Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 06. 2025. 22:28

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 239 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2005. 18:40 

WALK wrote:
Acronian wrote:
Sta vas boli kita uopste... Koga boli kurac za Bosnu i RS?? Kakve koristi vi imate od ijednog. Kako ne shvatate da je poticarima ta podjela (i tenzije koje stvara) vitalna za ostanak na vlasti. Sta ste vi to dobili od svega toga... Sutra ce vas politicari gaziti autima (koja su kupili od vase buducnosti) na ulici ko pse a vi cete i dalje tvrditi "mi smo srbi/hrvati/muslimani i ponosni smo zbog toga"....
Jesam kurac ponosan... stidim se svoje zemlje... i primitivnih ljudi koji se cak i na ovakvim forumima javljaju...
Metal je moja drzava i religija a kao grb mogu uzeti logo bilo kojeg benda koji volim....
Iskorostite ljudi zivot za sebe kada ga vec imate...

svaka cast na recima!
slazem se u potpunosti sa tobom prijatelju!
Metal je i moja drzava i religija i zivimo u istoj drzavi !
jebe se meni kako god da nazivate drzavu , jer politicari to vode i jebu nas u zdrav mozak!
Zivio Nele i mislim da razmisljas svojom glavom a ne glavom koju pune politicari!

ja se nestidim nicega i smijem sa ponosom reci da sam metalac , zivim u svojoj metal drzavi ( vi je nazovite BiH, R.S ili kako hoceta) i ona je u mojoj glavi!
Zivio metal i svi ljudi koji ga slusaju i koji se bore za njega!
jebes politiku ona je za glupe politicare!
metal je moja drzava , religija , grb, politika, ljubav i sve !

SVAKA CAST LJUDI!!! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2005. 18:49 

Dzemal wrote:
ja čovjeka. ne znam zasto tako agresivna reakcija. ne bi volio ni ja da se zatvori ova tema. volio bi zaista da mi objasnis zasto sam ja nacionalista, koga ja to mrzim?
ako zatvore temu, slobodno mi se javi privatnom porukom.

Zato sto si, za pocetak, nazvavsi RS genocidnom tvorevinom, pola moje rodbine, brace, sestara, striceva, ujaka itd itd nazvao teroristima, agresorima. To mi je dovoljno da s tobom zavrsim za sva vremena. Krijes se iza laznih rijeci pravednosti, ali po tebi je jedini dobar Srbin onaj koji prihvati da zivi u genocidnoj drzavi (RS entitetu) i da su braca preko Drine izvrsili agresiju na BiH.

Upravo zato mi je smjesan post Walka. Metal jeste i moja religija, citav zivot sam u tome, ali je ocigledno da je politika na ovim prostorima ipak iznad toga, i da sutra ako pocne rat, ponovo cemo svi pucati jedni na druge jer nas niko nece pitati da li smo metalci ili ne. A vi mozete da zivite u vasim zabludama jer kako mi se cini, ne sumnjam da je i u proslom ratu bila gomila metalaca koji su vec jednom pucali jedni na druge, pa zasto ne bi opet?

:roll:

Ovo je moj posljednji politicki post, osim ako ne bude nekih provokacija koji opet nece imati veze sa interfectorom. Mozda bi trebali otici na neku drugu temu, ako ovde ima politickog foruma, i tamo da se suocimo sa cinjenicama.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2005. 18:56 

Glupost.
Do rata opet moze doc samo sa takvim razmisljanjima. :(
To je tuzno.
I sto se mene tice puca mi kurac za politiku.
(Nemam pojma ko je predsjednik) :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2005. 19:00 

...sa cinjenicama su se i prije tebe raspravljali...jedno je voljeti svoju kulturu,obicaje (navedi proizvoljno sta hoces) a sasvim druga stvar je negirati neciju narodnost, postojanje odredjene kulturne bastine, jezika...nemozes doci na sajt ciji se administratori izjasnjavaju kao Bosanci i negirati isto...mislim demokratski mozes, ali su reakcije ovakve kao prethodne...sto se tice interfectora, davno sam skinuo sve sto se moglo sa neta i preslusao, bio na koncertu jednom i vec sam rekao jednom, trud je tu i kvalitet je neosporan ali je daleko od svake pretjerane slave

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2005. 19:14 

OK potpuno shvatam sta hoces da kazes. Medjusobna tolerancija je ono sto nama treba u ovom danasnjem vremenu, a ne necije negiranje o postojanosti jezika, naroga, ili entiteta/drzava (kao sto se radi sa svih strana, eto Dzemalovog posta na prosloj stranici).

Interfector.. ono je ipak prvi album, i za prvi album je odlicno odradjen, vidjecemo za dalje. Ako nista, za razliku od ovdasnjih bendova, koriste zivi bubanj.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2005. 19:25 

Interfector nije los (malo sam ga slusao) ali mi se uopste ne svidja onaj fazon sa guslama . jeste orginalno ali je bzv.
Sa tim guslama sto jes' , jes' postigli su da se prica o njima ( prosto receno)
Nemam album , nabavio bi ga da imam gdje.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2005. 20:03 

To WALK legendo,nije smiješan Walk smješni su mi ljudi sa glupim zaostalim i ispraznim pričama. PS nisam musliman da ne bude zabune.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2005. 20:59 

THraSH wrote:
Interfector nije los (malo sam ga slusao) ali mi se uopste ne svidja onaj fazon sa guslama . jeste orginalno ali je bzv.
Sa tim guslama sto jes' , jes' postigli su da se prica o njima ( prosto receno)
Nemam album , nabavio bi ga da imam gdje.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

...gusle nemaju nikakve veze s tim pricama...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2005. 21:19 

jooooooooooooooj, zaboli me glava citajuci ovo prethodno, sto bi ja volio da sam ko nele i walk i da sam ovdje neutralac i da se smijem na sva napisana sranja, uostalom necu davati nikakav dalji komentar jer su ovo igre bez granica

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2005. 22:03 

BOMBER wrote:
jooooooooooooooj, zaboli me glava citajuci ovo prethodno, sto bi ja volio da sam ko nele i walk i da sam ovdje neutralac i da se smijem na sva napisana sranja, uostalom necu davati nikakav dalji komentar jer su ovo igre bez granica

ha ha slazem se prijatelju!
ja samo pokusavam da ljudima objasnim da smo ove zbor muzike a ne zbog neki preteranih sranja , i igara koje su toliko prljave da mi nemamo pojma!
otvorite temu tamo na offtopic za nacionalnost , politiku i ostala sranja pa se prepirite!
jebes politiku i sve ostao!
dokle nas je dovela?
mrzimo jedni druge ( mislim na pojedince) , unistene su firme, fabrike , mladost .. i sta sada vecina mora da rinta kod privatnika od jutra do sutra i da ih taj jebeni privatnik jebe u mozak po citav dan!
a ko je zasluzan za to sto ti pojedini privatnici imaju lovu??
pa jebeni rat i politicari!
kome je do rata , ljudi svagde se u svetu ratuje pa kupis sebi kartu i odes tamo i ratujes koliko hoces , na nasim prostorima toga je i previse!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2005. 00:23 
Administrator

Dzemal wrote:
ja čovjeka. ne znam zasto tako agresivna reakcija. ne bi volio ni ja da se zatvori ova tema. volio bi zaista da mi objasnis zasto sam ja nacionalista, koga ja to mrzim?

Na ovim prostorima ce uvijek biti 3 istine za desavanja od prije 10 godina, i niko to nece moci promijeniti.
Jbga, bar Bosnjaci (iako sebe vidim samo ko Bosanca) imaju na svojoj strani gotovo citav svijet koji zna istinu. Evo zadnji primjer je Susan Sontag koja koliko znam nije 93 dolazila u Banja Luku nego u Sarajevo, i vidjela je sta se desavalo sa tim gradom tih krvavih godina.
Meni RS ne smeta. Jebiga entitet ko i ova Federacija, ali mi smeta sto "jede" budzet, sto jede porez koji placamo mi. Sve to pojedose ministri na jednom nivou na drugom nivou, pa 3 predsjednika koji samo za toalet papir potrose milion KM, dok se muzeji i pozorista po BiH zatvaraju...

A walk, stvarnost je previse komplikovana da bi se posmatrala na jedan tako utopisticki nacin. Sa pasosem svoje metal drzave neces moci otici ubrzo ni na koncert u Hrvatsku bez vize.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2005. 02:39 

Whatever wrote:
Dzemal wrote:

Zato sto si, za pocetak, nazvavsi RS genocidnom tvorevinom, pola moje rodbine, brace, sestara, striceva, ujaka itd itd nazvao teroristima, agresorima. To mi je dovoljno da s tobom zavrsim za sva vremena. Krijes se iza laznih rijeci pravednosti, ali po tebi je jedini dobar Srbin onaj koji prihvati da zivi u genocidnoj drzavi (RS entitetu) i da su braca preko Drine izvrsili agresiju na BiH.

ti stvarno nisi normalan. nisam ja uvrijedio nikoga, niti sam ikada rekao nešto protiv ljudi Srpske nacionalnosti. Dobrih i loših ljudi ima svuda i nikada nisam ljude vrjednovao po njihovoj nacionalnosti, pasošu, boji kože ili dužini kose. Kada kažem da RS treba ukinuti, ne mislim uništiti, pogaziti, istrijebiti. mislim da se trebaju ujediniti oba entiteta i zajedno se truditi da svima nama bude bolje. Ja ne vidim šta je tu loše.
ne osuđujem ja nikoga ni tebe, ni tvoju rodbinu koja je možda čak i pucala po mojoj. to je pojava koja se dešava u jednom ratu. ipak, treba da se pohvataju svi koji su počinili ratni zločin i to i Bosanci i Hrvati i Srbi, ako neki tvoj rod završi u Haagu ili moj, jebi ga kad su kreteni.

a ti možeš da pričaš šta god hoćeš, ali činjenica jeste da je na tlu ove zemlje počinjen genocid i pokušalo se etničko čišćenje i jasno je da RS-a nije bilo na tlu suverene Bosne i Hercegovine, koja je još tada proglašen državom tri ustavna naroda.
ako ništa vrijedi ukinuti sva ta silna ministarstva dva entiteta i sve staviti na jedan državni nivo samo radi jebenog toalet papira, kako reče rock, a kamo li nekih drugih stvari. jesi ti uopšte svjestan koje su to pare? pa svim babama i dedama bi skočila penzija za 100%! možda bi onda i ostali bendovi imali pare da snime živi bubanj i sve bi bilo bolje i lakše :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2005. 02:49 

Meni smeta i RS i Federacija ja bih ukinuo obadvije i da bude normalna republika.Stvarno mi slabo dolazi od nacionalnih predznaka Srpskih,Hrvatskih i Bošnjačkih,prvenstveno bi trebali biti GRAĐANI ove zemlje a ne da nas non stop trpaju u neka nacionalna stada.Mislim da je Walk prije svega mislio da je metalac a to što nam treba viza i za WC to je zbog nacionalista svih jebenih boja a ne zbog normalnih ljudi koji sebe smatraju prvenstveno individuom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2005. 03:04 

Smarate blokirali ste temu o interfectoru.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2005. 03:04 

zlays wrote:
Meni smeta i RS i Federacija ja bih ukinuo obadvije i da bude normalna republika.Stvarno mi slabo dolazi od nacionalnih predznaka Srpskih,Hrvatskih i Bošnjačkih,prvenstveno bi trebali biti GRAĐANI ove zemlje a ne da nas non stop trpaju u neka nacionalna stada.Mislim da je Walk prije svega mislio da je metalac a to što nam treba viza i za WC to je zbog nacionalista svih jebenih boja a ne zbog normalnih ljudi koji sebe smatraju prvenstveno individuom.

pa ja.
al moram ipak priznati da Whatever ima mraaaaaaaak avatar!
ko još nije otkrio bend, puno fula
Communic Rules!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2005. 04:24 

Alo,dosta je vise ove idiotske rasprave,koja jednostavno NEMA kraja,svako ima svoja ubjedjenja koja moze braniti do iznemoglosti,pa je zato idiotski raspravljati i dalje o tome(Pogotovo na temi o jednom bendu)
Eto,pa ko nastavi,nabijem ga na kurac!
Pricajte o bendu!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2005. 10:12 

zlays wrote:

evo da i ja nesto kazem: UPRAVO!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2005. 22:35 

Rock - slazem se sa ovim tvojim zadnjim postom, dobro si odgovorio i Walku, bas ono sto sam i ja mislio da mu kazem. Utopija i nerealno razmisljanje, pa nemamo 12 godina.

Ali ti kazes ukinuti institucije RS, trose pare. Pa pogledaj tu federaciju majke ti, imate kantona vise nego stanovnika, i svaki ima svoja ministarstva... Vjerujem da milion ljudi radi po tim ustanovama. E TO JE trosak.

Dzemal - u rat se nije uslo da bi nakon 30 000 mrtvih, ili ne znam ti ni ja koliko, ponovo sve bilo vraceno u stanje prije 1992. Time samo potpisujemo da su toliki ljudi sa svih strana uzalud poginuli, a ja cu uvijek biti protiv toga. Ako smo jednom pojeli govno i zaratili, mozda bi iz tog primjera trebalo nauciti to da zajednicki zivot vise NIJE MOGUC, ma sta mi metalci, kao extremna manjina na ovim prostorima osjecali.

Ako se ukine RS, vjeruj mi da ce biti blize ponovnom ratu nego ikada. To sto pricas kad je nastala, i o suverenoj BiH, poznata mi je ta prica. Zna se da ste najbrojnije stanovnistvo, i bez RS Srbi nemaju PRAVNU zastitu na ovim prostorima. Sigurno jedan Mujo, Haso, Fatima, ili ne znam koje ime da navedem, a da sjedi u bitnim organima u glavnom gradu svih stanovnika ovde, Sarajevu, nece raditi za dobro onih protiv kojih su se juce borili, i ako to ne vidis, ili se pravis blesav, ili podjebavas.

Communic rules u svakom slucaju.

Interfector takodje, bar sto se mene tice.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2005. 23:08 

Samo jedna opaska...citav jebeni svijet je rekao da se desila agresija na BiH od strane SICG uz pomoc domaceg stanovnistva...citav jebeni svijet kaze da se desio genocid...genocid i etnicko ciscenje su ucinili cetnici...interfector (kao sto vidim i ti whatever) se zalaze za etnicki ciste teritorije sto je nastava etnickog ciscenja zapocetog u ratu (nabijem na kurac sve jebene ratove na planeti)...ljudi sta ce nam to ba!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 01. 2005. 23:23 

pa naravno, jebeš i Federaciju! niko nije rekao ukinuti RS, a Federaciju ne. i naše glavonje troše pare bezveze.

što se tiče te priče o povratku na 1992., to je totalna ubleha. nije cilj pravljenje nove Juge ili JNA ili čega već. cilj je ovaj put napraviti demokratsku državu, gdje će sva tri naroda biti ista, a ne kao onda gdje su se neki osjećali ugroženima.
ja sam rekao i uvijek ću reći, dajte mi čovjeka Srbina da bude predsjednik države, ako će on ovu državu odvesti u svijetlu budućnost, jer nije uopšte bitna ta nacionalnost ako se radi za dobrobit države.
što se tiče zakona, ja nisam najbolje sa tim upoznat, ali mislim da treba donijeti zakon na državnom nivou o očuvanju nacionalnog identiteta i tradicije svih naroda i narodnosti, gdje bi se onima koji to krše sudilo na najstrožiji način.

jasno je meni da ljudi iz RS-a nemaju povjerenja u kako kažeš nekog Muju, Hasu ili Fatimu, ali drug moj, Sarajevo zaista nije takvo kakvim ga doživljavaš niti je ikada bilo. Ovdje ima jako puno Srba, koji ne samo da su sada na određenim pozicijama, nego su to uvijek i bili, a ja se mogu pohvaliti i sa mnogobrojnim prijateljima i prijateljicama te nacionalnosti. U Sarajevu te neke mržnje nije nikada bilo. Da se na tlu BiH desio zločin i nad Srbima, to je jasno, i eno ti jednog BH generala u Hagu i svi koji su radili sranja tamo pripadaju, pa nek dokazuju nevinost, ako mogu.

jasno je da ima svježih rana, ali jedini način da i one prođu je lagano približavanje jedni-drugima i gašenje mržnje. granica uvijek znači "oni tamo", a to nikome nije potrebno.
ja ne znam kako ti vidiš svoju budućnost u ovoj zemlji, ili budućnost RS-a? možda i ti želiš što prije da se ispališ iz ove zemlje, ali pitanje je zašto to želiš i kako to promjeniti.

i baš kako bi Communic rekao, komunikacija je ključ, a preko granice je to malo jebeno. a dobro poslušaj stvar "They Feed On Our Fear", pa malo razmisli, kome je uopšte u interesu ovakva situacija i zašto? Da li je to radi nekih para ili stvarno svi oštre noževe? Ja prije mislim da je ovo prvo. a eno ti i novi Kreator koji ti fino kao inteligentnom biću, metalcu, kaže da ne dopustimo da pepeo prošlosti uguši našu budućnost.

Valjda smo pametniji od onih kretena koji su nas gurali u rat.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 239 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]