ekvinoks wrote:
Ma Aleksandar je tipicni americki pederski izbljuv o njihovoj nametnutoj kvazi demokratiji, jednakosti medju ljudima a u isto vrijeme stalnim i jako otvorenim podjebavanjem svih onih koji nemaju "njihovo Helensko" porijeklo, te prozivanjem Perzijanaca kao najvecih Barbara, šopanjem i ponizavanjem Middle East (citaj, sada uglavnom Muslimanskih) zemalja, podizanjem Americkog duha nekom nidje veze logikom da oni imaju neke veze sa Aleksandrom jer ipak Amerikanci vode porijeklo od Engleza, a Englezi od Rimljana, a Rimljani su ipak Grci, a Aleksandar Makedonski je, naravno bio Grk... Mislim halo, film bi trebao biti o jednom od najvecih vojskovodja u historiji, njegovim pohodima i ne izvrtanju historije. Ali ne... Lakse je sve zivo izvrnut, bazirat film na njegovom privatnom zivotu, americkoj savrsenosti, anti islamizmom, i naravno prikazati svega jebene dvije bitke (:shock:). Mislim, koga uopste interesuje njegov privatni zivot? Uzasno ruzno protracenih haman tri sata, ko moze nek se kloni filma...
"FUCK THE MIDDLE EAST, GOD BLESS AMERICA... AND NO PLACE ELSE"
ma biznis stari,podic ce pare na ovom...ljigavi su ovakvi filmovi uopste,ja to i gledam samo radi efekta i cuda (bitke i to,zaista spektakularno)..
al sve je to bilo tad barbarstvo, i grci i persijanci,ugnjetavali su podmuklo i mucili sto su stigli i gradili "carstva i civilizacije" na ledjima potlacenih a i danas je tako,samo sto je evoluiralo..istorija se ponavlja.. u filmu je mozda je dobro prikazano kako su perverzni bili..