Zbog cega je toliki antagonizam prema nama, a kad kazem nama, mislim na nas, tj. mi narodnjaci, a kada kazem narodnjaci, mislim na nas turbo folkere, odnosno ultra turbo mega sega giga imba folkere. Ja shvatam vas, tj. mislim ja vas razumijem, odnosno kontam, vas rokere, koji jadni, svirate po podrumima, garazama i slicno, a kad kazem slicno mislim na sve ostale i slicne prostorije, i shvatam vasu mrznju i bol prema komsinici iznad sto vam stalno lupa metlom da prestanete sa tom mukom, i pusta nasu muziku, a kad kazem nasu muziku, mislim na ovu, tj. narodnu, sad trenutno popularnu, nadasve pozeljnu nasu tj. mozda i vasu, turbo folk muziku.
Samo da krenemo sa poredjenjima nase, a kad kazem nase, znate sta mislim, a mislim na poredjenje vase, a kad kazem vase, to znaci da ne mislim na nasu, a kad kazem nasu, znate vec na sta mislim.
Eh znaci, da krenemo :
pogledajte vasu predstavnicu, onu Irenu i Vi, ona vidite, vas ne cijeni, cim vas persira, ona bi rekla Mi, a ne Vi. A pogledajte nasu predstavnicu, Svetlanu Cecu, pogledajte kako je ona dobra prema nama, dozvoljava nam sve, da gledamo njeno divno veliko poprsje, te divne noge koje kao dva predivna stuba ljubavi izmedju nas i nje, a kad kazem Nje, mislim na Nju, nasu dragu, a kad kazem nasu, znaci da ne mislim na vasu, vec na nasu, Cecu.
I sami ste svjesni da mi, a kad kazem mi, ne mislim na vas, vec na nas same, koji sa tugom u ocima gledamo na vas, jadne, cemerne, opijate se po parkovima.
Pa zar je To, sto ta vasa Irena, a kad kazem vasa, ne mislim da je nasa, vec vasa, zato sto ona i jeste vasa, koliko god vi mislili da je ona i nasa, koliko god da je njegova, ona je u principu i ustvari samo, i jedino vasa, a ne nasa.
A sta ustvari, ona cini za vas
evo nasa, pravi nam sad koncert na UUUUSCUUU... koji ce biti dzabe, za nas, a kad kazem nas, ne mislim na vas, a vasa Irena, a kad kazem vasa, znate na sta mislim, ona nije nasa, ne moze da napuni ni moju halu. dva sa dva. ocami.
Znaci :
da elaboriramo ovo sve, za one koji ne znaju, a kad kazem ONI, mislim na vas, a ne na nas, iako ima i nasih koji spadaju u vase, a ne nase, a ima i vasih koji ne spadaju u NJIH, a bogami i ne spadaju ni u vase, a ni u nase. Oni su negdje izmedju.
To znaci, oni lebde. Oni su muzicki neopredjeljeni. Lebde izmedju nas, i vas. Ali su malo naklonjeniji nama, zbog Anje koja vodi na Hayatu onu emisiju sa onim matorim metuzalemom perverznjakom klimaksashem, konta cojek da ima dvaest, a njemu je
pedeset, Zaim Poturic.
E on je VAS, a ne NAS. Jer NASI se onako ne PONASAJU. Mi imamo nama dragu, i nadasve iskrenu, i dobrostojecu suzanu mandic. ili mozda nije mandic. Nema veze. Ionako nemate blage o kome govorim.
Da zakljucimo , odnosno da elaboriramo, tj. rezimiramo, a kad kazem rezimiramo, mislim na rezime ( fr. rezimé - zakljucak )
da li ste ikada vidjeli narodnjaka, a kad kazem narodnjaka mislim na jednog od nas, da cuga u parku, nego ko ljudi, sredjeni, kravata, odijelo, cipe ofo ono, odemo kod Cige,ili na Bazene, a moze se bogami i nekad i u Royal, kad je sigurno. A Vi, a kad kazem vi, mislim na vas SVE, jadne, nemate dinara, i sjedite u onom parku, derete se, smetate ljudima, a kad kazem derete, mislim da vicete, a ne da se bukvalno derete, jer niste papir da se derete, pobogu .
Jeste li vi svjesni sta se s nama moglo djesiti sinoc
da je zvijezda mogla eksplodirati samo koji metar ulijevo, pa da vas sve potamani.
Ali, mi nismo te srece, a kad kazem MI, ne mislim na VAs, niti na one koji lebde izmedju, nego na NAS, iznad vas.
Eto ga. ja mislim da sam vam sve lijepo objasnio, i da ste svjesni sebe i svog mizerija.
A ko ovo izbrise, majka mu umrla, a vodu u koljenu imo, a zedan bio.
I dabogda mu dijete bilo najveci narodnjak od svih narodnjaka, a kad kazem najveci narodnjak, mislim da bude veci od naseg najveceg narodnjaka Era Ojdanica, tako mu Bog dao.
Eto ti sad, pa ga ti obrisi.A kad kazem obrisi, ne mislim da se obrises dole, nego da obrises post.
Iskreno Vas ( a kad kazem Vas, ne mislim nas ),
Sako Polumenta. aka disem za tebe
P.S.
Meni je najveci roker Majkl Dzekson. On je meni za mene kralj.
Ko je ovo sve procito svaka mu cast, i nek se javi utorkom kod nas u granapu, ima flashu vina.