sorry zbog engleskog, al tako mi u glavi stoji ova tema
ok, recite bendove koji vaz zbog svoje unikatnosti (znaci kvalitet i nije toliko bitan) toliko impresioniraju da pomislite "na cemu su ovi"
i jos nesto, bendove morate imati u svojoj kolekciji, barem 1 mp3 a ne cula/cuo sam ja ovo ono... uz naravno kratko objasnjenje zasto bas ti bendovi
evo onih koji mene proganjaju:
WINDHAM HELL - ljudi sviraju 10 godina, jedno pitanje - jel ko cuo za njih? to je ko nekakav projekat dva amerikanca koji vole alpinizam vise od svega, jedan radi muziku (doom, prog, heavy)koji je i virtuoz na gitari, shredder sto bi rekli dok drugi je zasluzan za atmosferu i tekstove koji su veoma sturi i uglavnom su vezani za penjanje po planinama, poetski i ezotericno odradjeno.... (imam nesto mp3ca)
OXIPLEGATZ - uhh... sta je ovo ljudi... nastranu smijesne kategorizacije kao space, prog metal... wtf, ovo je extremni metal jedan cas, dok je drugi user friendly power parade, clean vox, non stop double bass onslaught... treba cuti da bi se razumjelo... (jednu mp3cu)
THE LORD WEIRD SLOUGH FEG - od svih nabrojanih, ovaj se mozda cini i najkonvencionalinijim (zamislite onda kakav je windham hell), neki ce reci da je to svakodnevni US heavy/power, NEKI... ovo je jedna skupina cudaka, koji znaju sve o extremnom metalu, al opet sviraju neki svoj vrst heavy rodjaka.... opskuran pristup se ogleda kako u samom nacinu komponovanja, dosta promjena tempa nekarakteristicnih za ovu tezinu muzike, cudnovate melodije sa snaznim irskim feelingom i nekakva cudna atmosfera... iliti weird atmophere... (imam jedan album)