Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 13:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 
Author Message
 Post subject: metal, starost i (ne)tolerancija
PostPosted: 16. 06. 2003. 12:25 

dzaba, ni u metalu se nije primitivizam uspio isorjeniti. neki stariji metalci i "metalci" cim vide neke mladje na metal partijima i koncertima odmah krenu sa zajebavanjem, a i po forumima nije nista puno bolje. kao da oni nisu nikad mladi bili.
meni bas drago bude kad vidim nekoga mladjeg, koji tek pocinje pravu muziku slusati. i umjesto da ovi stariji iskoriste svoj autoritet i dadnu im dobre savjete, preporuke, najcesce sta cete vidjeti da ih oni ismiju. to je meni nevjerovatno glupo. kao da su sad oni svu pamet svijeta pokupili...
i onda se jos neki pocnu cuditi sto sve vise te djece, omladine, kako vec hocete, slusa neke nazovi metal bendove. pa sta ce drugo slusati, kad ih na radiju/TVu samo time filuju, a stariji metalci ih preziru. ja uvijek mladjima od sebe dajem savjete, upucujem sta da slusaju i do sada sam imao samo uspjeha.
nista necete postici sa stavom: ma sta ti mali znas, nemas ti pojma. da ti znas sta ja slusam, i slicnim idiotarijama. neupuceni se moraju uputiti, a ne ostaviti na cjedilu i gurnuti u muzikalnu propast...
meni je sto puta zanimljivije nekoga ko tek ulazi u metal vode upucivati i s njim razgovarati, nego s nekim ko puno toga zna. ko tog su napreci neznatni, a kod ovih prvih drasticni.
metal is our religion!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2003. 13:27 
Administrator

ma uvijek se nadje debila koji su pokupili svu pamet svijeta

ima dosta raje koja slusaju ova "metal" sranja sa MTV, sve su to potencijalni metalci kojima samo treba dati u ruke dobru ziku i zaboravit ce na MTV kad vide sto je pravi metal

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2003. 14:23 

Pa ima te raje koja slusa te gluposti sa MTV-a. Cak i imam prijatelja koji je slusao ona sranja pobut Limp....(cenzura) i Linkin..... i nekidan mi dodje kaze: "imala si pravo Metallica je zakon". To mi je uljepsalo dan. Mada jos uvjek slusa ona vec spomenuta sranja al ce ga to vjerujem proci. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 06. 2003. 14:47 

Svaka cast Mirso :)

Profile  

Post subject: Re: metal, starost i (ne)tolerancija
PostPosted: 16. 06. 2003. 19:11 

Mirso wrote:
dzaba, ni u metalu se nije primitivizam uspio isorjeniti. neki stariji metalci i "metalci" cim vide neke mladje na metal partijima i koncertima odmah krenu sa zajebavanjem, a i po forumima nije nista puno bolje. kao da oni nisu nikad mladi bili.
meni bas drago bude kad vidim nekoga mladjeg, koji tek pocinje pravu muziku slusati. i umjesto da ovi stariji iskoriste svoj autoritet i dadnu im dobre savjete, preporuke, najcesce sta cete vidjeti da ih oni ismiju. to je meni nevjerovatno glupo. kao da su sad oni svu pamet svijeta pokupili...
i onda se jos neki pocnu cuditi sto sve vise te djece, omladine, kako vec hocete, slusa neke nazovi metal bendove. pa sta ce drugo slusati, kad ih na radiju/TVu samo time filuju, a stariji metalci ih preziru. ja uvijek mladjima od sebe dajem savjete, upucujem sta da slusaju i do sada sam imao samo uspjeha.
nista necete postici sa stavom: ma sta ti mali znas, nemas ti pojma. da ti znas sta ja slusam, i slicnim idiotarijama. neupuceni se moraju uputiti, a ne ostaviti na cjedilu i gurnuti u muzikalnu propast...
meni je sto puta zanimljivije nekoga ko tek ulazi u metal vode upucivati i s njim razgovarati, nego s nekim ko puno toga zna. ko tog su napreci neznatni, a kod ovih prvih drasticni.
metal is our religion!

Stani, stani, stani! Samo da ti kazem da je sreca pa nismo svi isti. A ti stariji metalci ili metalke koji ismijavaju mladje nisu metalci nego " mentalci "... 8) , no salu na stranu. Ja sam recimo malo starija metalka ali se prema mladjima tako ne odnosim, meni je stvarno drago kad vidim da ima dosta ljudi koji slusaju metal bez obzira na godine.

Licno imam mladjeg burkija a i mladje rodjake, jedan od njih ( Darkis ), pa znaju oni da se nekad znam zezati i reci u sali " sta ti znas mali sta je muzika " ali nista zlonamjerno, ali to se valjda i primjeti kad se neko zeza.

Slazem se sa tobom da se trebaju dati savjeti a ne ismijavati jedni druge. Metalaca a pogotovo metalki je jako malo, sve ostale sorte se nekako svode na totalni krkanluk, uzas! Zato treba da jedni druge podrzavamo.

Ja sam stvarno neki dan pokusala da shvatim zasto samo kod nas u BiH, kod Arapa i tako tih slicnih ima ta narodna muzika da covjek jednostavno mora da se stidi. Mislim svako ima pravo na svoj ukus i zivot, ali da neko moze uzivati u toj muzici ne shvatam. Recimo ja sam u Svedskoj i Svedi imaju svoju muziku ali to su vise kako bih nazvala neki Dans Band, naravno mladji se tome ismijavaju, a to nije ni blizu nasih narodanjaka... stvarno to ne kontam.

Hajde one zabavne pjesme mogu nekako i shvatiti da raja voli ali one nase seljacke pjesme, muziku bez ikakvog smisla, ikakovog kvaliteta, veze ni oni nemaju o cemu pjevaju. Vazno je da se utegne na onaj krkanski nacin i ojhaaaaa, veselo vece... uh, moram prestati, toliko prezirem narodnu muziku da bih mogla o ovome do sutra. Nadam se da nisam nikoga uvrijedila, ne bih trebala jer koliko sam skontala nije se jos nijedan narodnjak pridruzio :twisted:

Skrenuh malo sa teme, ali sam htjela reci posto nas je ionako malo, trebamo razmjeniti misljenja i nauciti nesto uz pomoc drugih bila to mladja ili starija raja. Kako god da bilo STAY HEAVY NO MATTER WHAT!

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2003. 20:18 

Mirso wrote:
i umjesto da ovi stariji iskoriste svoj autoritet i dadnu im dobre savjete, preporuke, najcesce sta cete vidjeti da ih oni ismiju

ovako, ja sam u svijet metala ušao NAJVIŠE zahvaljujući metalcima koju godinu starijim od mene (ali koji su duže bili u metalu).

iako nisam ja sad neki stariji metalac, ne ismijavam kline, štoviše, potičem ih u njihovom razvoju kao metalca. recimo kod susjeda sam polučio neke uspjehe, ne sluša viš e nu-metal, počeo je s metalom, osim toga, sad postoje 2 14-godišnjaka (blizanci) koje je oduševio moj empetri cd sa hard rockom/heavy metalom. na sva pitanja na koja im mogu odogovoriti, ja se i trudim odgovoriti...

inače, imam 9-godišnjeg nećaka, kojeg sam već sad totalno ufurao u rock (mislim da još nije vrijeme za metal), takda klinac poludi kad čuje purple, zeppeline, eaglese, straitse, doorse, i ostale. mislim da bu se za 5 godina baš kužio...

a jebi ga, poznam i par ljudi koji namjerno seru, pogotovo dok znaju ili misle da znaju više... i onda te ismijavaju. kaj da velim - primitivci...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 06. 2003. 02:47 

Ma uredu je to sve sto kazete, ali ponekad necu nista da govorim jer stvarno sam razocaran opstim muzickim obrazovanjem omladine a i starijih ljudi. Dovoljno je samo da se sjetim koliko je meni trebalo da naucim slusati muziku, ako neko misli da je to lahko vara se.Treba slusati muziku i uzivati u sakom njenom detalju, svakom solu, svakoj dionici, i tek onda se moze razluciti dobra muzika od lose i dalje nema problema.Sjecam se koliko sam ja sluso, hodo i trazio od starijih ljudi da nesto preslusam, cito i sjedio pored CD-Playera, a sad svi pokupe naka sranja sa MTV-a i misle da znaju vise od mene, nikom necu namet svoje savjete, kome trebaju potrazice ih.Ko ih bude od mene trazio rado cu mu ih dati jer i sam znam koliko je vazna podrska kada pravite prve korake u upoznavanju ove slozene muzike.Ja sam trazio podrsku i dobio sam je, neka traze i od mene obice je, nema problema :D

Profile  

PostPosted: 19. 06. 2003. 15:09 

Mirso wrote:
ja uvijek mladjima od sebe dajem savjete, upucujem sta da slusaju i do sada sam imao samo uspjeha.

Pa da, tako i treba, treba svoje znanje dijeliti sa drugima, a ne zadrzavati za sebe i smatrati se najpametnijim, jer to je bas ne-pametan postup, a ovako ako vidis da drugom mozes pomoci, a ovaj drugi vidi da mu neko pomaze, pa hej obe strane su onda zadovoljnije i srecnije, tako bi to trebalo raditi, ne samo sto se tice muzickog znanja, nego u vezi svega, al mnogi to ne zele da prihvate.....egoiste...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2003. 01:34 

Ja samu sao u vode metala slusuajuci raju mojih ili mozda god starijih od mene kako pricaju o toj muzici.Ja sluso punk(i sad ga slusam,jer mi je n br.1),pa pomisllih da pocujem i tu muziku i dodjoh do jednostavnog zakljucka:Punk je pokret,metal je filozofija.A sto se konkretno tice mladjih generacija nit' imam volje,nit' imam strpljenja da nesto pilim ljude okolo.Ni' ih zajebavam je rko voli nek' izvoli...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 20:26 
Moderator

mirso buraz svaka cast.mene samo nervira nepostivanje tudjeg.meni dodje neki debil i kaze da su hardcore i nu metal(tu ne ubrajam linkin park,limp bizkit,pod,salivu,staind,taproot i papa roach-to nije nu metal) sranje jer ga oni ne slusaju.to mi tako zivce kida...komentari tipa "nisi pravi metalac/corer","to nije metal","ofiran si","slusas sranja"itd.mislim,kod kuce imam bruku black/death/thrash/gothic/heavy/power...bandova i sve to znam slusat al ipak sam svom privrzen i nije mi jasno zasto neki debili sebe smatraju vrijednijim,mocnijim i superiornijim od mene jer slusaju te vrste muzike il neki mrtvi "underground black" iz siera leonea i picki materina...ne ulazi mi u glavu to da ja predstavljam debila ljudima koji bi me trebali postivat po nekom mom pravilu.al ne ja sam debil jer nosim majice korna,slipknota,hatebreeda,agnostic fronta i sto neam sotonisticka uvjerenja il barem ateisticka,sto ne bih zapalio katedralu ni begovu dzamiju i sto ne pljujem po ostalima,sto nisam nacista,ne gotivim hitlera i ne mrzim crnce,jevreje i rome...zvanicno sam corer al s nu-om sam poceo sve i slusam ga i dan danas jer jednostavno volim sve na tome,zvuk,vokale,textove,strofe,refrene itd. i ide mi na kurc fakat kad raja ovoliko pljuje po necemu sto ne slusa...a usput korn je imao jednu komercijalnu pjesmu(did my time),slipknot isto(duality),system su komercijala al su beton band,a od ostalih nu metal bandova ni jedan nije komercijalan il ga barem ja nisam vidio na mtvu.a o hc bandovima da ne govorim...dok recimo i metallicu,i iron maiden i cradle of filth i nightwish i within temptation,i...po mtvu i ekipi vrte 24/7 i niko se ne buni a svaki debil u gradu im nosi majice...ja neke od tih bandova fakat cijenim al protiv njih niko ne sere,dok hc koji po mom nije nimalo komercijalan i nu metal(onaj pravi)koji isto nije TOLIKO komercijalan svi ismijavaju...eto to me nervira!!!i onda pitaju sto ovi nasi coreri mrze metalce???!!!eto vam odgovora

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 01:22 

sWitch wrote:
Pa ima te raje koja slusa te gluposti sa MTV-a. Cak i imam prijatelja koji je slusao ona sranja pobut Limp....(cenzura) i Linkin..... i nekidan mi dodje kaze: "imala si pravo Metallica je zakon". To mi je uljepsalo dan. Mada jos uvjek slusa ona vec spomenuta sranja al ce ga to vjerujem proci. :)

prvo, nisam slusho Linkin Park...
drugo, josh me nije prosho Limp Bizkit, nit che proch...
treche, davno sam ja slusho Maiden i Metallica-u i Panteru, itd....
chetvrto, slusham shta mi se svidja, ne furam se, to mi je najdraze...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 13:14 
Moderator

neki dan sam imao priliku da budem na jednom ''derneku'' na kojem je bilo puno mladje raje, kad kazhem mladje, raspon godina je bio od 13-18. Sve su metalci, i jednostavno, kad na tebe ljudi gledaju sa potpvanjem zbog nekog tvog znanja, ne možeš tim ljudima zabiti nogu u guzicu i odjebati ih, nego im treba pomoći koliko god možeš i pokazati im neke stvari koje su im trenutno nedostupne. Jebote, ta djeca su samo takvi potencijali, ne možete vjerovati koliko su željna da uče, i kad vidim papke kako ih jebu i zajebaju, ma rokno bi ih sviju. ODMAH.

Ja se ovako otvoreno mogu zahvaliti starijoj raji što me je pogurala sa metalom i naučila nekim stvarima, npr. da nije bilo groshe, ja bi dan danas kad čujem napalm death ili neku grindushu gledao zblanjen.

Ali isto tako, ima djece koja su nafurana d bola, koja žele da začepe usta svima, kao ove gay gothicare, aghhh, bubrezi po zidovima, koje nisu otišle dalje od visokog na svirku (ništa protiv visokog, nego je uzet grad zato što je blizu sarajeva) i onda ti uzmu srati. Pa mene bi bilo stid.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 14:26 

Shakhbuurz wrote:

ladies and gentlemen, introducing THE CHOCOLATE STARFISH AND THE HOT DOG FLAVOURED WATER bring it on! :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 14:57 
Moderator

El Foxinho wrote:
Shakhbuurz wrote:

ladies and gentlemen, introducing THE CHOCOLATE STARFISH AND THE HOT DOG FLAVOURED WATER bring it on! :P

welcome to the jungle, punk/take a look around/its limp bizkit/fucking up your town...:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 15:12 

hehe Bizkit manija :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 17:03 

Hellboy wrote:
neki dan sam imao priliku da budem na jednom ''derneku'' na kojem je bilo puno mladje raje, kad kazhem mladje, raspon godina je bio od 13-18. Sve su metalci, i jednostavno, kad na tebe ljudi gledaju sa potpvanjem zbog nekog tvog znanja, ne možeš tim ljudima zabiti nogu u guzicu i odjebati ih, nego im treba pomoći koliko god možeš i pokazati im neke stvari koje su im trenutno nedostupne. Jebote, ta djeca su samo takvi potencijali, ne možete vjerovati koliko su željna da uče, i kad vidim papke kako ih jebu i zajebaju, ma rokno bi ih sviju. ODMAH.

Ja se ovako otvoreno mogu zahvaliti starijoj raji što me je pogurala sa metalom i naučila nekim stvarima, npr. da nije bilo groshe, ja bi dan danas kad čujem napalm death ili neku grindushu gledao zblanjen.

Ali isto tako, ima djece koja su nafurana d bola, koja žele da začepe usta svima, kao ove gay gothicare, aghhh, bubrezi po zidovima, koje nisu otišle dalje od visokog na svirku (ništa protiv visokog, nego je uzet grad zato što je blizu sarajeva) i onda ti uzmu srati. Pa mene bi bilo stid.

duboki naklon

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 18:09 

povukli ste previse tema

ja licno ne mogu sebe da ubrojim u starije metalce [sa svojih 18 godina] al imao sam srecu da rock pocnem slusati jako rano, cak pre osnovne skole, preko caleta. tad sam furao beatles-e, corbu, pusenje, purple i sl. ali moj cale kao sto sam kaze, voli to, ali i u njegovo doba kad je to aktivno slusao, nije mu to bila neka preokupacija. tako da sam "morao" sam da istazujem muziku. to je bilo jako tesko u to vreme - pobegli smo iz sarajeva u srbiju, nema se para, zavrsili u malom mestu i sl... ali ono sto mi je i pomoglo u tom periodu i sto me je drzalo na nogama je upravo muzika. znam da sam bio potpuni klinac, ali sam jednostavno postao zaludjen muzikom, koja je ma sta god se desilo bila tu. i kasnije sa nekih 10-11 godina otkrivam mp3 - preokret :) do tada sam sve pare stedeo za diskove [kasete] i posto u kraljevu u kom sam ziveo, nije bilo bas nekog izbora, cekao sam da neko krene u beograd, pa sam davao spisak i pare. i onda kad dobijem toliko ocekivani disk, krenulo bi preslusavanje... jednostavno albume sam dobijao tako da sam mogao prethodni dobro dqa prelsusam i da se unesem u njega, i sad se vracam na mp3 - za cenu jednog audio diska, mogao sam da kupim disk sa 100-150 pesama [tad nisam jurio po albumima] i onda sam mogao da istrazujem i narucujem po 5-6 pesama bendova koje sam pronasao zanimljive na tv-u, casopisima ili netu. i tada bih uzimao disk sa 15-30 bendova odjednom. i jos uvek sam dovoljno retko nabavljao muziku da sam mogao da je dobro upoznam. ovo sve pricam jer kod ovih "novih" metalaca se brzo javlja zasicenje, jer on ode i kupi kompletnu diskografiju [meni omiljenih] floyda, koju sam npr skupljao nekih 5 godina. i ja sam imao srece sa piraterijom, jer da nje nije bilo ne bi ja sad bio ovako zaludjen muzikom. jednostavno kad dobijete 20 albuma jednog benda ne verujem da ce te ikad sve preslusati sa onim entuzijazmom koji sam ja imao... mozda zvuci glupo, al onaj trud koji sam ja ulagao, to sto sam morao da cekam na neke diskove, me je samo nateralo da mnogo vise cenim muziku.

e sad da se uhvatim i za temu - danas metal [uglavnom] pocinje kao furka, u redu nema veze kako pocne vazno da je da izadje na pravi put. ali problem je u tome sto ce se bar pola danasnjih "metalcica" za godinu dana kajati sto su to uopste slusali i mislice da su to "prerasli" - prirodna selekcija. one ostale treba uputiti i ja obazvam da razglabam o muzici, preporucujem, dajem i sirim muziku koju toliko volim. ali i tu se javlja drugi problem, sto postoji veliki broj "klinaca" [da ne ispadne da se ja kurcim] koji nece da slusaju te preporuke, upravo jer su nafurani, i misle da je ono sto oni slusaju najvece krljanje ili najdublje ili sta god... uglavnom misle da imaju izgradjen muzicki ukus i kunu se da ce slusati do kraja zivota. naravno posle shvate al opet ne svi. i tako od istih nastaju zadrti metalci koji ce kad oni budu "stariji" metalci spustati klince - jer su oni troo metalci, ko moze njima da parira. ukupno "mladji" metalci su mnogo vise zadrti, i onda se cesto desi da stariji odustanu od preporuka i samo kazu - ma pusti ih pozeri. sto ima logike, zasto bi se neko maltretirao oko nekog ko ga ne jebe 2%. meni je strasno drago kad posle shvate, pa kazu, jebi ga bio sam klinac i sl, ali je problem sto to nece svi da priznaju i ponasaju se opet zadrto i oni su opet sami nasli svoju muziku i sl... ne mrzim takve ljude jednostavno su mi glupi - definitivno im muzika ne znaci na isti nacin kao meni

da ne ispadne da sam namcor ;) ja uvek prepurucujem, ali ne samo ono sto ja slusam, nego ukupno, dobru muziku. iskreno, onako sam ponosan kad vidim ljude [i mladje i starije] na ciji sam muzicki ukus uticao, al isto tako nikad nisam preterivao, nek sami nadju ono sto im odgovara...

i ono sto sam zaboravio - ja jako volim da dobijem savet, jer sam generalno izgubio volju da jurim nove bendove po casopisima, tv-u, netu i sl jer imam sasvim dovoljno muzike za ceo zivot, ali opet kad vam neko prepuruci nestom kad prica o tome sa onim ushicenjem koje mi dobro poznato, odma krene onaj osecaj iznutra i odma zelim to da nabavim, opet se javlja onaj nagon za lovom da disk :)

Quote:
Jebote, ta djeca su samo takvi potencijali
ima ih al nisu svi mrzi me da pisem ponovo u glavnom delu sam pricao i o tome ;)

Quote:
Treba slusati muziku i uzivati u sakom njenom detalju, svakom solu, svakoj dionici, i tek onda se moze razluciti dobra muzika od lose i dalje nema problema
znam o cemu pricas i to jako fino, al opet ne treba muziku cepati na detalje nego je voleti u potpunosti. naravno i ja volim neke glupave detalje [bas deonica na H&H od sabbatha ;)]. nemoj poresno da shvatis, jer nisam siguran dali zelis da kazes da treba razdvajati na detalje, ili samo da treba obratiti paznju. ali radi se o tome sto ne znaci muzika isto svim ljudima. nekima sluzi samo da im prodje vreme, ali oni opet ne mozes reci da je ne vole ili da je vole manje od tebe ili mene. radi se o tome da svako slusa muziku na nekom svom nivou...

Quote:
Punk je pokret,metal je filozofija
ovo je, po meni jako usko gledanje, jer i punk je imao svoju filozofiju, mada ne mozda tako dubokoumnu :) a i metal ima svoj pokret... i tesko je porediti jer punk i sve svrste punka imaju skoro potuno istu ideju, sto se za metal koji je otisao u mnogo pravaca ne moze reci. ali cinjenica je da su i jedno i drugo nastali od ROCKA i da su usko vezani, tako da je opet glupo razdvajati...

Quote:
ne bih zapalio katedralu ni begovu dzamiju i sto ne pljujem po ostalima,sto nisam nacista,ne gotivim hitlera i ne mrzim crnce,jevreje i rome...
to je zdrav, stav, biti svoj. ali radi se o tome sto neki "klinci" zele da budu svoji po svaku cenu, pa izgledaju najblaze receno "cudno" :P i tu se povlaci pitanje raznovrsnosti metalaca - da li je neko manji metalac ako nema martinke ili nema dugu kosu - naravno da nije. al to treba objasniti "klincima". ja licno volim taj fazon - nosim i starke i martinke i crne majice [imo dugu kosu, pustam ponovo] i sl - al ako se to nekom ne svidja respect, njegova stvar, on opet "moze" da slusa metal. smetaju mi ljudi koji su "previse" u fazonu i koji se trude da pokazu celom svetu sta slusasju i da su strasni i drugaciji...

Quote:

drago mi je sto "pricnajes" to za lb, ja mislim da su sranje, al sta te briga, tako treba.
ali cemu ovaj stav "prosao metallica, IM i panteru" - zasto bi ih neko presao? u redu mozda dosade, ali oni su dovoljno kvalitetni bendovi, da imaju mnogo toga da pruze za razlicite ljude i za duuuugo vreme...

Quote:
inače, imam 9-godišnjeg nećaka, kojeg sam već sad totalno ufurao u rock
ovo je super, jer metal se definitivno zasniva na rocku, i ako predje na metal bice mnogo bolje potkovan :) mozda i prestane da slusa rock, ali on ce uvek biti u srcu. a oni "mladji metalci" retko su prvo slusali rock, i u 99% slucajeva [iz mog iskustva] pljuju po roku - ma to sranje, nema snagu, to je matorce, to je pederski i sl.... a ne shvataju da su "opaki" bendovi koje oni slusaju odrasli na toj muzici koji oni preziru, i da odatle crpe ogromnu inspiraciju

ocu da dodam da jednostavno zelim da uputim, al da nemam uvek zivaca za to - sto se mene tice dodji za godinu dana kad se malo opametis, pa me onda saslusaj

i svi se nesto cudite takvom ponasanju "starijih" metalaca, necu da ih branim naprotiv, retardi su, jednostavno nisu svi ljudi koji slusaju [rock] metal OK, ima ih mnogo glupih i zadrtih i sl, kao sto ima super ljudi koji slusaju narodnjake... vecina mojih prijatelja slusa rock/metal zato sto uz to idu neka odredjena shvatanja, ali ne biram prijatelje po tome...

evo sad sam i ja jos dodao par tema ;)

joj, smorilo me ovolko pisanje a opet znam da sam nesto zaboravio al nemam vise zivaca... i verovatno ima slovnih greska

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 10. 2005. 19:41 

Hellboy wrote:

meni je drago vidit mlađe koji slušaju metal, ne znam zašto bi ih podjebavao... al neke bi najrađe poslo u kurac. Na primjer - sjedim pijan pred birtijom i dođu dvije (valjda) gotičarke, paraju oblake, nedodirljive, najpametnije i najjebozovnije. počnemo nešto pričat, i kad sam rekao da slušam najviše Black, jedn od njih okrene očima, kaže da je od blacka slušala jedino Dimmu Borgir i Children of Bodom (?!?) te se obje okrenu i pobjednički odu... :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 10. 2005. 02:38 

Stanko wrote:
Quote:

drago mi je sto "pricnajes" to za lb, ja mislim da su sranje, al sta te briga, tako treba.
ali cemu ovaj stav "prosao metallica, IM i panteru" - zasto bi ih neko presao? u redu mozda dosade, ali oni su dovoljno kvalitetni bendovi, da imaju mnogo toga da pruze za razlicite ljude i za duuuugo vreme...

ahooj there :) nisam mislio da sam proshao... pa jebote IM i Pantera su mi jedni od najdrazih bendova... Metallica mi je malo opala dodushe u navali ostalih dobrih bendova... mislio sam da sam davno pocheo slushat ih ;)

P.S. ima josh biskvitovaca, ocam', zakooon :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]