Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 10:00

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 270 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Next
Author Message
 Post subject: NAJGORI metal bend
PostPosted: 07. 01. 2005. 00:20 

Htio sam napisati dugu disertaciju o pubertetu i muzici moje mladosti, al lakse je ovako, sa obrazlozenjem, posto moram s vremena na vrijeme, da se izrigam na ono sto svi vole, jer mi Rus titra pred ocima kako vristi preko obale JA VAS MOLIM DA ME MRZITE!!!!!, i dobivam napade "pankerske zlobnosti" koju oni sa boljim sposobnostima psihoanalize (Heretik Rajko anyone? :D) vrlo lako uoce u meni...

Elem, da predjemo na stvar. Ovo je mojih top 4 sa ordenom tute govana. Za sve uspjehe.

1) OPETH - Tesko mi je zamisliti gori bend od Opetha. I u teoriji, i u praksi, imaju sve elemente koji cine izmet nakon festivala svjetske kuhinje. Malo bajatog Svedskog Death-a, malo bajate hippie furke, puno bajate LAZNE progresive, i rezultat je garantovano trovanje usiju. Kao sto sam jednom davno u momentu genijalne inspiracije formulisao jednacinu nejasnoce (Los Svedski DM X Mainstream pizdarije = genijalnost za metalce sa kompleksom nize vrijednosti) generalne metal publike naseg doba, tako cu isto danas povezati sa prirodnim djubrivom. No Opeth imaju jos jednu kriminalnu tacku. Pogano su dosadni. Djeca ih vole, vole ih i starci. Svuda su. Ruzni su. Ruzno se oblace. Ruzno pricaju. Ruzne gitare sviraju. No to je sve druga klasa ako im je muzika dobra jelde? NIIIIIJE.

2) MORTICIAN - Kontroverznost je cesto dobra u metalu. U zadnje vrijeme smo se zasitili likova koji su intelektualno kontroverzni. Zato imamo Mortician, koji su kontroverzno glupi! Pardon, kontroverzno glupi ko kurac! Stremiti ka ekstremnosti nije nista novo u DM-u. No, jos uvjek treba da se pojavi DM bend koji je dovoljno GLUP KO KURAC da stima svoj bas tako nisko da je i na 22-om pragu jedini moguci zvuk prdez slona. Jos uvjek treba da se pojavi zakljucani debil iz spavace sobe koji ce na svom BM remek djelu odvrnuti ritam masinu na 500 bpm. A i da se pojavi, Mortician su ga vec zajebali. Cak sta vise, Mortician su izdali bar cetri albuma koji su zajebali svaki pokusaj da se bude metalski tup, glup, nezanimljiv i dosadan. Kurac od benda ako je takav ikad postojao.

3) MYSTIC CIRCLE - Posterski kreteni faux-BM cirkusa koji se stvorio sredinom 90-ih, komercijalno najuspjeliji Njemacki BM (oh kako mi tesko pada dati im ovu opasku, al moram...) bend su za svoje karijere uspjeli izdati 5 ubjedljivo najdosadnijih, najmlacih pokusaja Dimmu Borgir patenta. Ne znam zasto, ali im se Gorgoroth naso za shodno oduziti za dobru saradnju cak i pismeno u jednom od svojih albuma, sa opaskom "No thanks to the fucking German clowns we had to tour with". Nargaroth ih je cak i opjevao u svojoj monumentalnoj "Fuck off Last Episode" (Last Episode je bila izdavacka kuca koja se iskljucivo bavila kretensko losim Svapskim BM-om, a MC im je bio naravno, kruna ponude) Gledao sam ih kao predgrupu Marduku u Zagrebu, i iako sam crko od zelje da nadjem bar jednu dobru tacku kod njih osim cinjenice da su se dojmali kao fini momci, nisam uspio. Mystic Circle su zvucali uzivo kao mokra palacinka kad te pukne po celu. Uz to, uzimaju i sve nagrade za najgluplje, najofirnije poziranje iznad gole kurave, najofirniji omot, najofirniji naziv za album, najofirnije tekstove, najofirniji vokal... Ako ima kakav kaktus u kuci, posaljite im ga, zasluzili su, iskreno!

4) HAMMERFALL - Tesko je ista lijepo reci o bendu za koji glas kruzi da su samozasluzni za Power Metal vaskrsnuce. Jos je teze naci jedan razlog po kojem bi Hammerfall na bilo koji nacin NE bili zbir svega sto je pedersko, svega sto je glupo u metalu. Hammerfall su Manowar bez dobrog riffa i solaze, i bez ukusa. Hammerfall su pored Mystic Circle-a pokupili svaki moguci glup naziv za album i pjesmu. Pored Mortician-a svaku glupu temu za tekst. A basista im se preziva Dronjak. I prodali su kamione diskova...Njemacko...POTONI!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 00:35 

najgori?
pa nemam bas NAJGORI bend, al imam one koji mi nisu dragi, recimo megadeth!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 00:59 

HAGGARD - bend za koji bih rekla da nema ama nimalo metala kakvog treba u sebi (ali kojeg sam ja zbog silne mrznje ipak morala spomenuti) al fol je sto se izvlace na growl glas i trenutke koji bi trebali liciti na kakvo sviranje na gitarama. Od onih klavijatura mi dodje zlo. Naravno, tu je trip - zenska pjeva svojim tzv. uzvisenim operskim glasom, tako da bi slusajuci ovaj izbljuv covjek pomislio da su oko njega niski covjeculjci u dokoljenkama i da je 16 st. GRRRRR :x
SINERGY - aaaaaaaaaaaaaarrrghhhhhhhhhh!!! Fakat nesto najiritantnije sto sam ikad cula u zivotu. Glas od one cure, koja skici ko kakav napaljeni power- warrior, jednostavno ne mogu smisliti. Ali, ne mogu se odluciti sta je gore; ona... ili pozadina. Vec "proslavljeni" muzicari koji su se nasli radi kojeg razloga, iliti jos popularnosti, iliti parica, ili radi dosade.
I tek kad sam vidjela sliku cure... u tigrastom sakou i nakrivljenim sesirom... r'n'b bitch reklo bi se :roll:

Nekako mi je vise dosta imitacija i preobrazavanja metala u nesto sto on nikad nije trebao da postane, iskomercializirana slatkasta lutka umotana u crno. Kad se samo sjetim pocetaka i legendarnih bendova, i pogledam sta mi danas nude.. nesto sto ja fakat nemam obraza nazvati metalom. Totalna suprotnost i odbojnost. Metal, kao bojkot protiv svih slatkoca i primitivnih, lahko smisljenih melodija... no, danas izvodjaci pokupe metal fasadu a ostave ono najosnovnije. Gdje je ono vrijeme kad je metal bio prljav, zestok i signaliziran kao bojkot protiv primitivaca??
Ali et.. preobrazilo se u vrijeme kada na torbama srednjoskolki vidimo patch nekog komercijalnog metal benda uz ostale izbljuve danasnje popularne muzike...
Jebem ti ovo vrijeme.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 01:00 

Agonize_Lady wrote:
najgori?
pa nemam bas NAJGORI bend, al imam one koji mi nisu dragi, recimo megadeth!

oo sta rece pa osta ziva! :)
a meni sonata arctica bas bezze al nije mi njagori nit ih mrzim!
ovaj ti put oprastam hehe ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 01:10 

nije ni meni.ni najgori nit ih mrzim.
jednostavno ne "lezi"
:P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 01:12 

a to sam reko jer sam po skoli zadnjih dana noso majcu megadeth'a i njih sluso cijelo vrijeme :P dje bas njih nadje hehe... :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 01:17 

nek izvine svi stovatelji tog ljupkog benda, ali meni sonata postala kao proljev... mislim:
"OH PLEASE, TALK TO ME, SHOW SOME PITTY!"
(... pjeva "musko")

..zaboravila sam spomenuti fenomenalni bend, te bendove poput Kotipelta.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 01:25 

kotipelto nije band :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 01:32 

mah ok, one-man project...
but, whatever it is; it sucks... and a looooot!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 01:53 

mozete se vi zaliti na nedemokratiju i netoleranciju yumetal.net foruma al znajuci kako se moderatori tamo odnose prema ovakvim debilnim temama, vrlo cesto pozelim da je rock-planet upravo yumetal :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 02:01 

Pa najgori koji sam gledo i koji me totalno unistio svojim ofiranjem je svakako Graveworm...
Totalno neorginalan bend sa svim mogucim black / gothic uticajima koje su pokupili od raznih bendova iz pomenutog zanra,... lome se da postanu neke zvijezde.. cisto furanje i ni trunke iskrenosti u muzici.... SMEĆE...

Ima jos toga.,..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 11:58 

Diabolic!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 13:37 

Nemesis wrote:
SINERGY - aaaaaaaaaaaaaarrrghhhhhhhhhh!!! Fakat nesto najiritantnije sto sam ikad cula u zivotu. Glas od one cure, koja skici ko kakav napaljeni power- warrior, jednostavno ne mogu smisliti. Ali, ne mogu se odluciti sta je gore; ona... ili pozadina. Vec "proslavljeni" muzicari koji su se nasli radi kojeg razloga, iliti jos popularnosti, iliti parica, ili radi dosade.
I tek kad sam vidjela sliku cure... u tigrastom sakou i nakrivljenim sesirom... r'n'b bitch reklo bi se :roll:

haha i meni njeni glas ide na zivce

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 14:22 

Blind Guardian

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 15:20 

SYMPHONY wrote:
Diabolic!

jel diabolic zato sto nisi ni jedan drugi death metal bend cula il zato sto su ti bas bezveze?????

jebga meni diabolic licno stroj bend, iako su teze potcjenjeni. ima tonu glupih i retardiranih bendova i sjebanih i slabih i fucking bendova a sad da bas diabolic najgori bude to nea sanse........ moze se tu pisat jos dosta

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 16:04 

MANOWAR
HAMMERFALL
BLOODFLOWERS

neću reć maideni al ja ih zbiiiiiiiiiiiiiiilja nevolim :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 18:39 

mystified wrote:
mozete se vi zaliti na nedemokratiju i netoleranciju yumetal.net foruma al znajuci kako se moderatori tamo odnose prema ovakvim debilnim temama, vrlo cesto pozelim da je rock-planet upravo yumetal :roll:

De ba Ogi pusti kosu i ventile, ja sam ovo namjerno da vidim sta cete vi rec o nekim zadrtim blekerima.

Fino je bit iskren i nesuzdrzan. Svako ima pojedini bend koji mrzi, i na kraju, mislim da treba svi da zdravo prerastu tu idolsku identifikaciju...ljudi, metal je muzika, ne familija!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 19:49 

ja nikako ne mogu svarit ovaj Nightwish, tolko puta sam ih preslushavo i preslushavo... al' jednostavnu ne mogu, ljudi mi se gade ne normalno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 20:11 

Ne shvacam ti to za Opeth jedino Kold.. zapravo shvacam i pripisujem ortodoksnom sklanjanju od svega svedskog i iskomplexiranosti te trazenju jace furke, ali dobro.. :) za ostale se i slazem.. (doduse Mortician nisam cuo) slazem se i za Manowar s Phoxom, te za Sinergy.. stvarno je iritantna zenska.. dodao bih jos svaki bend ciji pjevac zvuci poput Kotipelta..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 01. 2005. 20:15 

a sta vi svi imate toliko protiv kotipelta???

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 270 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]