snuff nije losa ali ostaje samo na tome...cesto i nju preskocim
All Hope is Gone- sjajnna pjesma,sa daškom death metala i sa nevjerovatno zaraznim refrenom...corey na ovoj zvuci najbolje...

i sad da li da komentarisem bonus pjesme...
bolje ne jer one kvare utisak albuma...

na kraju zakljucak:
Slipknot je pokusao ponoviti Volume 3 i naravno da nije uspio da ga nadjebe...

album je najsporiji i najlosiji do sada ali dalekoooo,dalekoo od toga da ne valja.corey ima sjajan ,hocu reci,NAJBOLJI clean alii na ovom albumu je pretjerao sa njim...na subliminalu ga je koristio dovoljno ali ovdje ipak malo pretjerao... govorka se o raspadu benda ali mislim da nakon ovog albuma to definitivno nece biti jer nije red da se ovako oproste...to ce mozda biti nakon narednoga albuma koji bi morao da bude nesto sasvim novo sto samo slipknot moze izmisliti.u to sam ubjedjen...
na kraju evo i da ocjenim album :mrgreen: :mrgreen:

8/10 s tim da je necija 10-ka spram ove 8 sranje...

Post new topic Reply to topic  [ 321 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]