Sixth Demon wrote:
vidis i ja sam u tripu da nista necu probati i tako ce i biti (vise ljudi iz moje blize okoline je od trave propalo ma kolko to nekima zvucalo nemoguce), ali sam (bar tako mislim) jedan od retkih koji je uopste procitao tvoj post. ne smatram te idiotom zato sto se drogiras. sa jedne strane svaka ti cast sto napisa ovo, da ti se vise svidja trava - zato sto daje nekakvo pozitivno osecanje, a ne hors koji samo ubija coveka - dok je pod dejstvom covek se moze (po meni) smatrati mrtvim - ne reaguje ni na sta - nista ga ne zanima - nema tripove...... ali, uvek postoji to ali, ja licno bih ti preporucio (mada mislim da ces, kao i vecina starijih od mene, samo prezreti moj savet pod izgovorom "klinac" - tacno je da ja ovo pisem sa svojih 17 godina, ali zar ti i svi ostali niste mislili da pricate nesto pametno, da mozete promeniti prokleti svet, i vec imali par teorija o zivotu i postojanju i znate vec na sta mislim?) da nastavim, preporucio bih ti (i svima ostalima koji to rade) da prestanes da uzmias i travu, a da ne spominjem bilo sta drugo, ma kolko to bezazleno izgledalo, ljudi se jedva skidaju sa toga, i posle toga nikad nisu vise isti - ovo znam iz licnog iskustva, neki ljudi to kojih mi je stalo su bukvalno propali, ali mi je jako tesko da pricam o tome, i ne zelim bas ovako javno (ako nekog bas zanima javite se na private) propali i fizicki i psihicki.....evo sad ne mogu dalje o tome, jer upravo mi krenuse suze zato sto sam setio tih ljudi (ma kolko to nekima izgledalo pateticno i smesno - tako je i ne stidim se toga - imam 17 god i imam stav veruj u sebe ili umri, ali opet ovo je jedna jebeno prirodna stvar, i ako je to nekome gay ili bilo sta slicno moze samo da se tera, i zamolio bih ga da ne komentarise) . i alkohol koji toliko napadas - u redu jeste sranje (sve sto stvara zavisnost i ostavlja trajne posledice je sranje) ja licno pijem SAMO pivo, po mogucstvu crno, ali iako je sranje, droga (bilo kakva) je mnogo vece sranje, tako da je bolje skinuti se sa toga i piti alkohol i pusiti obicne cigare da bi se izbegla kriza i vec kako to ide.....i tako ovo je totalno konfuzno jer mi trenutno sve zbrkano u glavi.......nadam se da ces ti, kold, procitati ovaj post i odgovoriti na njega, jer imam visoko misljenje o tebi i smatram te veoma intaligentnim i nadam se da ces sada svojim postom dokazati da su prethodni postovi bili tvoji licni a ne "prepisani iz enciklopedije". ceo zivot mi govore da sam natprosecno intaligentan ali prvi put mi je stalo da neko tako misli (ovo se odnosi na tebe kold) i da mi odgovori kao sebi ravnom......sve najbolje
Bas mi je drago da se naso neko ko zeli polemizirati o ovom pitanju. Dal imas 17 il 170 godina je kompletno nebitna stvar Stanko, na internetu smo, a i tempom kojim jurisa zivot u postratnom Balkanu po iskustvima si garant stariji od mene, mada tempo i sustina su dvije vrlo razlicite stvari. Svi smo mi u jednoj ranoj fazi, valjda negdje oko 14 ili 15 poceli razmisljati o svjetu i moralu, idealima, nacelima i pravu. Neki dodju do zadovoljavajuceg stanja upoznatosti sa svojom okolinom sa 16, neki nikad. Takve stvari su podlozne, ako mene iko pita, sticaju okolnosti.
Prvenstvena poenta mojeg posta i jest bila u sustini mozda patetican pokusaj demistifikacije heroina, donekle da dokazem pogresnom isfuranu sociolosku teoriju da lake droge uvjek vode ka teskim.
Pazi, drogiranje je stvar podlozna klasifikaciji, bar iz mojeg iskustva. Dok sam na prostorima gdje trave ima u izobilju mogu potamanit i po 50 grama sedmicno. U Emiratima gdje je trava pojam iz Tolkienove proze, "stoniranja" je malo i u neodredjenim intervalima. U tome je osnovna legitimnost trave po meni. Nikad nisam "pao u krizu", nikad nisam osjetio bilo sta sto bi se moglo izdaleka nazvati "potrebom". Ako nema, nema, i dok svako od nas se moze zaljubit pa sjebat i bit sjeban par mjeseci zbog neke osobe koja mozda nije vrijedna ni sekunde paznje, ma koliko meni trava bila idealno dobro nikad je nisam zazelio. Prije deset dana sam prvi put zapalio nakon tri mjeseca, i jebiga, bilo je pravo dobro moram priznat

I nakon jedno 250 grama Hasisa na cetvoricu likova u sedam dana u Egiptu, opet se sve vraca u normalu ko da te trave nikad nije ni bilo.
Iako nisam licno upoznat sa ljudima koji su bas "propali" na travi (prije su propali na alkoholu pa presli na travu, al dobro to je samo moja bliza okolina), ne bi me cudilo. Ja sam spizdio prvu godinu faksa, propo sve predmete jer sam konstantno bio stoniran il negdje blejio po gradu jer mi je bio pravo los trip sjedit i slusat profesora nacrtne geometrije kako trabunja o proizvoljnim cizama i konstrukciji konusa. Mozda to i jest donekle propast, al opet bi to sve bilo manje vise zaradi kurca jer sam moro u Emirate. Mozda je to bila fula mog zivota a ja to sad nemogu vidjeti pa prelazim ko preko oktobarske barice, al jebiga, tako valjda svi razmisljamo o promasajima. Travu covjek mora regulisati. Ma kolko pola Sarajva smatralo jednog Tarika Groshu legendom budalaluka to je samo jedna strana kompleksne slike radnog lika u drustvu koji ima cvrstu, mnogima paklenu rutinu u kojoj fascinantno funkcionise u mnogo cemu zahvaljujuci disciplini pri konzumaciji trave. Iako bi mnogi od nas odmah poslije prvog dzointa posli na posao il na faks ubiveni ko zolje samo da vidimo kakav bi bio trip, kod njega je situacija suprotna. Lik ima odredjeno vrijeme u danu kad se ukine ko top a ostatak je budan ko da je na voltazi od 220. Kod gudre, kao i u zivotu generalno, sve je prvenstveno u disciplini i samokontroli, bar ja tako mislim. Zato je uvjek bolje probati stvari sa malo vise godina (ne zbog starosti ili uskoumnih kompleksa, striktno zbog uredjenosti zivota i pozicije u drustvu), nego rano, nedo vrag u osnovnoj skoli kad je sve manje vise u rukama staraca. Sloboda je mac sa dvije ostrice.
Maksimalno podrzavam tvoj stav kao i stavove onih koji apsolutno nikad ne zele probati nista. Ali pazte ljudi, stav je stav. Podlozan promjeni i okolnostima. I sam sam djelio isti bar 80% svog zivota. Kao sto mozete vidjeti, manje vise sam se vratio na svoj stav koji sam imao sa 16 ("NIKAD HEMIJA"), mozda iz puke srece sto mi ta Hemija nije nimalo legla. O intelektu, bar si mi bio toliko ocit od mog prvog dana na ovom forumu da sam skonto da si kompletan individualac, a i nadalje da imas svoje ocite razloge i iskrenost (
The True hehe) sto je visoko pohvalno u danasnjem drustvu (pogotovo na ovim BBS-ovima u kojima, u praksi onih rednecka sto ovo izmislise, manje nadareni pokusavaju dokazati svoje iskompleksiranosti sa nepovezanim tangentima akutne gluposti, time kompletno zaboravljajuci i faktor zajebancije kao i komunikaciju kao osnovni bonus interneta), a i govori o tvojoj hrabrosti jebiga

Vidi se da furas svoj film jer si ga u svojoj glavi razlozio za sve ono sto jest, sto bar u mojim procjenama te cini samosvjesnim, sto je donekle i pocetak, ai cilj, svakog iole pametnog lika danasnjice. A sto se tice tretiranja sebi ravnom, bar kad sam ozbiljan nikad ne bih nikoga nipodastavao preko interneta (postoje izuzetci koji cine pravilo...jelde Ihti?), niti pokusao laicki "procitati kroz redove" da bih satro "skonto" nekoga. Uvjek uzimam zdravo za gotovo ako su okolnosti takve, mozda mi fali ega jebiga, al stacu, tako najbolje uspjevam u komunikaciji s ljudima