e red je da nakon zilion slusanja i ja iznesem neko svoje misljenje o All Hope is Gone albumu...
ne htjedoh naglit odmah jer bi nakon prvog slusanja napisao nesto u stilu :"majku vam jebem komercijalnu" il sl,pa sam kao pravi fan ovog benda preslusao album mnogooo puta...a kada album svakim slusanjem zvuci sve bolje i bolje onda ne moze biti los a to je slucaj sa AHIG.
ev ovo ce bit kao neka recenzija,al nadam se da vam nece smetati
od slipknota se uvijek ocekuju neke nove zajebancije pa stoga i snimanje albuma nije svakih godinu dana jer ovo nije jos jedan copy paste death metal bend...slipknot je umjetnost slagali se vi ili ne...
nakon 4 godine docekam ovaj album i pustam sa nestrpljenjem....
intro tj. execute je tipican intro za slipknot i malo podjesca na onaj intro za pjesmu Puls of the Maggots...
ajd iako je intro,moram pohvalit...
i bas kako sam ocekivao poslije njega ide odmah udarac u glavu i pjesma Gemetria...nije lose.nakon nje sam odmah skontao da ce bend pokusati ponoviti subliminal...sulfur i psychosocial su tipicne slipknot stvari u stilu liberate,my plaque sa starih i before I forget i duality sa subliminala i ubijaju brasno...i da,imaju sjajne catchy refrene

i jedne su od najjacih na albumu
i onda slijedi simptom zvani Stone Sour i pjesma Dead Memories...odlicna balada zaista odlicna i naravno kao cijeli ovaj album je catchy ali je pisana bas za stone sour...Vendetta ima odlican rif ali nesto nedostaje da bi bila savrsena (mozda ju je corey pogresno otpjevao),uglavnom "prolazna" ocjena...
Butchers Hook - hm sta reci...spoj starog i novog slipknota...sjajan refren
Gehenna - oooo ne znam zasto ali meni najjaca iako nema neku agresiju (kao cijeli ovaj album) iposjeduje onu slipknot bolest (virus of life,gently,skin ticket...)
This Cold Black - u stilu gemetrie tj.u stilu razbijackih pjesama sa subliminala (the blister exists,three nil),odlicno...
wherein lies... - ovu preskacem uvijek...simptom SS
Snuff - hm..opet cu porediti ovaj puta sa Vermilion pt2 samo sto je navedena bila dobvra jer joj je orginalan verzija REMEK DJELO...snuff nije losa ali ostaje samo na tome...cesto i nju preskocim
All Hope is Gone- sjajnna pjesma,sa daškom death metala i sa nevjerovatno zaraznim refrenom...corey na ovoj zvuci najbolje...
i sad da li da komentarisem bonus pjesme...
bolje ne jer one kvare utisak albuma...
na kraju zakljucak:
Slipknot je pokusao ponoviti Volume 3 i naravno da nije uspio da ga nadjebe...
album je najsporiji i najlosiji do sada ali dalekoooo,dalekoo od toga da ne valja.corey ima sjajan ,hocu reci,NAJBOLJI clean alii na ovom albumu je pretjerao sa njim...na subliminalu ga je koristio dovoljno ali ovdje ipak malo pretjerao... govorka se o raspadu benda ali mislim da nakon ovog albuma to definitivno nece biti jer nije red da se ovako oproste...to ce mozda biti nakon narednoga albuma koji bi morao da bude nesto sasvim novo sto samo slipknot moze izmisliti.u to sam ubjedjen...
na kraju evo i da ocjenim album
8/10 s tim da je necija 10-ka spram ove 8 sranje...